Никулденският шаран удари цена от 7,50 лева в Кърджали

Снимка: БГНЕС


До 7.50 лева в Кърджали за килограм достигна цената на най-търсената риба за Никулден -  шаранът. Това показа репортерска проверка на Радио Кърджали. Ястията от риба по традиция са основна част от менюто на празника, въпреки че той съвпада с Рождественския пост. Чуйте подробности от репортажа на Радка Петкова.

Вижте още

СУ "Отец Паисий" в Кърджали отбелязва своята 105-та годишнина

На 18 декември най-старото училище в Кърджали „Отец Паисий“ ще отбележи своята 105-та годишнина. Традиционните Паисиеви дни започнаха на 10 декември и ще приключат на 18 декември, когато е и официалната дата на юбилея. Подробности от директора Златко Атанасов:  На 18 декември, която е официалната дата ще има три финални събития. Едно от тях е..

публикувано на 17.12.18 в 10:09

Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа

С новия спектакъл за деца „Пепеляшка“ на режисьора Атанас Атансов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева зарадва децата на Кърджали в навечерието на Коледа. В пълния салон на театъра малки и големи съпреживяха магията на класическата приказка за победата на доброто над злото и надмощието на красотата, добротата и любовта над омразата,..

публикувано на 16.12.18 в 14:48

От следващата година в Крумовград ще има център за бездомни хора

Център за временно настаняване на бездомни хора ще заработи през 2019 година в Крумовград. Това съобщи кметът на общината Себихан Мехмед в ефира на Радио Кърджали . Очаква се най-късно през февруари да бъдат настанени хора без дом. Всека зима в Крумовград има от 5-6 до 12 души без подслон. За центъра е ремонтиран етеж над Дома за стари..

публикувано на 16.12.18 в 10:39

Стойчо Стоев: "Арда" има нужда от нови попълнения

"Арда" има нужда от нови попълнения през пролетния полусезон. Това каза старши треньора на ФК "Арда" Стойчо Стоев. Той вече е подал изискаванията си за селекцията през зимната почивка и необходимите позиции, с които се надява кърджалийският отбор да стъпи в Първа лига.  " Арда" определено има нужда от свежи попълнения. Дадени са позиции, където..

публикувано на 16.12.18 в 10:31

Започва подаването на заявления, за да важи хартиената винетка догодина

Започва да тече срокът за подаване на заявление в пунктовете за продажба на винетни стикери за конвертиране на стикера и в останалия срок, в който той е валиден /до 31.01.2019/. Ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна..

публикувано на 15.12.18 в 16:38

Най-ярката комета за годината преминава покрай Земята

На 16-ти декември най-ярката комета за годината 46Р/Виртанен ще се намира най-близо до Земята и ще може да се наблюдава с просто око. Тя спада към семейството комети на Юпитер, затова орбитата й и орбиталният ѝ период не са постоянни величини, а зависят от преминаването й покрай Юпитер. "Кометата е в така наречения Топ 10 на най-близко..

публикувано на 15.12.18 в 15:15

Ученици от ОУ “Св. Климент Охридски“ набират средства за малката Ендже

Ученическият съвет на ОУ “Св. Климент Охридски“ организира Благотворителен Коледен базар „От сърце за нашата Едже!“. Той се провежда до 21.12.2018 година. Паралелно с благотворителната инициатива е организиран и традиционен коледен кулинарен базар на 17 и 18 декември във фоайето на 1 етаж на учебното заведение. Средствата се събират за Едже Мюмюн от 4..

публикувано на 15.12.18 в 13:42