Втори бразилец се включва в отбора на ПФК АРДА


Футболен клуб Арда 1924 Кърджали ще бъде изцяло с нова визия през пролетния полусезон, каза в ефира на Радио Кърджали Емил Кременлиев, спортно-технически директор.

До момента са освободени трима играчи Джихат Кямил, Красимир Илиев и Беркай Халил. Най-вероятно ще се разделят с още двама футболисти. Това са нападателя Георги Андонов и защитника Борислав Стойчев.

До момента са привлечени Тодор Тодоров от Асеновград, Петър Христов от Пирин Благоевград и полузащитника Даниел Васев. Още двама играчи ще играят за синия отбор от Кърджали. "Те са познати на футболните фенове, но към момента все още не мога да обявя официално техните имена", каза още Емил Кременлиев. Той допълни, че на проби в Арда идва още един бразилец. Той е на 17 години и ще се включи в тренировките на отбора още утре, когато след задължителните медицински изследвания старши треньора Стойчо Стоев ще изведе отбора на първа тренировка за тази календарна година.

От 10-ти до 13-ти декември те ще тренират на Арена Арда, а след това ще бъдат на подготовка  в Момчилград. От 26-ти януари до 15-ти февруари са на лагер в Анталия. Вече има уточнени дати за 6-те контроли в Турция, като противниците няма да са от български отбори, увери още спортно техническия директор на Арда Емил Кременлиев. 

Целият разговор на Галина Авренлиева с Емил Кременлиев може да чуете в звуковия файл.Вижте още

Електрониката единствена в Кърджалийско с европейско отличие

Професионална гимназия по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода” е единствената професионална гимназия в страната и единственото училище от Кърджалийска област, удостоено с европейския  знак „eTwinning училище“ за 2019 и 2020 година. Българските носители на отличието от 2019 година са само 12 на брой - 9 училища и 3 детски градини...

публикувано на 25.03.19 в 17:31

Радослав Милев: Построяването на мост до Крайно село става наложително

На сесията на 25 март Общинският съвет в Кърджали ще обсъжда два документа: Отчета за изпълнението на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2018 г. и приемане на Програма за развитието на туризма в Община Кърджали за 2019 г. С Радослав Милев, председател на Постоянната комисия по европейски проекти, туризъм и екология в местния..

публикувано на 24.03.19 в 13:47

Нови трудности пред родителите на пълнолетни деца с увреждания

Родителите на деца с увреждания първа група инвалидност с чужда помощ, с умствена изостаналост, които навършват 18 години, се изправят пред един сериозен нормативен проблем. Те вече не могат да представляват децата си и да подават от тяхното име молби и декларации за помощи, нито да им извадят дебитна карта в банка. Съгласно действащите наредби,..

публикувано на 24.03.19 в 10:37

Нуртин и Гюлбахар от Лясково - малки хора с големи сърца

В село Лясково, община Черноочене, живеят едни малки хора с големи сърца. Нуртин и Гюлбахар Халил са женени вече 34 години. Имат син и дъщеря, също малки хора. Друго такова семейство в област Кърджали няма. Нуртин е израсъл в Лясково в многодетно семейство, в което е трето дете. Братята и сестра му са високи като баскетболисти. С Гюлбахар, която е..

публикувано на 22.03.19 в 17:00

Сестра Бернадета: Щом имаш мир в душата, значи си богат

На 5 май в България ще пристигне папа Франциск, глава на римокатолическата църква. За посещението се говори с вълнение в ивайловградското село Покрован. Там още от далечната 1861 година местните жители приемат унията и се посвещават в католицизма. Впоследствие са били изпратени няколко свещеници. Поколения покрованци разказват как в селото им е..

публикувано на 22.03.19 в 16:39

Издирват папагал, изчезнал в смолянското село Соколовци

Издирват говорещ папагал - какаду, изчезнал от Центъра за рехабилитация на големите папагали. Центърът се намира в село Соколовци, община Смолян. От три години в него обучават птиците да летят свободно, но преди няколко дни най-опитният папагал Капитон не се е прибрал след свободния полет. Това каза за Радио Кърджали Огнян Геров, собственикът на..

публикувано на 22.03.19 в 16:07

Светослав Малинов: Битката ни срещу пакета "Мобилност" продължава

Председателският съвет на Европарламента реши скандалният пакет "Мобилност 1" да бъде обсъден и гласуван следващата седмица. На 27 март е предпоследната сесия на тази конфигурация на европейския парламент, чийто мандат изтича през април. Припомням, че въпросният законопроект ще удари транспортните фирми в България и други страни от периферията на..

публикувано на 21.03.19 в 15:35