Лечението на консумиралите заразено месо от диви прасета в две крумовградски села предстоиЛечението на консумиралите заразено месо от диви прасета в две крумовградски села предстои. Първите проби са били сигнални, но за степента на зараза ще се съди след нови проби, които предстоят на третата седмица след консумацията. Подробности от директора на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев: Хората са издирени, пуснали сме предписание на личните лекари с имената им, те ще се свържат с тях и ще вземат кръвта. След това ще изпратим кръвта в референтна лаборатория в София".
Директорът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев може да чуете в прикачения файл.

Вижте още

Три пожарникарски екипа загасиха горяща стопанска постройка в Момчилград

Сигнал за пожар в стопанска постройка в района на жп гарата в Момчилград е бил подаден днес в 13,50 часа. На мястото на произшествието са изпратени полицейски патрул, за да ограничи достъпа на хора и да отцепи движението, два екипа на пожарната служба в Момчилград и още един от Кърджали. Два часа по-късно пожарът е локализиран. Огънят унищожил: 200 кв. м..

публикувано на 18.09.19 в 18:08

Започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”

С фотоизложба за Антарктида на 19 септември в 10 часа започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”, който се провежда в Кърджали за девета поредна година. Това е една документална експозиция посветена на 60-тата годишнина от подписването на договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за..

публикувано на 18.09.19 в 14:22

Бави се ремонтът на спортната зала "Арпезос" в Кърджали

Ръководството на волейболен клуб "Арда" в Кърджали продължава да очаква ремонт на спортна зала "Арпезос". Треньори и състезатели са разтревожени, че наближава началото на първенството, наближава и есента с характерните дъждове, които ще стопират тренировките.  Състоянието на залата е такова, каквото е било в началото на 70-те години на миналия век...

публикувано на 18.09.19 в 11:57

Проверяват собственичка на куче, сдавило котка в Крумовград

Районното управление в Крумовград започна проверка срещу собственичка на куче, която го е пуснала без намордник и то причинило смъртта на бездомна котка.  Случаят нашумя в социалните мрежи, където се разпространяваше видеоклип.  От регионалния пресцентър на МВР в Кърджали съобщиха, че проверката е по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс, който се..

публикувано на 18.09.19 в 11:37

Общински кметове и политически сили договарят съставите на СИК в област Кърджали

След консултации при кмета на община Кърджали, партиите се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите на 27 октомври местни избори. В община Кърджали ще има 156 секционни избирателни комисии, в тях ще бъдат ангажирани 1202-ма души. Допълнително се очаква да се сформират три секции - две в болничните заведения и 1 подвижна..

публикувано на 18.09.19 в 11:33

Момчилград получава награда "Smart City"

Момчилград е отличен в категорията "Smart City" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината"-2019, който се организира от портала на българските общини "Кмета БГ". Наградата се връчва за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи. Кметът на общината Сунай Хасан ще получи приза на..

публикувано на 17.09.19 в 17:30

Въвеждат нова система за оценяване на учениците в час по физическо

Нова система за оценяване на физическите възможности на учениците от I до XII клас ще бъде въведена тази учебна година. Използваните в момента тестове включват бягане на 300 метра за момичета и 600 метра за момчета и коремни преси. Вместо тях ще има бягане на 30 и 200 метра, както и тест за ловкост. Скокът на дължина и хвърлянето на медицинска..

публикувано на 17.09.19 в 14:54