Инструкторът Георги Костадинов: Изпитът на полигон е изгубено време

Снимка: БГНЕСИзпитът на полигон е загубено време. Този кандидат, който не може да кара на преден ход, той въобще не може да кара на заден. Това каза за Радио Кърджали инструкторът Георги Костадинов, който преподава на млади курсисти в Професионалната гимназия "Васил Левски" в Кърджали. В нов проектозакон се предлага при шофьорските изпити теорията да се раздели на две - листовки и видеоказус. При практическия изпит се предлага кормуването да е на полигон, градско и извънградско. На младите водачи се забранява да возят пътници през нощта и да не пътуват без придружител 6 месеца, след като вземат книжка. Инструкторът Георги Костадинов коментира новия проектозакон така: "Всеки който е пълнолетен, е длъжен да спазва законовите постановки и да му се даде право както да гласува и да кормува. Ако трябва, да се въведат по строги мерки, по-големи изисквания, но който го е страх от мечки, не ходи в гората. Ако го е страх да кара, защо трябва да се качва да кара". По отношение на това дали младите шофьори да карат коли с по-ниска мощност, Костадинов каза, че така ще се избегнат случаите на каране на луксозни коли в нарушение на правилата.

Инструкторът Георги Костадинов, който преподава на млади курсисти в Професионалната гимназия "Васил Левски" в Кърджали

Вижте още

Изтече срока за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис”

18 октомври е краен срок за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис” в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.  Финансовата подкрепа, за която в бюджета са отделени 4,5 млн. лв., имат право да получат пчелари с най-малко 20 пчелни семейства.  Те трябва да са реализирали качествен пчелен мед през тази и миналата година,..

публикувано на 18.10.19 в 08:49

Днес е краен срок за приемане на документи по програма “Старт на кариерата”

Днес е краен срок за приемане на документи от бюрата по труда за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в централните ведомства по програма “Старт на кариерата”, реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. С цел улесняване на..

публикувано на 18.10.19 в 08:43

Днес ни очакват температури до 26°

Днес слънцето изгря в 07:43 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 10:57 часа. Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Над Родопите ще е слънчево ще духа..

публикувано на 18.10.19 в 08:38

Заради големия интерес преглеждат безплатно още 2 дни за рак на гърдата в Хасково

Часовете за безплатни прегледи за рак на гърдата за 17 и 18 октомври вече са заети, съобщиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. По тази причина от болницата обявяват още две дати за желаещите да си направят мамографски преглед в Лъчетерапевтичния комплекс в квартал „Болярово“. Новите дати са 24 и 25 октомври, като..

публикувано на 17.10.19 в 17:36

Паспортната служба в Кърджали ще работи и в деня на изборите - 27 октомври

Звената „Български документи за самоличност“ в областната дирекция на полицията в Кърджали ще работят и в деня на изборите - 27 ми октомври, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. В седмицата преди 27 октомври 2019 г. е създадена необходимата организация..

публикувано на 17.10.19 в 16:53

Побоят над деца в училището в Бенковски станал заради непристойни думи

Директорът на училището в село Бенковски Владимир Петров коментира инцидента, станал по данни на МВР в двора на училището вчера, вследствие на който има пострадали деца. Според него ситуацията в момента в учебното заведение е спокойна , а пострадалите деца са на училище. Той каза, че спречкването е тръгнало от спор между две деца заради..

публикувано на 17.10.19 в 15:46

Кола връхлетя върху пешеходка пред очите на полицаи

Кола връхлетя върху пресичаща жена на една от пешеходните пътеки на кръстовището на бул. България и ул. Металург в Кърджали. На жената беше оказана спешна медицинска помощ. Няма нанесени телесни щети, но е в емоционален шок, защото видимо трепереше. Очевидци коментираха, че водачът на колата е успял да реагира и да спре на сантиметри от пешеходката,..

публикувано на 17.10.19 в 15:21