Сергей Станишев: Предизборно звучи стратегията на ВМРО за ромска интеграцияВ Кърджали лидерът на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев коментира предложената от ВМРО нова стратегия за ромска интеграция. Сергей Станишев: "Предизборно ми звучи и доста лозунгарски, а има и опасни неща и неприемливи. Сериозните проблеми на България трябва да се решават сериозно и системно и да се търсят консенсусни становища, работещи, зад които да застанат всички. И по този въпрос, защото това е една бомба - икономическа, социална, всякаква. Всяко правителство носи отговорност за това, което не е довършено. Дайте тогава да видим какво може реално да се направи, какъв е и времевият хоризонт и какви мерки са наложителни".
Чуйте цялото изявление по темата на лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в Кърджали

Вижте още

Изтече срока за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис”

18 октомври е краен срок за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис” в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.  Финансовата подкрепа, за която в бюджета са отделени 4,5 млн. лв., имат право да получат пчелари с най-малко 20 пчелни семейства.  Те трябва да са реализирали качествен пчелен мед през тази и миналата година,..

публикувано на 18.10.19 в 08:49

Днес е краен срок за приемане на документи по програма “Старт на кариерата”

Днес е краен срок за приемане на документи от бюрата по труда за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в централните ведомства по програма “Старт на кариерата”, реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. С цел улесняване на..

публикувано на 18.10.19 в 08:43

Днес ни очакват температури до 26°

Днес слънцето изгря в 07:43 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 10:57 часа. Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Над Родопите ще е слънчево ще духа..

публикувано на 18.10.19 в 08:38

Заради големия интерес преглеждат безплатно още 2 дни за рак на гърдата в Хасково

Часовете за безплатни прегледи за рак на гърдата за 17 и 18 октомври вече са заети, съобщиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. По тази причина от болницата обявяват още две дати за желаещите да си направят мамографски преглед в Лъчетерапевтичния комплекс в квартал „Болярово“. Новите дати са 24 и 25 октомври, като..

публикувано на 17.10.19 в 17:36

Паспортната служба в Кърджали ще работи и в деня на изборите - 27 октомври

Звената „Български документи за самоличност“ в областната дирекция на полицията в Кърджали ще работят и в деня на изборите - 27 ми октомври, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. В седмицата преди 27 октомври 2019 г. е създадена необходимата организация..

публикувано на 17.10.19 в 16:53

Побоят над деца в училището в Бенковски станал заради непристойни думи

Директорът на училището в село Бенковски Владимир Петров коментира инцидента, станал по данни на МВР в двора на училището вчера, вследствие на който има пострадали деца. Според него ситуацията в момента в учебното заведение е спокойна , а пострадалите деца са на училище. Той каза, че спречкването е тръгнало от спор между две деца заради..

публикувано на 17.10.19 в 15:46

Кола връхлетя върху пешеходка пред очите на полицаи

Кола връхлетя върху пресичаща жена на една от пешеходните пътеки на кръстовището на бул. България и ул. Металург в Кърджали. На жената беше оказана спешна медицинска помощ. Няма нанесени телесни щети, но е в емоционален шок, защото видимо трепереше. Очевидци коментираха, че водачът на колата е успял да реагира и да спре на сантиметри от пешеходката,..

публикувано на 17.10.19 в 15:21