Питат ученици и родители за грижата на държавата към децата

Снимка: БГНЕСДо края на тази седмица Националната мрежа за децата провежда онлайн анкета на тема "Каква оценка давате на държавата в грижите й за децата?" Допитването е част от подготовката на ежегодния доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата й за децата“, който ще излезе в края на март за осма година. За пореден път в подготовката на доклада чрез анкети участват ученици и учители от основното училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали, каза за Радио Кърджали Росица Средкова, представител на Националната мрежа за децата. "Вече две години ние правим т.нар. малък бележник, в който събираме мнението на децата, на родителите, на учителите, на социалните работници. Направихме две фокус-групи от ученици от основно училище "Свети Климент Охридски". Децата не познават нормативните документи, но те казват какво искат да се случи в училището и образованието".

Чуйте цялото изявление на Росица Средкова, представител на Националната мрежа за децата за проведените в Кърджали анкети.

Вижте още

Съдът в Кърджали остави без уважение жалбата на Лютви Местан за втората гаранция от 10 000 лв.

Окръжният съд в Кърджали остави без уважение жалбата на Лютви Местан, обвиняем по досъдебно производство № 6/2019 г. по описа на ОСлО при ОП – Кърджали против постановление от 19.04.2019 г., с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция” в пари в размер на 10 000 лв., която да се внесе в срок до 25.04.2019 г.   Съдът приема, че при..

публикувано на 23.04.19 в 18:13

Богата културна програма за Великден предлага община Кърджали

Деца от Средно училище "Йордан Йовков" на 24 април от 13,30 часа ще боядисват яйца по традиционни и нови техники под вещото ръководство на етнографи от Регионалния исторически музей в Кърджали. Празничен концерт ще изнесат колективи и състави в Дома на културата на 25 април от 18,30 часа. Какви други прояви е подготвила община Кърджали, за да зарадва..

публикувано на 23.04.19 в 17:46

Лютви Местан обжалва новата гаранция от 10 хиляди лева

Днес, 23 април 2019 г., в Окръжна прокуратура – Кърджали са постъпили жалби от Лютви Местан, чрез неговия защитник, против постановление на разследващ орган от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали от 19 април 2019 г., с което на обвиняемия Местан е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в пари в размер на 10 000 лева, както и..

публикувано на 23.04.19 в 16:12

Отбелязваме Световния ден на книгата

Днес отбелязваме Световния ден на книгата. През 1995 г. ЮНЕСКО обявява 23 април за Международен ден на книгата и авторското право. Датата е избрана неслучайно. На този ден са се родили и/или починали големи писатели като Уилиям Шекспир, Мигел де Сервантес и Владимир Набоков. Вероятно идеята за отбелязването на подобен празник е вдъхновена и от..

публикувано на 23.04.19 в 15:38

Кърджалийски деца участват в изложба в Одрин

Кърджалийски таланти в областта на изобразителното изкуство и фотографията участват в Празника на детето, който се организира в съседния Одрин. Изложба на детски творби ще бъде открита на главната улица в турския град. Гостуването на деца от Кърджали е част от проекта "Заедно на един мост"  на Ротари клубовете от двата града. Подробности от Златка..

публикувано на 23.04.19 в 14:35

В турнир по бокс младежи застават срещу наркотиците

Общинският съвет по наркотични вещества организира поредната си проява съвместно със спортен клуб "Арда бокс". Турнирът е на 24 април, в зала "Арпезос". Подробности в звуковия файл от Сезгин Бекир, председател на общинсския съвет по наркотични вещества: Сезгин Бекир:

публикувано на 23.04.19 в 13:54

Най-активни в трудоспособна възраст в Кърджали са лицата над 55 години

Най-активни в трудоспособна възраст в област Кърджали са лицата над 55 години, те съставялват 38.8 процента. Статистиката на Бюрото по труда показва, че младите кърджалийци нежелаят да работят. 8.8 процента са потърсили работа от институцията. Повече в звуковия файл с Метин Хафъзселим, директор на Бюрото по труда в Кърджали. Метин Хафъзселим: Към..

публикувано на 23.04.19 в 13:49