Питат ученици и родители за грижата на държавата към децата

Снимка: БГНЕСДо края на тази седмица Националната мрежа за децата провежда онлайн анкета на тема "Каква оценка давате на държавата в грижите й за децата?" Допитването е част от подготовката на ежегодния доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата й за децата“, който ще излезе в края на март за осма година. За пореден път в подготовката на доклада чрез анкети участват ученици и учители от основното училище "Свети Климент Охридски" в Кърджали, каза за Радио Кърджали Росица Средкова, представител на Националната мрежа за децата. "Вече две години ние правим т.нар. малък бележник, в който събираме мнението на децата, на родителите, на учителите, на социалните работници. Направихме две фокус-групи от ученици от основно училище "Свети Климент Охридски". Децата не познават нормативните документи, но те казват какво искат да се случи в училището и образованието".

Чуйте цялото изявление на Росица Средкова, представител на Националната мрежа за децата за проведените в Кърджали анкети.

Вижте още

Изтече срока за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис”

18 октомври е краен срок за пчеларите да кандидатстват за държавна помощ “Де минимис” в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.  Финансовата подкрепа, за която в бюджета са отделени 4,5 млн. лв., имат право да получат пчелари с най-малко 20 пчелни семейства.  Те трябва да са реализирали качествен пчелен мед през тази и миналата година,..

публикувано на 18.10.19 в 08:49

Днес е краен срок за приемане на документи по програма “Старт на кариерата”

Днес е краен срок за приемане на документи от бюрата по труда за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в централните ведомства по програма “Старт на кариерата”, реализирана от Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. С цел улесняване на..

публикувано на 18.10.19 в 08:43

Днес ни очакват температури до 26°

Днес слънцето изгря в 07:43 часа и ще залезе в 18:40 часа. Продължителност на деня 10:57 часа. Днес ще е предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Над Родопите ще е слънчево ще духа..

публикувано на 18.10.19 в 08:38

Заради големия интерес преглеждат безплатно още 2 дни за рак на гърдата в Хасково

Часовете за безплатни прегледи за рак на гърдата за 17 и 18 октомври вече са заети, съобщиха от Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково. По тази причина от болницата обявяват още две дати за желаещите да си направят мамографски преглед в Лъчетерапевтичния комплекс в квартал „Болярово“. Новите дати са 24 и 25 октомври, като..

публикувано на 17.10.19 в 17:36

Паспортната служба в Кърджали ще работи и в деня на изборите - 27 октомври

Звената „Български документи за самоличност“ в областната дирекция на полицията в Кърджали ще работят и в деня на изборите - 27 ми октомври, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас. В седмицата преди 27 октомври 2019 г. е създадена необходимата организация..

публикувано на 17.10.19 в 16:53

Побоят над деца в училището в Бенковски станал заради непристойни думи

Директорът на училището в село Бенковски Владимир Петров коментира инцидента, станал по данни на МВР в двора на училището вчера, вследствие на който има пострадали деца. Според него ситуацията в момента в учебното заведение е спокойна , а пострадалите деца са на училище. Той каза, че спречкването е тръгнало от спор между две деца заради..

публикувано на 17.10.19 в 15:46

Кола връхлетя върху пешеходка пред очите на полицаи

Кола връхлетя върху пресичаща жена на една от пешеходните пътеки на кръстовището на бул. България и ул. Металург в Кърджали. На жената беше оказана спешна медицинска помощ. Няма нанесени телесни щети, но е в емоционален шок, защото видимо трепереше. Очевидци коментираха, че водачът на колата е успял да реагира и да спре на сантиметри от пешеходката,..

публикувано на 17.10.19 в 15:21