И Народно читалище "Бяло море" помага на изгорялото читалище в СкребатноВ рамките на един месец Радио Кърджали и Радио Благоевград проведоха инициатива за събиране на книги за изгорялото читалище "Христо Ботев" в село Скребатно. В последния ден от кампанията се включиха Народно читалище "Бяло море" от село Черничево. От там дариха близо 50 книги. Божидар Чолаков разговаря с председателя на читалището Динко Дяков.

Вижте още

Кърджали си спомня за Джими

Днес в Кърджали се откри барелеф на художника Джемал Емурлов - Джими, който ни напусна преди пет години. Той е оставил диря в сърцето на всеки човек, докоснал се до неговата душевност и изкуство, и всеки пази своите съкровени спомени за него . Джемал Емурлов е роден на 13 април 1948 година в село Чифлик, Кърджалийско. Когато е на 6 години..

обновено на 15.02.19 в 18:12
Фидан Меров, солист на Фолклорен ансамбъл Родопа - Смолян.

Фидан Меров солистът на фолклорен ансамбъл "Родопа"

Младият изпълнител на родопски песни Фидам Меров от три години е част от фолклорен ансамбъл "Родопа" - Смолян. През 2018 година завършва висшето си образование със специалност юрист, но любовта му към народното пеене надделява и днес е част от ансамбъла. Той самият казвам, че е наследник на певчески род. Започнал да се занимава с пеене още от..

публикувано на 14.02.19 в 19:43

Айдън Осман: Заложили сме на инвестиционна програма за 3.5 милиона лева

На сесия в края на януари бе приет бюджетът за тази година на община Черноочене. Приходите са в размер на 10 263 007 лева. Средствата за делегирани от държавата дейности са  4 878 152 лева, а за местни дейности над 5 милиона и 300 хиляди лева.  Бюджетът е изпълним и предвидим, освен ако няма извънредни обстоятелства, смята кметът на..

публикувано на 13.02.19 в 15:13

Опожареното читалище в село Скребатно се възражда

Осигурени са средствата за възстановяването на сградата на опожареното читалище в село Скребатно, община Гърмен . Това стана ясно от изявлението на кмета на Скребатно Даниела Пидева . Остава да се извървят документални процедури, а надеждите на хората са читалището да се възроди за 1 ноември, Ден на народните будители. Това стана ясно по време..

публикувано на 12.02.19 в 09:59

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизодът на „Вкусен следобед” от 10 февруари . Надявам се, че сте си отпочинали, но ако не сте, сега е време да се отпуснете удобно и да се насладите на деня! В днешния епизод ще гостуваме на Лияна Фероли . Освен като дългогодишен библиотекар, Лияна е поетеса и обединява творческите личности в..

публикувано на 11.02.19 в 12:32

Близо 1000 тома събра инициативата в помощ на изгорялото читалище в Благоевградско

Слушатели от Смолян, които са се организирали във фейсбук групата "Аз говоря на родопски диалект" също участват в инициативата на радио Кърджали за дарение на книги. В кампанията се включиха и от читалище "Орфееви гори" квартал Райково. С това събраните книги станаха близо 1000. Божидар Чолаков разговаря със секретаря на културното средище..

публикувано на 11.02.19 в 10:25

Школата "Историка" дари 285 книги в инициативата на радио Кърджали и радио Благоевград

В кампанията за събиране на книги за библиотеката в село Скребатно се включи и школата "Историка"  към СУ "Петко Рачев Славейков" град Кърджали с ръководител Димитър Димов. Те дариха 285 тома книги главно историческа литература. Защото историята трябва да се знае. Чуйте какво каза още ръководителят на клуб  "Историка" Димитър Димов в..

публикувано на 11.02.19 в 09:31