Школата "Историка" дари 285 книги в инициативата на радио Кърджали и радио БлагоевградВ кампанията за събиране на книги за библиотеката в село Скребатно се включи и школата "Историка"  към СУ "Петко Рачев Славейков" град Кърджали с ръководител Димитър Димов. Те дариха 285 тома книги главно историческа литература. Защото историята трябва да се знае. Чуйте какво каза още ръководителят на клуб  "Историка" Димитър Димов в разговор с Божидар Чолаков.

В кампанията пожела да се включи и малката Алихан Аджем от село Комунига, която чула по радиото, че Радио Кърджали провежда инициативата и ни е изпратила 4 от своите детски книжки. Това са "Лакомото мече", "Чудното огледало", "Островът на съкровищата" и "Принцът жаба".  Алихан е най-малката дарителка в кампанията на Радио Кърджали.

Вижте още

Кърджали си спомня за Джими

Днес в Кърджали се откри барелеф на художника Джемал Емурлов - Джими, който ни напусна преди пет години. Той е оставил диря в сърцето на всеки човек, докоснал се до неговата душевност и изкуство, и всеки пази своите съкровени спомени за него . Джемал Емурлов е роден на 13 април 1948 година в село Чифлик, Кърджалийско. Когато е на 6 години..

обновено на 15.02.19 в 18:12
Фидан Меров, солист на Фолклорен ансамбъл Родопа - Смолян.

Фидан Меров солистът на фолклорен ансамбъл "Родопа"

Младият изпълнител на родопски песни Фидам Меров от три години е част от фолклорен ансамбъл "Родопа" - Смолян. През 2018 година завършва висшето си образование със специалност юрист, но любовта му към народното пеене надделява и днес е част от ансамбъла. Той самият казвам, че е наследник на певчески род. Започнал да се занимава с пеене още от..

публикувано на 14.02.19 в 19:43

Айдън Осман: Заложили сме на инвестиционна програма за 3.5 милиона лева

На сесия в края на януари бе приет бюджетът за тази година на община Черноочене. Приходите са в размер на 10 263 007 лева. Средствата за делегирани от държавата дейности са  4 878 152 лева, а за местни дейности над 5 милиона и 300 хиляди лева.  Бюджетът е изпълним и предвидим, освен ако няма извънредни обстоятелства, смята кметът на..

публикувано на 13.02.19 в 15:13

Опожареното читалище в село Скребатно се възражда

Осигурени са средствата за възстановяването на сградата на опожареното читалище в село Скребатно, община Гърмен . Това стана ясно от изявлението на кмета на Скребатно Даниела Пидева . Остава да се извървят документални процедури, а надеждите на хората са читалището да се възроди за 1 ноември, Ден на народните будители. Това стана ясно по време..

публикувано на 12.02.19 в 09:59

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизодът на „Вкусен следобед” от 10 февруари . Надявам се, че сте си отпочинали, но ако не сте, сега е време да се отпуснете удобно и да се насладите на деня! В днешния епизод ще гостуваме на Лияна Фероли . Освен като дългогодишен библиотекар, Лияна е поетеса и обединява творческите личности в..

публикувано на 11.02.19 в 12:32

Близо 1000 тома събра инициативата в помощ на изгорялото читалище в Благоевградско

Слушатели от Смолян, които са се организирали във фейсбук групата "Аз говоря на родопски диалект" също участват в инициативата на радио Кърджали за дарение на книги. В кампанията се включиха и от читалище "Орфееви гори" квартал Райково. С това събраните книги станаха близо 1000. Божидар Чолаков разговаря със секретаря на културното средище..

публикувано на 11.02.19 в 10:25

И Народно читалище "Бяло море" помага на изгорялото читалище в Скребатно

В рамките на един месец Радио Кърджали и Радио Благоевград проведоха инициатива за събиране на книги за изгорялото читалище "Христо Ботев" в село Скребатно. В последния ден от кампанията се включиха Народно читалище "Бяло море" от село Черничево. От там дариха близо 50 книги . Божидар Чолаков разговаря с председателя на читалището Динко Дяков.

публикувано на 11.02.19 в 09:23