"Вкусен следобед" - в неделя с Радка ПетковаЗдравейте, от мен, Радка Петкова, това е епизодът на „Вкусен следобед” от 10 февруари. Надявам се, че сте си отпочинали, но ако не сте, сега е време да се отпуснете удобно и да се насладите на деня! В днешния епизод ще гостуваме на Лияна Фероли. Освен като дългогодишен библиотекар, Лияна е поетеса и обединява творческите личности в нашия град. Тя е в основата на много от техните срещи и представяния, освен това ревностно съхранява години наред неиздавани ръкописи на кърджалийски автори. На гости на Лиляна Деликирева си говорим за нейното ежедневие, за някои въпроси извън битието и за вкусните моменти в живота. Тя ще ни разкаже за своите творчески търсения преди своя юбилей. Ще приключим гостуването с кулинарна изненада. Предлагам ви едно италианско ястие, навлязло в нашата кухня.
Във втората част на предаването, ни вълнува въпросът за безсмъртието и за това какво би ни се случило, ако живеем вечно. Учените не са ни питали дали това ни се иска, но твърдят, че е хипотетично възможно. След това ще чуем едно стихотворение на Иво Георгиев, за което ви разказах и миналия път. В него става дума за девет баби със десет бастуна.
Накрая ще ви срещна с Николай Табаков, който е известен повече на слушателите като Николай Табаков с лампите. Как става така, че направените от него красиви изделия хвърлят блага светлина и защо един блус музикант и общински съветник прави лампи? Отговорите ще се опитаме да научим от самия него.
Бъдете с радио Кърджали на честота от 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21

Вижте още

На 24-ти април в "Хоризонти" очаквайте:

Джаз фестивалът "Долината на Орфей" ще е през юни. Кои изпълнители ще видим  на феста ще разберете от Кирил  Керанов. Регионалната библиотека в Кърджали навърши 60 години. Какво  трябва да помним и какви  са предизвикателствата пред екипа на библиотеката ще чуете  от Уляна Ганева. Предстои откриването на Великденската изложба на кърджалийските..

публикувано на 23.04.19 в 20:38

Връщат ли се турците в България?

Кърджали е на второ място в България след София по ръст на населението на областта . Това сочат данните на  Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване “. Като основна причина за това се счита големият брой  български граждани, който се завръщат от Турция по родните си места . Като се отчете броят на ражданията в..

публикувано на 23.04.19 в 13:02

Венцислав Стайков представи "Магичният свят на Източните Родопи"

Книгата "Магичният свят на Източните Родопи" представи известният кърджалийски краевед и писател Венцислав Стайков.  30 пътеписи, съпътствани от невероятни цветни фотографии върху близо 200 страници, запълват новата му книга. Премиерата й беше част от културния календар за Великден на община Кърджали и се състоя в Голямата зала на Читалище..

публикувано на 22.04.19 в 17:57

Кърджали - днес и утре с Никола Чанев

Много проекти, които биха направили живота на кърджалийци по-добър и биха повишили равнището на живот в областта, са на прага да се случат. Това каза областният управител в рубриката "Кърджали - днес и утре с Никола Чанев".  Както знаете, два пъти в месеца той ще гостува на Радио Кърджали и ще отговаря на въпроси, зададени от журналисти и от граждани..

публикувано на 22.04.19 в 16:31

Предаването "Вкусен следобед" отново в ефира на радио Кърджали!

Здравейте, от тази неделя отново слушате предаването Вкусен следобед, в което си забъркваме ободряващ микс от вдъхновяваща музика, кулинарни сладости и духовна радост . Аз съм Радка Петкова и  ви изпращам много слънчеви усмивки от ефира на радио Кърджали . Двумесечната ваканция си я заслужих, но сега е време за работа?! Няма да ви казвам, къде..

публикувано на 21.04.19 в 18:34

Концертът на Михаела Филева надхвърли и най-големите очаквания на публиката

Първият самостоятелен концерт на Михаела Филева в Зала 1 на НДК е вече факт. Случи се пред 4-хилядна публика, за която близо двата часа музика, танци и шоу минаха като миг, а първата среща на голяма сцена с любимата им певица влезе в графата “незабравими”. Шумът и очакванията около концерта на Михаела бяха големи, за него се..

публикувано на 20.04.19 в 13:41
Пламен Сивов

Сборник търси отговори на въпроси за вярата

Сборник с беседи на един от най-известните православни духовници на ХХ век - митрополит Антоний Сурожки, вече е по книжарниците. За слушателите на "Вяра и живот" специално го представи Пламен Сивов от сайта Православие.БГ и издателство "Омофор". Според него книгата дава отговори, свързани с въпроса за нашето отношение към вярата, за избора ни..

публикувано на 17.04.19 в 16:45