Съдът върна бебето на Симона Алекова


Бебето Александър ще бъде върнато на майка му Симона Алекова от село Арда. Това решиха днес магистратите в Районния съд в Смолян, където бе съобщено, че се отхвърля искът на социалната служба, детето да бъде настанено в приемно семейство. Решението на съда подлежи на незабавно изпълнение и още днес детето ще бъде върнато на майка му. Припомням, че бебето бе отнето от майка му, още в родилното и предадено от социалните в приемно семейство в средата на декември миналата година.  Случаят с 26–годишната самотна майка от смолянското село Арда набра популярност, след като стана ясно, че социалните служби са взели детето и то бе настанено в приемно семейство, след сигнал от болницата в Смолян. Той е бил подаден в отдел "Закрила на детето" на 17 декември 2018 г. от старшата акушерка след събрание на цялото отделение и по нареждане на завеждащия, защото имали съмнения, че майката не може да се справи с отглеждане на детето.
Петър Маргаритов, пресаташе на Районния съд в Смолян каза за Радио Кърджали, че решението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок, и че до около 10 дни ще влезе в сила официалното решение


Вижте още

Туристи пострадаха до Вълчи камък, единият е с опастност за живота

Туристи от София пострадаха при обиколка с автомобил в местността "Вълчи камък", над девинското село Гьоврен. Товарен автомобил управляван от 19-годишен губи контрол върху автомобила и се преобръща под черен планински път. Ранени са четирима души: жена на 44 години от София с фрактура на таза и лява ключица. Двама мъже на 45 и 54 години..

публикувано на 17.06.19 в 16:08

Отново джетове на Водното огледало

Отново джетове ще порят водите на Водното огледало. В събота и неделя Кърджали ще бъде домакин на Първия кръг от републиканското първенство по водомоторен спорт, а в язовир Студен кладенец в района на село Широко поле ще се проведе Балканската джет купа с международно участие. Николай Сурков - Никси от кърджалийския морски клуб "Ангел Петров -..

публикувано на 17.06.19 в 15:57

Здравната каса и Лекарският съюз се споразумяват за увеличени клинични пътеки за деца

Здравната каса и Лекарският съюз се очаква да подпишат днес Анекс към Националния рамков договор , който отразява увеличението на цените на клинични пътеки между 10 и 30 процента . Обърнато е особено внимание на неонатологичните и педиатричните пътеки. До решението се стига след протести на медиците от специализираната детска болница в столицата . На..

публикувано на 17.06.19 в 09:33

1 180 седмокласници в областта на матура по български език

Днес е първият изпит по български език и литература на седмокласниците от националното външно оценяване, което служи и за вход към гимназиите и професионалните училища. За първи път тази година малките матури след седми клас се провеждат на различни дати от зрелостните изпити на 12 клас . Подробности от Гроздан Колев, началник на..

публикувано на 17.06.19 в 09:26

Магията на Балканите в песни, танци и носии оживя на сцената на читалището в с. Бенковски (+ галерия)

Магията на Балканите в песни, танци и носии оживя на сцената на читалището в с. Бенковски, където учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров“, които участват в творчески клубове по интереси изнесоха концерт в рамките на инициативата „Единни в многообразието“ под егидата на областния управител. Проявата е част от Комуникационната стратегия на Р..

публикувано на 16.06.19 в 18:34

Ватерполистите на "Арда 2008" играят финали на Държавно първенство в Бургас

В Бургас продължават двубоите на тринадесетгодишните ватерполисти на "Арда 2008" във финал "Б" на  Държавното първенство. До момента кърджалийските момчета записаха три победи и една загуба. Подробности от треньора Иван Кръстев може да чуете в звуковия файл.

публикувано на 16.06.19 в 17:29

Язовир Домище събра запалените рибари от Кирковско на състезание

Община Кирково организира състезание  по спортен риболов на язовир Домище. Старт на състезанието даде кмета на общината Шинаси Сюлейман. "Радостно е за нас, че младите хора и децата проявяват интерес не само към компютрите и телефоните, а и към нещо, което беше удоволствие по наше време и в нашето детство" , каза Сюлейман при откриването на турнира...

публикувано на 16.06.19 в 16:54