Поетът Калин Михайлов: Християнската лирика може да доведе човек при БогаПредаването "Вяра и живот" ви среща с един от известните и нестандартни съвременни български автори на християнска тематика. Това е Калин Михайлов - поет, писател, литератор, преподавател в Софийския университет. В ефира на радио "Кърджали" той сподели къде открива вдъхновение, за да създава литература на християнска тематика. Според него много малко са авторите, които могат да предадат ежедневните преживявания на един християнин, а това е изключително важно, защото превръща християнският живот в една цялостност и заличава изкуствената граница между живота в храма и извън него. Християнинът трябва да е човек цялостен, да живее с вярата си ежедневно, а не само няколко часа докато е на литургия в църквата, казва Калин Михайлов. Според него християнската лирика не е църковна поезия. Тя е за хората, които са в храма, а християнската лирика е за онези, които все още търсят път към вярата. Именно християнската лирика е един от мостовете, който може да доведе човек при Бога и да му отвори очите за християнското светоусещане, добавя писателят.

Целият разговор на Горан Благоев с Калин Михайлов може да чуете в звуковия файл.      

Вижте още

Алпай Ибрям: Пожелавам на всички хора с увреждания да обичат живота

В рубриката "Право на живот" ви разказваме за живота на хората с увреждания. Ще ви срещнем с един щастлив човек, който заразява със своя  оптимизъм. Макар че по рождение има заболяване, което е засегнало долните крайници, той е пълноценен служител в Дирекция "Социално подпомагане" в Черноочене, обичан съпруг и добър баща. Освен това е републикански и..

публикувано на 17.06.19 в 15:40

Славейковци тръгват на важни финали по волейбол

Волейболистите на "Арда" участваха във финалната фаза на първенството за възраст до 13 години, която се проведе в Пазарджик. А по-големите, 8-10 клас, тръгват в сряда за Суворово, Варненско. Там са финалните битки, където се надяват на републиканска титла. Тя ще даде право на победителя да участва в Световното първенство през 2020 година в Бразилия...

публикувано на 17.06.19 в 15:07

Силно представяне на ватерполистите в Бургас

13-годишните ватерполисти на "Арда" се представиха силно на финалите от Държавното първенство в група "Б", които се проведоха в Бургас. В звуковия файл треньорът Иван Кръстев разказва за състезанието и за предстоящите прояви на своите възпитаници през лятото. Иван Кръстев: „Арда“ се падна в група с „Аква спорт“-Варна, „Локомотив“-Русе, и..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

Петър Зехтински: "Арда" няма да е еднодневка във футболния елит

"Арда" няма да е еднодневка, твърди бившият футболист на синия отбор Петър Зехтински, който следи развитието на тима. В момента той е директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в Община Пловдив.  Чуйте неговите думи за историческия пробив на "Арда" в елита:

публикувано на 16.06.19 в 14:13

"МИГ Кирково-Златоград" информира жителите на Чакаларово

В Чакаларово, едно от най-големите села на община Кирково, се проведе информационна среща на Местната инициативна група Кирково-Златоград. Изпълнителият директор Пламен Чингаров запозна присъстващите с мерките и приемите, които тя организира. Предстоят четири приема за проекти, свързани със социални и здравни услуги, за популяризиране на фолклорно..

публикувано на 16.06.19 в 11:27

Сезин Сезгин от младежкото БЧК удостоена с Национална награда за благородство и доблест

Доброволката на Българския младежки червен кръст в Джебел Сезин Сезгин е една от петимата носители в страната на Национална младежка награда за благородство и доблест за 2019 година . Днес Сезин пътува за София , където в парка Врана ще се състои церемонията по награждаването, съобщи Пепа Чолакова от областната структура на БЧК в Кърджали. Чуйте какво..

публикувано на 14.06.19 в 12:47

Соня Новодрянова: Щетите от проливните дъждове в Кърджалийско са основно в Пчеларово

Щетите от проливните дъждове в област Кърджали са основно в село Пчеларово , където преди десетина дни падна продължителна градушка . Унищожени са домати и пипер, както и листна маса . За щастие , щетите са ограничени, защото областта ни не попада сред тези, в които паднаха много ледени зърна . Сега е моментът стопаните от Пчеларово да..

публикувано на 12.06.19 в 09:40