Поетът Калин Михайлов: Християнската лирика може да доведе човек при БогаПредаването "Вяра и живот" ви среща с един от известните и нестандартни съвременни български автори на християнска тематика. Това е Калин Михайлов - поет, писател, литератор, преподавател в Софийския университет. В ефира на радио "Кърджали" той сподели къде открива вдъхновение, за да създава литература на християнска тематика. Според него много малко са авторите, които могат да предадат ежедневните преживявания на един християнин, а това е изключително важно, защото превръща християнският живот в една цялостност и заличава изкуствената граница между живота в храма и извън него. Християнинът трябва да е човек цялостен, да живее с вярата си ежедневно, а не само няколко часа докато е на литургия в църквата, казва Калин Михайлов. Според него християнската лирика не е църковна поезия. Тя е за хората, които са в храма, а християнската лирика е за онези, които все още търсят път към вярата. Именно християнската лирика е един от мостовете, който може да доведе човек при Бога и да му отвори очите за християнското светоусещане, добавя писателят.

Целият разговор на Горан Благоев с Калин Михайлов може да чуете в звуковия файл.      

Вижте още

Мартин Димов от група "Стокхолм": Искаме все повече творци да се върнат към корените

И докато някои хора мислят за евроизборите, на някои им се иска да бъдат на село. Но не в глобалното село, както е модерно да казваме, а на нашето си родно, автентично село, в което са израсли някои наши баби и дядовци, и от което всеки един от нас има спомени. Това са момчетата от група Стокхолм от Бургас. Техен вокал е Мартин Димов,..

публикувано на 26.05.19 в 20:15

Димитър Костадинов: Човек трябва да говори с действия, не с думи

Младите българи, които живеят и работят в чужбина, продължават активно да се интересуват от съдбата на България. Много е важно човек като има мнение, да го изкаже по всеки възможен начин, а изборите са точно един от тези начини. Така смята Димитър Костадинов, който е роден и израснал в Кърджали, учил в София и Лондон, а днес работи в САЩ, но в момента..

публикувано на 26.05.19 в 17:13

Гергана Вакарелова: Демокрацията е привилегия и трябва да се възползваме от нея

Гласуват ли младите хора днес?  Често ги обвиняват, че не се интересуват от бъдещето на страната си, че са вперили поглед в себе си, кариерата или следването си. Особено тези, които живеят извън България. Така ли е наистина, имат ли политическа и гражданска активност? Каква България в Европа искат да видят? И за какво дават гласа си?  Гергана..

публикувано на 26.05.19 в 16:30

Активно гласуват и в община Сен Жос, побратимена с Кърджали

Българските граждани в Белгия ще гласуват на евроизборите в 6 секционни комисии, като 4 от тях в град Брюксел, една - в Льовен и една - в Гент. Очаква се по-голяма активност, тъй като много от нашите сънародници работят в европейските институции. Броят на живеещите в Белгия българи трудно може да се определи, защото при свободния пазар на труда има..

публикувано на 26.05.19 в 13:56

Ангелина Хаджиева: Да не позволяваме на смартфоните да управляват живота ни

24-и май е един от най-светлите празници за нашето училище, каза Ангелина Хаджиева, директор на Професионалната гимназия "Руска Пеева" в Джебел. Празнуваме знанието и просветата, допълни тя и добави, че невежеството няма свой празничен ден . Тя отправи апел към учениците да загърбят телефоните и таблетите , защото те не бива да доминират..

публикувано на 24.05.19 в 13:33

Милко Багдасаров: Желая на нашите ученици да чувстват училището като свой дом

Най-голямото учебно заведение в Южна България, както всяка година, изпраща около сто абитуриенти . Днес, 24-и май е и денят, в който те ще се разделят с любимото училище. След вълнуващото училищно тържество, зрелостници и останалите ученици, се вляха в редиците на градското шествие в чест на Светите братя Кирил и Методий. Радка Петкова..

публикувано на 24.05.19 в 11:04

Председателят на РИК-Кърджали Петър Захариев: 508 СИК в областта, 149 829 избиратели

Бюлетините за евроизборите на 26 май, са вече в област Кърджали . Намират се в определените затова помещения от кметовете на общините и са запечатани . В най-скоро време предстои членове на Районната избирателна комисия - Кърджали съвместно с общинска администрация да започнат разпределението и предаването на всички изборни книжа и..

публикувано на 22.05.19 в 16:52