Червен карамфила за всяка дама във влак "Родопи"

Доброволци от сдружение "За теснолинейката" изненадаха дамите пътуващи в "Родопската теснолинейка"
Снимка: ГС "За теснолинейката"

В Деня на жената всяка дама, която се качи във влак "Родопи" на теснолинейка от Септември към Добринище получи карамфил. Това се случва за втори път, след като миналата година доброволци от гражданско сдружение “За теснолинейката” решиха да възродят традицията от миналия век.

Червени карамфила - защото е символ на вечната любов, в знак на признателност, благодарност и с пожелание за здраве, щастие и все така да не спират да красят дните ни, разказват инициаторите.

Цветята във влака не са избрани случайно. През 70-те години на миналия век в района на Разлог е имало огромни оранжерии с карамфили. Оттам цветята са били транспортирани към страната с помощта на "Родопската теснолинейка".


Вижте още

Започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”

С фотоизложба за Антарктида започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”, който се провежда в Кърджали за девета поредна година. Това е една документална експозиция посветена на 60-тата годишнина от подписването на договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за пълноправен член на..

публикувано на 18.09.19 в 14:22

Бави се ремонтът на спортната зала "Арпезос" в Кърджали

Ръководството на волейболен клуб "Арда" в Кърджали продължава да очаква ремонт на спортна зала "Арпезос". Треньори и състезатели са разтревожени, че наближава началото на първенството, наближава и есента с характерните дъждове, които ще стопират тренировките.  Състоянието на залата е такова, каквото е било в началото на 70-те години на миналия век...

публикувано на 18.09.19 в 11:57

Проверяват собственичка на куче, сдавило котка в Крумовград

Районното управление в Крумовград започна проверка срещу собственичка на куче, която го е пуснала без намордник и то причинило смъртта на бездомна котка.  Случаят нашумя в социалните мрежи, където се разпространяваше видеоклип.  От регионалния пресцентър на МВР в Кърджали съобщиха, че проверката е по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс, който се..

публикувано на 18.09.19 в 11:37

Общински кметове и политически сили договарят съставите на СИК в област Кърджали

След консултации при кмета на община Кърджали, партиите се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите на 27 октомври местни избори. В община Кърджали ще има 156 секционни избирателни комисии, в тях ще бъдат ангажирани 1202-ма души. Допълнително се очаква да се сформират три секции - две в болничните заведения и 1 подвижна..

публикувано на 18.09.19 в 11:33

Момчилград получава награда "Smart City"

Момчилград е отличен в категорията "Smart City" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината"-2019, който се организира от портала на българските общини "Кмета БГ". Наградата се връчва за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи. Кметът на общината Сунай Хасан ще получи приза на..

публикувано на 17.09.19 в 17:30

Въвеждат нова система за оценяване на учениците в час по физическо

Нова система за оценяване на физическите възможности на учениците от I до XII клас ще бъде въведена тази учебна година. Използваните в момента тестове включват бягане на 300 метра за момичета и 600 метра за момчета и коремни преси. Вместо тях ще има бягане на 30 и 200 метра, както и тест за ловкост. Скокът на дължина и хвърлянето на медицинска..

публикувано на 17.09.19 в 14:54

Златните момчета на българския футбол от Световното през 1994 г. идват в Кърджали

Златното поколение на България отново се завръща в игра. Това ще стане на 26 септември от 17:00 на стадион "Арена Арда", когато един срещу друг ще се изправят България и Турция. Поводът е 25 години от незабравимото американско лято през 1994г., когато Пеневата чета спечели бронзовите медали на Мондиала в САЩ. В състава на Турция ще вземат участие..

публикувано на 17.09.19 в 13:30