Малки художници от Ардино с престижни награди

12-годишната Диляра Реджебова от Ардино спечели четвърто място в конкурса за рисунка „Моята ЕДЕН дестинация в България”, обявен от Министерството на туризма. Нейната рисунка на пейзаж от дестинация в Ардино е получила 121 точки от журито. Талантливата  художничка Диляра е възпитаник на Школата по Изобразително изкуство при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)- Общински детски комплекс (ОДК) в града под Белите брези. Още пет деца от ЦПЛР-ОДК в Ардино бяха отличени с грамота за участие в конкурса. Това са 9-годишните  Пелин Карабекирова, Ебру Делиюсеин, Анна Карамфилова, Еда Бекир и 12-годишната Фунда Ибрямова.

В миналогодишното издание на конкурса се включиха участници с над 250 рисунки. Всички творби са оценявани от жури, и са качени на официалната страница на Министерството на туризма във Фейсбук, където се състоя електронно гласуване.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване на проекти на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Директорът на ЦПЛР-ОДК в Ардино и ръководител на школата по Изобразително изкуство Мюзейен Юсуфова каза, че това са поредните престижи награди на възпитаниците на школото в областни и национални конкурси. „Надявам се, че децата ще продължат с толкова висок ентусиазъм да се включват в различни по вид конкурси и да показват своите умения. По-време на тези надпревари те се срещат и се запознават с много нови приятели“, коментира Мюзейен Юсуфова.

Директорът на СУ „Васил Левски“ в Ардино Аника Петрова сподели, че чрез извънкласните и извънучилищни дейности, учениците участват активно в много общински и национални конкурси и получават награди.


Вижте още

Ботевци отново участници в международен проект за обмен

Пътуването до чужбина отдавна е традиция за учениците от Езикова гимназия „Христо Ботев”. Активното участие в проекти за училищни партньорства е част от нормалния училищен живот и за никого не е изненада, че редовно възпитаници от гимназията посещават свои приятели в чужбина. Поредното пътуване в рамките на проект за училищен обмен по програма..

публикувано на 19.03.19 в 17:18

Славейковци представят България на спортен форум в Париж

Шест спортистки от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ участваха в международния форум She Runs – Active Girl’s Lead, който се проведе във френската столица Париж през изминалата седмица. Над 500 участници от 35 държави се включиха в перфектно организираната наситена програма, съставена от спортни прояви, игрови активности и проектно..

публикувано на 19.03.19 в 16:40
Румен Радев

Президентът насрочи евровота за 26-и май

Президентът Румен Радев насрочи за 26 май изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщи прессекретариатът на държавния глава. Според споразумението, постигнато на Европейския съвет на 20 март, изборите за Европейски парламент трябва да се проведат във всички страни членки между 23 и 26 май. Трябва да бъдат..

публикувано на 19.03.19 в 16:29

Кметът на Момчилград отличен за особени заслуги

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан беше отличен за особени заслуги от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Това стана по време на церемония, посветена на 15-годишнината от създаването на организацията. Сунай Хасан е един от учредителите й и преди да стане кмет беше неин заместник председател...

публикувано на 19.03.19 в 16:08

Най-много присъди за 2018 година съдилищата в област Кърджали са издали за транспортни престъпления

Най-много присъди за 2018 година съдилищата в област Кърджали са издали за общоопасни или така наречените Транспортни престъпления. Тенденцията те да са водещи се запазва за поредна година. Това съобщи пред журналисти председателят на Окръжния съд в Кърджали Георги Милушев. "Тези дела по Глава 11 са преобладаващи. Това са: пия и карам, карам без..

публикувано на 19.03.19 в 15:52

На 26 март Община Кирково отбелязва 105 години от създаването си

Празничните прояви в родопската община започват седмица по-рано със спортни занимания и забавления за деца и турнир по шахмат. " Днес сутринта започна областното състезание по хандбал между отборите на  СУ „Никола Йонков Вапцаров“ град Момчилград и  СУ „Отец Паисий“ Кирково. Утре, на 20 март предстои рисуване върху асфалт. Мероприятието е..

публикувано на 19.03.19 в 15:09

93 нарушения констатираха полицаи при проверки

311 автомобила са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Ардино и Кирково с цел контрол за използване на обезопасителни системи, колани и каски, правоспособност на водачите, техническа изправност на моторните превозни средства и наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност“. Констатираните..

публикувано на 19.03.19 в 14:50