Изложба за тютюна редят в музея в АрдиноЕкспозиция, показваща ролята на тютюна в ардинския регион през 20 век, подреждат в Общинския музей в родопското градче. Това информира уредникът Танер Чобанов в разговор за Радио Кърджали, като допълни, че амбицията е тя да бъде открита заедно с изложбата, включваща най-добрите снимки от фотоконкурса „Ардино - душата на Родопите“, който стартира в края на месец март. Чуйте подробностите:

Вижте още

Три пожарникарски екипа загасиха горяща стопанска постройка в Момчилград

Сигнал за пожар в стопанска постройка в района на жп гарата в Момчилград е бил подаден днес в 13,50 часа. На мястото на произшествието са изпратени полицейски патрул, за да ограничи достъпа на хора и да отцепи движението, два екипа на пожарната служба в Момчилград и още един от Кърджали. Два часа по-късно пожарът е локализиран. Огънят унищожил: 200 кв. м..

публикувано на 18.09.19 в 18:08

Започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”

С фотоизложба за Антарктида на 19 септември в 10 часа започва тазгодишното издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век”, който се провежда в Кърджали за девета поредна година. Това е една документална експозиция посветена на 60-тата годишнина от подписването на договора за Антарктида и 20 години от приемането на България за..

публикувано на 18.09.19 в 14:22

Бави се ремонтът на спортната зала "Арпезос" в Кърджали

Ръководството на волейболен клуб "Арда" в Кърджали продължава да очаква ремонт на спортна зала "Арпезос". Треньори и състезатели са разтревожени, че наближава началото на първенството, наближава и есента с характерните дъждове, които ще стопират тренировките.  Състоянието на залата е такова, каквото е било в началото на 70-те години на миналия век...

публикувано на 18.09.19 в 11:57

Проверяват собственичка на куче, сдавило котка в Крумовград

Районното управление в Крумовград започна проверка срещу собственичка на куче, която го е пуснала без намордник и то причинило смъртта на бездомна котка.  Случаят нашумя в социалните мрежи, където се разпространяваше видеоклип.  От регионалния пресцентър на МВР в Кърджали съобщиха, че проверката е по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс, който се..

публикувано на 18.09.19 в 11:37

Общински кметове и политически сили договарят съставите на СИК в област Кърджали

След консултации при кмета на община Кърджали, партиите се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за предстоящите на 27 октомври местни избори. В община Кърджали ще има 156 секционни избирателни комисии, в тях ще бъдат ангажирани 1202-ма души. Допълнително се очаква да се сформират три секции - две в болничните заведения и 1 подвижна..

публикувано на 18.09.19 в 11:33

Момчилград получава награда "Smart City"

Момчилград е отличен в категорията "Smart City" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината"-2019, който се организира от портала на българските общини "Кмета БГ". Наградата се връчва за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи. Кметът на общината Сунай Хасан ще получи приза на..

публикувано на 17.09.19 в 17:30

Въвеждат нова система за оценяване на учениците в час по физическо

Нова система за оценяване на физическите възможности на учениците от I до XII клас ще бъде въведена тази учебна година. Използваните в момента тестове включват бягане на 300 метра за момичета и 600 метра за момчета и коремни преси. Вместо тях ще има бягане на 30 и 200 метра, както и тест за ловкост. Скокът на дължина и хвърлянето на медицинска..

публикувано на 17.09.19 в 14:54