Изпращайте рисунки и есета в Пчеларово до 19 май


Будни хора, родени или живеещи в село Пчеларово, са се заели да стимулират опознаването на родния край. Още през 2009 година те са основали Сдружение за „Възраждане на Пчеларово“ с председател Красимир Димитров. Тази година неправителствената организация заедно с Народно читалище „Иван Боюклиев-1926“ организират конкурс на тема “ Моето родно село и моят пчеларовски род“. Той е насочен към децата от 7 до 18 година и е в две различни сфери - изобразително изкуство и литература. До 19 май желаещите могат да изпращат своите творби. Наградният фонд е осигурен от организаторите. Повече за конкурса в село Пчеларово разказва д-р Ваня Михалева в звукоия файл:
Д-р Ваня Михалева: Управителният съвет на Сдружението реши на заседание в началото на месец март да насочи вниманието на младите хора към техния произход, корени, какви са били родовите им традиции и т.н. Има написани няколко книги за историята на Пчеларово. За първи път организираме такъв конкурс. Участниците са разделени в две категории: по-малките деца, до 7-ми клас ще се състезават за най-добра рисунка, а по-големите - за есе.

Вижте още

Златко Атанасов: Интересът към компютърните паралелки нараства

Най-старото училище в Родопите "Отец Паисий" посреща новата учебна година със санирана сграда, обновени и оборудвани компютърни кабинети и спортни съоръжения. Рекорден брой за всички учебни години досега,1240 са учениците, които ще пристъпят училищния праг на 16 септември. От тях 136 са първолаците. В навечерието на първия учебен ден се срещаме със..

публикувано на 14.09.19 в 09:05
Александър Кадиев и Тончо Токмакчиев

Тончо Токмакчиев в Кърджали: Обичайте България, гледайте българско кино и театър!

Тончо Токмакчиев няма нужда от специално представяне. Той е сред най-обичаните български актьори, познат от телевизията, киното и театъра. Кърджали често го аплодира на сцената на драматичния театър. Валентина Иванова разговаря с него за актьорската професия, за простащината в ежедневието, за красотата на България и за още много неща. Към края..

публикувано на 13.09.19 в 16:48

Д-р Ирфан: Няма "градски" и "селски" болести, в големите градове лечението е по-адекватно

Сърдечно-съдови и белодробни болести мъчат най-много родопчани в област Кърджали. В същото време много от заболяванията се лекуват с грешни и отживели времето си терапии. Това констатираха екипите лекари от Александровска болница, които в продължение на три дни - между 3 и 5 септември преглеждаха безплатно в общините Крумовград и Кирково. Акцията е..

публикувано на 11.09.19 в 16:23
Мерт Асенов

Мерт Асенов: Ричи Блекмор от "Дийп Пърпъл" ме вдъхнови да свиря на китара

Един талантлив млад китарист вече стана известен в музикалните среди в Кърджали. Мерт Асенов е ученик в пети клас на Средно училище "Отец Паисий". Допирът му с музиката започва на барабани. Ричи Блекмор от група "Дийп Пърпъл" го вдъхновява да се насочи към китарата. Вече участва в конкурси и фестивали в България и чужбина. Чуйте в звуковия файл..

публикувано на 05.09.19 в 15:08

350 души са прегледани в община Крумовград през 2018 г. в рамките на програмата "Забавно лято, дъждовна есен"

От 3-и до 5-и септември екипи от лекари от фондация "Направи добро-Александровска" към Александровска болница ще преглеждат възрастното население в общините Крумовград и Кирково. Това е част от социалната програма "Забавно лято, грижовна есен" на световна тютюнева фирма и се провежда поредна година в тютюнопроизводителните райони в страната...

публикувано на 03.09.19 в 13:21
Джонатан Гудмън, Дънди Прешъс Металс

Джонатан Гудмън: В офиса ни в Торонто работят повече българи, отколкото канадци в България

Джонатан Гудмън има огромен принос в развитието на "Дънди Прешъс Металс" като неин президент и изпълнителен директор в периода 1995-2013 г. и сега като изпълнителен председател на Съвета на директорите. Дипломира се като инженер в Минния колеж в Колорадо, САЩ, и има магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Торонто. Има над..

публикувано на 30.08.19 в 14:48
Личен архив

Отбелязаха 20 години "Радиомост Турция-България"

17 август 1999 г. - топла лятна утрин, но първите новини в 6ч. по програма Хоризонт започнаха със съобщение за катастрофално земетресение в северозападна Турция. С напрежение следяхме следващите новини за непрекъснатото нарастване броя на жертвите и разрушенията. Така започва разказът си радиолюбителят Костадин Евстатиев от радиолюбителския клуб..

публикувано на 28.08.19 в 17:05