Търсят се двама доброволци за краткосрочен проект в Гърция

Основната цел на проекта е да развие по-положително отношение към доброволчеството и образованието

Търсят се двама кандидати за краткосрочен доброволчески стаж по програма Европейския корпус за солидарност, който ще се проведе на п-в Пелопонес, Гърция. В този екологичен проект младежите ще работят с инструктори на община Ксилокастро-Евростини по поддържане на естествената иглолистна гора, която се намира на брега на града. Доброволците по програма Европейски корпус за солидарност ще подкрепят ежедневната работа по екологичната програма на общината. Това е една добра алтернатива за младите хора на възраст между 18 и 30 години да изкарат едно различно лято, като се обогатят с обмяна на опит с техни връстници, опознаят различна култура и се погрижат за околната среда. На база на техния доброволчески труд, те ще бъдат осигурени със средства за транспорт до мястото на проекта и обратно, настаняване, джобни пари, храна, пари за транспорт в града и с Международен сертификат за участие в доброволчески проект по програма Европейски корпус за солидарност. Повече за проекта и дейността на Младежката неправителствена организация "За теб" , която работи по програмите на Еразъм+, чуйте в звуковия файл в разговора на Илияна Типова с Елина Райнова, председател на организацията. 

 

Начало на проекта: Септември 2019

Продължителност на проекта: от 4 до 8 седмици

Срокът за кандидатстване е удължен до края на тази седмица 28 април 2019 г. 

Повече информация може да намерите ТУК

Вижте още
Веселин Марев

Българин във Великобритания защити страната ни от обвинения в расизъм след мача с Англия

Българин, живеещ от години във Великобритания, защити страната си от обвинения в расизъм след мача с Англия. Той написа открито писмо до четирите най-големи медии в Обединеното Кралство като реакция срещу тези нападки. Според него срещу България се води постоянна негативна кампания, започнала още с приемането ни в ЕС. Веселин Марев е от..

публикувано на 22.10.19 в 14:42

Кърджали в 107 свободни години - от ориенталско селище до модерен град

Преди 107 години, на 21 октомври 1912 г. ген. Васил Делов, начело на Хасковския отряд, освобождава Кърджали от османска власт и присъединява Източните Родопи към независима България.  Градът е превзет само за три дни. Настъплението започва на 18 октомври, на следващия ден са завзети Пчеларово и Стремци, на 20 октомври Хасковският отряд..

публикувано на 21.10.19 в 17:44

Златка Янева: Мара Михайлова е все още неизследвана от краеведите

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, разказва как е основан празника на Кърджали и за един от символите на града - паметника на Освободителите, в подножието на който се честват всички национални празници. Архивните единици са събрани от отдел Краезнание на Регионалната библиотека "Никола Йонков..

публикувано на 17.10.19 в 12:40

Васил Визев: Трагедията в българския футбол се подготвя 30-40 години

Няма стратегия на БФС за развитието на детско-юношеския футбол, а  добрите футболисти се градят в детско-юношеските школи.  Така легендарният играч на Арда Васил Визев, сега треньор в Кърджали, коментира резултата на мача България - Англия. Няма условия, тренирам децата на разорана ливада, каза още той: Всеки един ръководител, всеки един..

публикувано на 16.10.19 в 14:37
Проф. Хикмет Мехмедов

Хикмет Мехмедов: Пожелавам на кърджалийци да носят красотата в душите си

В навечерието на Деня на Кърджали радио Кърджали ви среща с почетния гражданин Хикмет Мехмедов. Той е роден в Кърджали. Десетгодишен постъпва в школата по балет в Дома на културата. След завършване на Държавното хореографско училище в София работи като балетист в Софийската народна опера и Балет "Арабеск". През 1982 година завършва с отличие балетна..

публикувано на 15.10.19 в 11:44
Михаил Михаил

И на остров Родос усетиха фалита на "Томас Кук"

Фалитът на британската туристическа компания "Томас Кук" се усети и на гръцкия остров Родос - една от най-атрактивните летни дестинации. Някои от пристигналите там с ваучери от компанията чуждестранни туристи заминаха с граждански полети на своите държави, а разходите по тяхното прибиране бяха поети от съответните правителства. " Нито един от..

публикувано на 14.10.19 в 11:56
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Медиите не могат да спират военни конфликти, но помагат за предотвратяването им

Захари Карабашлиев ще посети за първи път Кърджали на 11-ти октомври  по покана на Регионалната библиотека Н.Й.Вапцаров. Той ще се срещне със свои почитатели в Читалище Обединение в 17,30 часа.  Ето какво каза Карабашлиев за радио Кърджали преди пристигането си в града: Писателят  е роден във Варна. Завършва Шеста гимназия в родния си град. В..

публикувано на 11.10.19 в 09:01