В Мадан изграждат депо за битови отпадъци, което ще обслужва три общини

На 13 май ще бъде направена първата копка на проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на Мадан, за общините Мадан, Златоград и Неделино.
Инсталациите ще бъдат изградени на Регионално депо за Твърдо битови отпадъци  гр. Мадан в землището на с. Шаренска, община Мадан. Теренът с площ 8410 кв. м. е собственост на община Мадан. Инсталациите ще заработят до май 2020 г., като ще обслужват над 27 500 жители.
С реализирането на проект и изграждане на инсталациите, трите общини ще осигурят устойчива система за управление на отпадъците, намаляване количеството им и съответно до спиране на бъдещото покачване на таксите за смет.
Стойността на проекта е малко над 9 милиона лв., в това число  безвъзмездна финансова помощ от близо 6 милиона и  700 хиляди лв. и съфинансиране малко над  2 милиона и 200 хиляди лв.
Строителните дейности ще включват изграждане на инсталация за компостиране с капацитет от 2063 до 2100 тона /годишно.
Проектът се реализира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и Държавния бюджет на Република България.

Вижте още

Ергюнал Сабри-Оги затвърди участието си на европейското първенство

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри-Оги затвърди участието си на европейското първенство за младежи, което ще се проведе следващия месец в София. Той победи в директна елиминация Прохор Рязанов от Варна. Двубоят се игра на Арена "Спартак" в Кърджали по време на гала- вечерта на бойните изкуства THRACIA FIGTING CHAMPIONSHIP (TFC). Треньорът на "Арда..

публикувано на 19.08.19 в 16:28

Паметник на Момчил Юнак ще бъде изграден на българо-гръцката граница

Паметник на Момчил Юнак ще бъде изграден на българо-гръцката граница. Финансиране за издигането му все още няма, но тепърва започва набирането на средствата. Монументът ще представлява статуя в цял ръст на забравения български войвода, който брани народа ни в началото на 14-ти век. Периодът от септември,  2019-та  до септември, 2020-та беше обявен за..

публикувано на 19.08.19 в 15:53

Партиите се споразумяха за състава на ОИК в Кърджали

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 44-то Народно събрание и Европейския парламент се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия в Кърджали на консултациите, проведени днес при кмета на общината инж. Хасан Азис. Представители на шест партии и коалиции участваха в срещата за определяне на състава и броя на..

публикувано на 19.08.19 в 15:36

В Ардино се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия

Политическите сили в община Ардино се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия за предстоящите през октомври местни избори. Явиха се представители на всички политически партии, които са парламентарно представени и имат право да излъчат свои членове в Общинската избирателна комисия, както и представители на Демократична България -..

публикувано на 19.08.19 в 15:07
Кулинарен фестивал Ивайловград

И тази година Ивайловград кани на кулинарен фестивал

Традиционният фестивал „Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград тази година ще се проведе на 7 септември. Той ще събере земеделски производители, професионални готвачи и любители, занаятчии и фолклорни изпълнители от региона и чужбина. Повече от Диана Овчарова, кмет на община Ивайловград, в звуковия файл: Диана Овчарова: Всички, които имат..

публикувано на 19.08.19 в 14:52

Нова, втора нива с канабис разкриха криминалисти за по-малко от седмица

Нова нива с канабис откриха криминалисти в областта след разкритата преди дни плантация в Момчилградско. Този път растенията са в Джебелско.  Бързо производство за отглеждане на наркотични вещества се води в РУ Джебел срещу жител на града за това, че отглежда канабис в покрайнините на село Добринци. Лицето е установено в хода на провеждана специализирана..

публикувано на 19.08.19 в 11:57

Айдън Осман: Няма основание за режим на водата в Паничково

Няма основателна причина в Паничково да има режим на водата, каза за радио Кържали кметът на община Черноочене Айдън Осман. Според него има скрити течове по водоснабдителната мрежа. Проведена е среща с кмета на Паничково, на която проблемът и изяснен. Учудвам се, че има режим, предполагам, че това са някои аварии, защото само преди 15-20 дни..

публикувано на 19.08.19 в 10:43