Актьорите от школата на Атанас Атанасов първи на театрален фестивал във Велико Търново

Актьорите от Театрално студио към Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр. Кърджали, извоюваха голямата награда на Община Велико Търново в 14-тия Национален театрален фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц”. Младите театрали от гимназията и малките им колеги от театрална школа „Усмивка“ представиха Кърджали в творческото съревнование в двете възрастови групи - до 14 години и от 14 до 19 години. С представлението си „Хамлет от село Долно Туткаво"от Иво Брешан,  постановка на Атанас Атанасов кърджалийските млади таланти спечелиха в състезанието между 13 юношески трупи голямата награда - статуетка, грамота и парична сума, като дълбоко развълнуваха журито, което след изявата на нашите ученици, дойде лично да поздрави режисьора. 

НЧ "Съгласие", гр. Дебелец, присъди награда на името на  Симеон Иванов - за най-ярко актьорско присъствие, на Слави Мандажиев от Театрално студио към езиковата гимназия в Кърджали за ролята на Пърлето.

Много успешно се представиха и децата от школа „Усмивка", която също е ръководена от Атанас Атанасов. Те представиха „Долината на усмивките" по текстове на Луис Карол и Антоан дьо Сент Екзюпери, постановка Русалина Майналовска. В спектакъла вземат специално участие и балерините от танцово студио "Ритъм и сърце" с ръководител Веселина АрабаджиеваНай-малките таланти, които са на възраст от 6 до 12 години, а някои от тях за първи път играха на сцена, взеха поощрителна награда от журито за цялостен спектакъл, грамота и комплект книги. Във фестивала участват деца от цяла България, утвърждавайки го като едно от най-мащабните младежки театрални събития у нас и единственият, провеждан на голяма професионална сцена. Повече за фестивала, чуйте в звуковия файл разговора на Илияна Типова с Атанас Атанасов. Вижте още

Ангелина Хаджиева: Да не позволяваме на смартфоните да управляват живота ни

24-и май е един от най-светлите празници за нашето училище, каза Ангелина Хаджиева, директор на Професионалната гимназия "Руска Пеева" в Джебел. Празнуваме знанието и просветата, допълни тя и добави, че невежеството няма свой празничен ден . Тя отправи апел към учениците да загърбят телефоните и таблетите , защото те не бива да доминират..

публикувано на 24.05.19 в 13:33

Милко Багдасаров: Желая на нашите ученици да чувстват училището като свой дом

Най-голямото учебно заведение в Южна България, както всяка година, изпраща около сто абитуриенти . Днес, 24-и май е и денят, в който те ще се разделят с любимото училище. След вълнуващото училищно тържество, зрелостници и останалите ученици, се вляха в редиците на градското шествие в чест на Светите братя Кирил и Методий. Радка Петкова..

публикувано на 24.05.19 в 11:04

Председателят на РИК-Кърджали Петър Захариев: 508 СИК в областта, 149 829 избиратели

Бюлетините за евроизборите на 26 май, са вече в област Кърджали . Намират се в определените затова помещения от кметовете на общините и са запечатани . В най-скоро време предстои членове на Районната избирателна комисия - Кърджали съвместно с общинска администрация да започнат разпределението и предаването на всички изборни книжа и..

публикувано на 22.05.19 в 16:52

Ангел Момчилов: Наблюдава се значително увеличение на делата в Административния съд

Ангел Момчилов е роден в Кърджали. Завършва висше юридическо образование и започва като съдия-изпълнител в Районния съд в Момчилград. Минава по йерархическата стълба в  Районния съд в Кърджали - съдия, зам.председател и председател. От ноември 2018 година е председател на Административния съд. Търсим отговори на въпросите за авторитета на..

публикувано на 22.05.19 в 14:17

Цветан Терзиев: Гордеем се с успехите на нашите ученици

Средно училище "Васил Левски" е най-голямото в община Крумовград. В него работят 97 души, от които 76 педагогически персонал. Обучават се 1003 деца от I до XII клас. От тази година школото е иновативно. Във всяка класна стая има монтиран мултимедиен проектор, а всеки учител разполага със служебен лаптоп. Функционират 6 компютърни кабинета, зала за..

публикувано на 22.05.19 в 10:27
Капитанът на ПФК

Пламен Крумов за дербито: Ще оставим сърцата си на терена

На 19-ти май, неделя от 15.00ч., Арда е домакин на ЦСКА 1948 в дербито на 29 кръг на Втора лига. Срещата ще бъде решаваща за Арда за мястото й в Първа лига. Ръководството на тима обяви свободен вход за мача. Арда разчита изключително много на подкрепата от своите фенове. Илияна Типова разговаря в ексклузивно интервю за Радио Кърджали с капитана..

публикувано на 17.05.19 в 12:00

Милан Миланов: Да напълним стадиона за Арда срещу ЦСКА 1948

Решаващи два мача остават до края на първенството във Втора лига за футболния отбор на "Арда" - Кърджали . Първият двубой - срещу ЦСКА 1948 - е от изключителна важност, тъй като във временното класиране двата отбора са с еднакъв брой точки на 3-о и 4-о място . Целта на кърджалийския тим е да достигне до баражи за влизане в Първа професионална..

публикувано на 16.05.19 в 16:35