Читалището в Черничево отбеляза 90-годишен юбилей

Фолклорна група за автентичен фолклор "Дунята" с. ЧерничевоЧиталище "Бяло море" в село Черничеовo отбеляза 90-годишен юбилей. Годишнината на културната институция събра много гости и приятели на селото. В далечната 1929 година будни българи от Черничево слагат началото  на читалищната дейност в селото.

Читалището разполага с библиотека, която има над 5 000 тома книги. В празничния ден бяха наградени и най-верните читатели Румен Карапачов и Митко Георгиев.

Книги за библиотеката бяха подарени от Божидар Чолаков, водещ на предаването "Полет над Родопите" и фейсбук групата "Аз говоря на родопски диалект"
На импровизираната сцена, за да поздравят с песни и танци черничевци се качиха ансамбъл "Изворче" от Крумовград, фолклорна от село Аврен и танцова група „Детелина“ от същото село. Накрая празничната програма завърши с изпълнение на народния певец Любомир Петов и гайдаря Стефан Янев. Посрещане на кмета на общ. Крумовград Себихан Мехмед


Фолклорна група от село АвренЦелият музикален репортаж може да чуете в прикачения звуков файл. 

Ансамбъл Изворче Крумовград


Вижте още

Ахмед Осман ще бъде избран за "Почетен гражданин на Кърджали" (коментари + анкета)

Две предложения постъпиха за удостояване със званието ,,Почетен гражданин на община Кърджали“ на футболиста от ПФК “Арда 1924“ Ахмед Осман. Благодарение на отбелязания от него единствен гол на баража за влизане в Първа лига, изигран с тима на ,,Септември“ - гр. София на 29 май, ,,Арда“  се класира за първи път в 95- годишната си история в елита на..

публикувано на 19.06.19 в 14:06

"Нощта на Орфей" - традицията продължава

Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с Б.Т.Р. по време на фестивала "Нощта на Орфей" , организиран от община Момчилград. Участниците в проявата, която се провежда за 13-ти път, успяха да вдигнат градуса на настроението на публиката до краен предел. Най-нетърпеливите зрители пристигнаха часове преди началото..

публикувано на 19.06.19 в 13:30

Женското творческо трио Алекс Раева, Мария Игнатова и Оля Желева в основата на новото видео на Mind Trips

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представиха новия си сингъл “She is Killing You” в официалния YouTube канал на Монте Мюзик. Формацията, разпознаваема с качественото си Chill out и New jazz звучене, не изневерява на стила си и в новата си песен “She is Killing You”, като добавя малко R&B и Lounge. Популярното телевизионно лице Мария..

публикувано на 19.06.19 в 10:50

Най-обичаното мецосопрано в света Елина Гаранча ще пее в НДК

Оперната певица Елина Гаранча, признатата в цял свят, притежателка  на уникален тембър и чувствен глас, ще пее в зала 1 на НДК на 23 септември. Поканата идва от Софийска филхармония, а концерта на красивото мецосопрано ще дирижира един от най-обичаните съвременни диригенти Карел Марк Чичон. За почитателите на класическата музика събитието с участие на..

публикувано на 19.06.19 в 10:43

На 19-ти юни в "Хоризонти" очаквайте:

В събота се проведе 13-тото издание на "Нощта на Орфей". Събитието се организира от община Момчилград край древното светилище на село Татул. Ще чуете подробен репортаж от събитието. На 2 юли ще бъде открито третото издание на инициативата "Театър пред театъра", организирана от Народния театър "Иван Вазов". Директорът на театъра Мариус Донкин..

публикувано на 18.06.19 в 17:48

Два дни „С хорá и песни край релсите тесни”

Вторият национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” ще се проведе край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, на 10 и 11 август 2019 година (събота и неделя). Събитието се организира от Гражданско сдружение „За теснолинейката”, със съдействието и подкрепата на ДП „Национална..

публикувано на 15.06.19 в 16:26

ALMA е Perfect-на и в ефира на MTV Hits

Глобалният музикален канал MTV Hits (international) oцени Perfect-но дебютния сингъл на ALMA и го заложи в плейлистите на телевизията. 15-годишната ALMA е първият български изпълнител, който влиза на активна ежедневна ротация в плейлистата на MTV Hits и получава ефирно време в една от най-гледаните музикални телевизии в Европа. Музикалният телевизионен..

публикувано на 15.06.19 в 14:23