Национална конференция на библиотечните работници се провежда в Кърджали

Днес в Кърджали за пръв път се провежда национална конференция на библиотечните работници. Форумът е в чест на 60-годишния юбилей на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров". Библиотечни работници от столицата и няколко града ще гостуват в града на Арда. 

"Радваме се, че много от колегите от страната се отзоваха на нашата покана. Поканили сме библиотекари от област Кърджали, за да могат да чуят как се развиват библиотеките и как ще изглеждат те в новия информационен век", каза Уляна Ганева, директор на библиотеката в Кърджали.

Форумът започва в 13:00 ч. в конферентната зала на хотел Арпезос.

Вижте още

Националният тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29-и юни

Националния тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29 юни, събота в парк Простор до детската железница . Организатори са Тракийско дружество "Димитър Маджаров", читалище "Тракия" и община Кърджали . Очаква се над 400 самодейци от цялата област Кърджали и други краища на страната да вземат участие . Яни Янев с още подробности: "Тази..

публикувано на 26.06.19 в 18:29

Серия от срещи проведе в Турция Сунай Хасан

Бъдещото съвместно сътрудничество и общи проекти обсъди кметът на община Момчилград Сунай Хасан с представители на най-голямата изселническа организация "Балгьоч" в Бурса. "Разговорът беше ползотворен. Изяснихме позициите по различни въпроси, възникнали през последните години. С временно изпълняващият длъжността председател на организацията Вели..

публикувано на 26.06.19 в 16:56

1 млрд. деца по света са жертви на насилие

1 млрд. деца в световен план са били засегнати от някакви форми на насилие през последната година . Данните изнесе Юлия Андонова от фондация ПУЛС :  "В световен аспект 1 милиард деца всяка година, по данни на СЗО са засегнати от различни форми на насилие. И представете, че това е заболяване. Заболяване, което оставя трайни щети в развитието..

публикувано на 26.06.19 в 16:42

Арда попълва редиците с арменски национал, холандски нападател и български полузащитник

Футболният отбор АРДА Кърджали e на път да вземе трима нови играчи, а ръководството на клуба определи трансферите като сензационни. Футболистите днес минаха медицински прегледи. Единият е 22-годишният централен нападател на Айндховен Илиша Сам, който е израелец, но има белгийски паспорт. Сам има 33 мача и 8 гола за холандския тим. Арменският национал..

публикувано на 26.06.19 в 13:57

Област Кърджали на 15-то място по безработица в страната

През месец май област Кърджали се нарежда на 15-то място по безработица сред всички области в страната. С най-ниска безработица в региона са общините Кърджали и Момчилград, а най-висока е тя в Джебелското и Ардинско.  Равнището на безработица през май е 8,5 на сто при 5,3 на сто за страната. Равнището на безработица намалява спрямо..

публикувано на 26.06.19 в 13:53

Младежи от Кърджали отбелязват Международния ден за борба с наркотиците

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали отбелязва 26 юни Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици с информационна кампания в центъра на Кърджали и с радиопредаване по общинското радио Кърджали.  В сряда преди обед пред паметника на Васил Левски младите хора от съвета раздаваха специални силиконови гривнички с лого "Избирам..

публикувано на 26.06.19 в 13:42

Община Черноочене въвежда патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

60 души от община Черноочене ще получат качествена почасова грижа за период от 12 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолог, социален работник и домашни помощници. Това ще стане възможно след въвеждането на услугата Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, за което общинските съветници на Черноочене гласуваха единодушно..

публикувано на 26.06.19 в 10:45