Стартира водоснабдяването на селата Кьосево и Тополчане

Днес, 21 май кметът на община Кърджали Хасан Азис направи първа копка на обект „Водоснабдяване на с.Кьосево, махала Ситово, махала Шосейна и с.Тополчане, община Кърджали“. Проектът е на стойност 1,5 млн. лв. Водоснабдяването в населените места ще приключи до края на годината. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

От там съобщават още, че проектът предвижда изграждане на изцяло нова вътрешна водопроводна мрежа в двете села и двете махали. Ще бъде изграден и резервоар. В Кьосево и Тополчане живеят над 140 човека. В момента за вода за питейни нужди се използват собствени водоизточници – кладенци. Присъствалите на първата копка местни жители споделиха, че реализирането на обекта ще промени бита на хората, които очакват от години водоснабдяването на района, се казва още в съобщението.


Вижте още

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев посети туристическото изложение в Смолян

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев и областният управител на Смолян посетиха щандовете на Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ където се събраха хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власт, неправителствени организации в туристическия бранш от..

публикувано на 13.10.19 в 10:49

Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.  Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не..

публикувано на 13.10.19 в 10:29
Каменната сватба

Поход до Каменнат сватба организира общинския съвет по наркотични вещества

Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали е организатор на поход до Каменната сватба днес (13.10.2019). За първи път, заедно с четвъртокласниците до природния феномен ще се разходят и техните родители. 

публикувано на 13.10.19 в 10:23

Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба за Деня на Кърджали

Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" е подготвила изложба, в която е показано как през годините е отбелязван Деня на Кърджали. Тя ще бъде открита на 15 октомври в 11,30 часа като част от програмата на културните събития на община Кърджали. 

публикувано на 13.10.19 в 08:26

През неделния ден ще бъде слънчево

Днес ще бъде слънчево и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 23° и 28°. Над Родопите ще е слънчево. Максималните температури ще достигнат до 23° в Кърджали, в Хасково 24°, Смолян 21°. Над Беломорието..

публикувано на 13.10.19 в 08:18

Откриват Музея на родопския карст в Чепеларе

Музеят на родопския карст в Чепеларе, който е единствен по рода си в Югоизточна Европа, ще бъде открит официално тази вечер, след като бе обновен изцяло със средства по проекта „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“.  Ремонтът продължи 2 години и включваше цялостна реконструкция на..

публикувано на 12.10.19 в 17:35

Леко затопляне ни очаква през следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно. В Североизточна България ще духа слаб южен вятър. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. През деня ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Дневните температури още ще се повишат и максималните температури ще..

публикувано на 12.10.19 в 16:42