Арт движение КРЪГ отбелязва Световния ден на културното многообразиеВ чест на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие, който се отбелязва на 21 май, Арт движение Кръг осъществи две прояви с младежи от СУ „Васил Левски” в Ардино и в Духовното училище в Момчилград. Акциите са част от програмата на Мултикултурния град, каза Радост Николаева от Арт движение КРЪГ. В Ардино акцентът е върху творческото писане, децата писаха стихотворения по зададена тема, обясни тя. 

Радост Николаева: Тук има тема по която се работи, текстове, които ще се получат ще бъдат превърнати също във визуални инсталации. „Напиши ми стих и остави сърцето си за спомен“ – това е темата. А в Момчилград в Духовното училище ние ще обсъждаме презентация за съдбата на духовните храмове у нас. Така, че и двете събития са вълнуващи и са посветени на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие.  

Авторите на най-интересните текстове от Ардино и Кърджали по зададената тема са поканени да участват и в 3-дневен курс по творческо писане в Дъждовница през август, каза още Радост Николаева. 

Вижте още

Димитър Пенев ще води България'94 на "Арена Арда"

Треньор номер едно на България за ХХ век, Димитър Пенев отново ще има удоволствието да дава указания на футболистите донесли най-големия успех за българския футбол. Той ще бъде треньор на българите, в приятелската среща България'94 - Турция 2002, която ще се играе на АРЕНА АРДА, на 26 септември от 17:00ч. Двубоят се организира съвместно с БФС и..

публикувано на 20.09.19 в 10:59

Административен съд – Кърджали отмени заповедта на кмета Хасан Азис за парцелиране на парк „Простор“

Административен съд – Кърджали отмени заповедта на кмета Хасан Азис за парцелиране на парк „Простор“ посредством изменение на ПУП-а и образуване на нови урегулирани поземлени имоти в него. Делото бе образувано след протест на Окръжна прокуратура по жалба на областния управител от ноември м.г. В протеста се твърди, че оспорената заповед е..

публикувано на 20.09.19 в 09:45

Председателят на общинската ГЕРБ Ервин Хасан влиза отново в битката за кмет на Джебел

ПП ГЕРБ Джебел регистрира в ОИК кандидатите си за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници на предстоящите местни избори. Председателят на общинската структура Ервин Хасан влиза отново в битката за кмет на Джебел . 11 са кандидатите за кметове на кметства. Сред тях е безспорният Стефан Джуванов, който е без конкуренция в село..

публикувано на 19.09.19 в 17:06

Арда взе бразилски защитник

Отборът на АРДА подписа днес договор с бразилския защитник Матеус Леони . След преминаване на медицинските прегледи Леони проведе заключителни разговори с президента на ПФК АРДА Петър Пешев. Двете страни парафираха контракт за една година. Матеус Леони играе на поста ляв бек, като до преди няколко месеца той бе част от Берое. Леони ще се..

публикувано на 19.09.19 в 16:35

Сунай Хасан: Наградата "Smart City" е за всички жители

Сунай Хасан, кметът на община Момчилград получи наградата "Smart City" в  тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината" , който се организира от  портала на българските общини. Това се случи на специална  церемония , проведена в Зала 6 на НДК в София. Защо точно в тази категория, чуйте от Сунай Хасан: Тази награда е за целия екип и за..

публикувано на 19.09.19 в 16:25

Заловиха "терорист" и спасиха човек в Гимназията по селско и горско стопанство

В  Професионална гимназия по селско и горско стопанство бе представена темата: „Планиране и реагиране в административни и образователни институции за защита от терористична заплаха“. В звуковия файл чуйте репортажа на Ангел Шенков от мястото: Пред възпитаниците на гимназията в практическото занятие „Действие на застрашените и на  силите от единната..

публикувано на 19.09.19 в 15:26

Диана Овчарова: Определям наградата "Кмет на гражданите" като най-важната за всеки кмет

В края на своя втори мандат като кмет на община Ивайловград, Диана Овчарова получи шестата си награда в престижния конкурс Кмет на годината.Този път тя е получила признанието на хората в категория Кмет на гражданите. Чуйте как се постига това в звуковия файл: Диана Овчарова: Това се постига с много труд и всеотдайност всеки ден и всеки миг. Снощи..

публикувано на 19.09.19 в 14:51