Арт движение КРЪГ отбелязва Световния ден на културното многообразиеВ чест на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие, който се отбелязва на 21 май, Арт движение Кръг осъществи две прояви с младежи от СУ „Васил Левски” в Ардино и в Духовното училище в Момчилград. Акциите са част от програмата на Мултикултурния град, каза Радост Николаева от Арт движение КРЪГ. В Ардино акцентът е върху творческото писане, децата писаха стихотворения по зададена тема, обясни тя. 

Радост Николаева: Тук има тема по която се работи, текстове, които ще се получат ще бъдат превърнати също във визуални инсталации. „Напиши ми стих и остави сърцето си за спомен“ – това е темата. А в Момчилград в Духовното училище ние ще обсъждаме презентация за съдбата на духовните храмове у нас. Така, че и двете събития са вълнуващи и са посветени на Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие.  

Авторите на най-интересните текстове от Ардино и Кърджали по зададената тема са поканени да участват и в 3-дневен курс по творческо писане в Дъждовница през август, каза още Радост Николаева. 

Вижте още

Магията на Балканите в песни, танци и носии оживя на сцената на читалището в с. Бенковски (+ галерия)

Магията на Балканите в песни, танци и носии оживя на сцената на читалището в с. Бенковски, където учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров“, които участват в творчески клубове по интереси изнесоха концерт в рамките на инициативата „Единни в многообразието“ под егидата на областния управител. Проявата е част от Комуникационната стратегия на Р..

публикувано на 16.06.19 в 18:34

Ватерполистите на "Арда 2008" играят финали на Държавно първенство в Бургас

В Бургас продължават двубоите на тринадесетгодишните ватерполисти на "Арда 2008" във финал "Б" на  Държавното първенство. До момента кърджалийските момчета записаха три победи и една загуба. Подробности от треньора Иван Кръстев може да чуете в звуковия файл.

публикувано на 16.06.19 в 17:29

Язовир Домище събра запалените рибари от Кирковско на състезание

Община Кирково организира състезание  по спортен риболов на язовир Домище. Старт на състезанието даде кмета на общината Шинаси Сюлейман. "Радостно е за нас, че младите хора и децата проявяват интерес не само към компютрите и телефоните, а и към нещо, което беше удоволствие по наше време и в нашето детство" , каза Сюлейман при откриването на турнира...

публикувано на 16.06.19 в 16:54

Движението през Маказа натоварено, МВР препоръчва алтернативни маршрути

Силно натоварено през деня е движението през ГКПП Маказа на българо-гръцката граница. От МВР препоръчват пътуващите за Гърция да ползват алтернативни маршрути през  Граничните контролно-пропускателни пунктове при Златоград, Ивайловград и Илинденци. Интензивно е движението и на ГКПП Кулата на изход за леки автомобили.  За интензивен трафик съобщава..

публикувано на 16.06.19 в 16:46

Днес е Петдесетница, чества се раждането на християнската църква

Православната църква чества един от големите си празници - Петдесетница. На петдесетия ден след Христовото Възкресение, Светият Дух, във вид на огнени езици, слязъл върху светите апостоли и ги дарил с Божествената си благодат. От древни времена празникът се смята за рожден ден на църквата. Врачанският митрополит Григорий посочи: "Църквата Христова..

публикувано на 16.06.19 в 10:23

"Пъстро хоро" представя Кърджали на фестивал в Поморие

Танцов клуб "Пъстро хоро" от Кърджали участва в ежегодния фестивал "Хоро край поморийския бряг", където се събират повече от 40 състава за народни танци от цялата страна. Подробности от Алексей Настев, ръководител на кърджалийските танцьори:

публикувано на 16.06.19 в 10:04

Новият парк в Неделино ще носи името на акад. Николай Кауфман

Завършва изграждането на първия парк в Неделино.Той ще носи името на академик Николай Кауфман, който открива за света уникалния неделински двуглас. В него ще има и свободен интернет достъп, Тържественото откриване ще се състои в началото на юли. Кметът на общината Боян Кехайов:  Боян Кехайов: Паркът ще бъде едно зелено кътче в цевтъра, което да..

публикувано на 16.06.19 в 09:57