Гергана Вакарелова: Демокрацията е привилегия и трябва да се възползваме от нея

Гласуват ли младите хора днес?  Често ги обвиняват, че не се интересуват от бъдещето на страната си, че са вперили поглед в себе си, кариерата или следването си. Особено тези, които живеят извън България. Така ли е наистина, имат ли политическа и гражданска активност? Каква България в Европа искат да видят? И за какво дават гласа си? 
Гергана Вакарелова е от Кърджали, в момента е студентка в германския град Бохум и пътува до съседния Дюселдорф, за да гласува.
В нито един момент не съм се съмнявала дали ще гласувам или не. Откакто станах на 18, от първите избори, аз гласувам. Мисля, че демокрацията е една привилегия, която всички ние имаме, и трябва да се възползваме от нея, да казваме какво искаме, на какво се надяваме, какво за нас е важно. Важно е да не сме безгласни букви, а всеки един избор дава възможност да променяме света около нас, смята Гергана. Съдбата на България я вълнува, въпреки че не е в родината си в момента. Момичето споделя, че й е много тъжно, когато гледа новини, в които се съобщават само неприятности. Искам България да върви напред и да изглежда малко по-европейски, да се мисли за бъдещето и народът да си избере хора, които да го представляват по най-добрия начин, казва Гергана Вакарелова. Не бива да се загърбват теми като климатичните проблеми, какво правим, за да защитим българската природа, презастрояването на Черноморието, социалната защита на пенсионерите и качествената реализация на младите хора, смята Гергана.

Чуйте интервюто на Станислава Георгиева с Гергана Вакарелова за избора на един млад човек в Германия да гласува в прикрепения звуков файл.
Вижте още

Алпай Ибрям: Пожелавам на всички хора с увреждания да обичат живота

В рубриката "Право на живот" ви разказваме за живота на хората с увреждания. Ще ви срещнем с един щастлив човек, който заразява със своя  оптимизъм. Макар че по рождение има заболяване, което е засегнало долните крайници, той е пълноценен служител в Дирекция "Социално подпомагане" в Черноочене, обичан съпруг и добър баща. Освен това е републикански и..

публикувано на 17.06.19 в 15:40

Славейковци тръгват на важни финали по волейбол

Волейболистите на "Арда" участваха във финалната фаза на първенството за възраст до 13 години, която се проведе в Пазарджик. А по-големите, 8-10 клас, тръгват в сряда за Суворово, Варненско. Там са финалните битки, където се надяват на републиканска титла. Тя ще даде право на победителя да участва в Световното първенство през 2020 година в Бразилия...

публикувано на 17.06.19 в 15:07

Силно представяне на ватерполистите в Бургас

13-годишните ватерполисти на "Арда" се представиха силно на финалите от Държавното първенство в група "Б", които се проведоха в Бургас. В звуковия файл треньорът Иван Кръстев разказва за състезанието и за предстоящите прояви на своите възпитаници през лятото. Иван Кръстев: „Арда“ се падна в група с „Аква спорт“-Варна, „Локомотив“-Русе, и..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

Петър Зехтински: "Арда" няма да е еднодневка във футболния елит

"Арда" няма да е еднодневка, твърди бившият футболист на синия отбор Петър Зехтински, който следи развитието на тима. В момента той е директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в Община Пловдив.  Чуйте неговите думи за историческия пробив на "Арда" в елита:

публикувано на 16.06.19 в 14:13

"МИГ Кирково-Златоград" информира жителите на Чакаларово

В Чакаларово, едно от най-големите села на община Кирково, се проведе информационна среща на Местната инициативна група Кирково-Златоград. Изпълнителият директор Пламен Чингаров запозна присъстващите с мерките и приемите, които тя организира. Предстоят четири приема за проекти, свързани със социални и здравни услуги, за популяризиране на фолклорно..

публикувано на 16.06.19 в 11:27

Сезин Сезгин от младежкото БЧК удостоена с Национална награда за благородство и доблест

Доброволката на Българския младежки червен кръст в Джебел Сезин Сезгин е една от петимата носители в страната на Национална младежка награда за благородство и доблест за 2019 година . Днес Сезин пътува за София , където в парка Врана ще се състои церемонията по награждаването, съобщи Пепа Чолакова от областната структура на БЧК в Кърджали. Чуйте какво..

публикувано на 14.06.19 в 12:47

Соня Новодрянова: Щетите от проливните дъждове в Кърджалийско са основно в Пчеларово

Щетите от проливните дъждове в област Кърджали са основно в село Пчеларово , където преди десетина дни падна продължителна градушка . Унищожени са домати и пипер, както и листна маса . За щастие , щетите са ограничени, защото областта ни не попада сред тези, в които паднаха много ледени зърна . Сега е моментът стопаните от Пчеларово да..

публикувано на 12.06.19 в 09:40