Димитър Костадинов: Човек трябва да говори с действия, не с думи

Снимка: БГНЕС

Младите българи, които живеят и работят в чужбина, продължават активно да се интересуват от съдбата на България. Много е важно човек като има мнение, да го изкаже по всеки възможен начин, а изборите са точно един от тези начини. Така смята Димитър Костадинов, който е роден и израснал в Кърджали, учил в София и Лондон, а днес работи в САЩ, но в момента е в България и гласува на изборите за Европейски парламент. 

Политиката не се харесва на много хора, но изборите са единственият път, по който нещо може да се промени. Гласуването е начин да покажем дали сме съгласни или не, негласуването, според мен, е един пасивен изказ - аз съм съгласен с това, което става в държавата към този момент, смята Димитър Костадинов. Самият той гласува с надежда за промяна и е категоричен, че всеки човек трябва да говори с действията си, а не с думи. Много хора си затварят очите за нередности, за дребна корупция, ние трябва да започнем оттам, да променим собствените си действия, преди да хулим и недоволстваме, смята младият мъж. Според него не го правим и това го доказва и ниската избирателна активност. Митко дава за пример Турция, където наскоро имаше избори  и където активността надхвърли 80 процента.

По негово мнение тези избори за европейски парламент нямат огромна тежест за България. Какво ще стане в Европейския парламент на този етап бледнее пред това какво се случва в държавата и какво трябва да се случи. За мен тези избори са по-скоро един показател за това какво ще стане на местния вот наесен и на следващите парламентарни, когато и да са те. Като видя резултатите, бих гледал това - има ли нови формирования, как е разпределен баланса, казва Димитър Костадинов.

Цялото интервю на Станислава Георгиева с Димитър Костадинов може да чуете в прикачения файл.

Вижте още

Златка Янева: Мара Михайлова е все още неизследвана от краеведите

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, разказва как е основан празника на Кърджали и за един от символите на града - паметника на Освободителите, в подножието на който се честват всички национални празници. Архивните единици са събрани от отдел Краезнание на Регионалната библиотека "Никола Йонков..

публикувано на 17.10.19 в 12:40

Васил Визев: Трагедията в българския футбол се подготвя 30-40 години

Няма стратегия на БФС за развитието на детско-юношеския футбол, а  добрите футболисти се градят в детско-юношеските школи.  Така легендарният играч на Арда Васил Визев, сега треньор в Кърджали, коментира резултата на мача България - Англия. Няма условия, тренирам децата на разорана ливада, каза още той: Всеки един ръководител, всеки един..

публикувано на 16.10.19 в 14:37
Проф. Хикмет Мехмедов

Хикмет Мехмедов: Пожелавам на кърджалийци да носят красотата в душите си

В навечерието на Деня на Кърджали радио Кърджали ви среща с почетния гражданин Хикмет Мехмедов. Той е роден в Кърджали. Десетгодишен постъпва в школата по балет в Дома на културата. След завършване на Държавното хореографско училище в София работи като балетист в Софийската народна опера и Балет "Арабеск". През 1982 година завършва с отличие балетна..

публикувано на 15.10.19 в 11:44
Михаил Михаил

И на остров Родос усетиха фалита на "Томас Кук"

Фалитът на британската туристическа компания "Томас Кук" се усети и на гръцкия остров Родос - една от най-атрактивните летни дестинации. Някои от пристигналите там с ваучери от компанията чуждестранни туристи заминаха с граждански полети на своите държави, а разходите по тяхното прибиране бяха поети от съответните правителства. " Нито един от..

публикувано на 14.10.19 в 11:56
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Медиите не могат да спират военни конфликти, но помагат за предотвратяването им

Захари Карабашлиев ще посети за първи път Кърджали на 11-ти октомври  по покана на Регионалната библиотека Н.Й.Вапцаров. Той ще се срещне със свои почитатели в Читалище Обединение в 17,30 часа.  Ето какво каза Карабашлиев за радио Кърджали преди пристигането си в града: Писателят  е роден във Варна. Завършва Шеста гимназия в родния си град. В..

публикувано на 11.10.19 в 09:01
Елена Паскалева

Елена Паскалева: Националната система 112 непрекъснато се усъвършенства

Вече 11-та година в България работи Националната система 112. Тя е създадена като ангажимент, поет от страната ни във връзка с присъединяването ѝ към ЕС. Системата функционира самостоятелно от 30 септември 2008 година в цялата страна, в т.ч. и в Кърджали. За какво най-често звъним на 112, има ли все още недобросъвестни граждани, които се..

публикувано на 11.10.19 в 08:11
Здравко Карамитев

Здравко Карамитев: Дейността на хосписите е неглижирана от държавата

Хоспис "Добролюбие" в Кърджали се готви да отбележи Световния ден на милосърдието и палиативните грижи. Той се чества всяка втора събота на месец октомври. Доброволците и здравните работници в този сектор са го приели за свой професионален празник.  Идеята за палиативните грижи е възникнала в Лондон в края на 60-те години. Тя намира своя реален..

публикувано на 11.10.19 в 07:34