Димитър Костадинов: Човек трябва да говори с действия, не с думи

Снимка: БГНЕС

Младите българи, които живеят и работят в чужбина, продължават активно да се интересуват от съдбата на България. Много е важно човек като има мнение, да го изкаже по всеки възможен начин, а изборите са точно един от тези начини. Така смята Димитър Костадинов, който е роден и израснал в Кърджали, учил в София и Лондон, а днес работи в САЩ, но в момента е в България и гласува на изборите за Европейски парламент. 

Политиката не се харесва на много хора, но изборите са единственият път, по който нещо може да се промени. Гласуването е начин да покажем дали сме съгласни или не, негласуването, според мен, е един пасивен изказ - аз съм съгласен с това, което става в държавата към този момент, смята Димитър Костадинов. Самият той гласува с надежда за промяна и е категоричен, че всеки човек трябва да говори с действията си, а не с думи. Много хора си затварят очите за нередности, за дребна корупция, ние трябва да започнем оттам, да променим собствените си действия, преди да хулим и недоволстваме, смята младият мъж. Според него не го правим и това го доказва и ниската избирателна активност. Митко дава за пример Турция, където наскоро имаше избори  и където активността надхвърли 80 процента.

По негово мнение тези избори за европейски парламент нямат огромна тежест за България. Какво ще стане в Европейския парламент на този етап бледнее пред това какво се случва в държавата и какво трябва да се случи. За мен тези избори са по-скоро един показател за това какво ще стане на местния вот наесен и на следващите парламентарни, когато и да са те. Като видя резултатите, бих гледал това - има ли нови формирования, как е разпределен баланса, казва Димитър Костадинов.

Цялото интервю на Станислава Георгиева с Димитър Костадинов може да чуете в прикачения файл.

Вижте още

Съдия Здравка Запрянова: Наясно съм с предизвикателствата, не ме е страх от трудности

Преди броени дни новоизбраният председател на Районния съд в Кърджали - съдия Здравка Запрянова, встъпи в длъжност. За първи път на подобна церемония в Кърджали присъства и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Какви са предизвикателствата, които стоят пред съдия Запрянова като председател на Районния съд? Първите задачи - те са..

публикувано на 24.06.19 в 16:19

Искра Урумова: Чудесата и магията са навсякъде около нас

Еньовден е празник, изпълнен с магия, най-вълшебният, най-тайнственият празник в нашия народен календар. От малка съм привлечена от силата на билките. Може би моите баби, моите родители са успели да възпитат в мен едно отношение към природата, към цветята, към билките, които са едно лекарство, което сме забравили. Около нас има всичко,..

публикувано на 24.06.19 в 15:18

Д-р Милчо Енчев: Жегите са опасни, рязко свалят кръвното налягане

Рязко се е увеличило търсенето на лекарска помощ заради здравословни проблеми, причинени от горещините. В кардиологичното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" всички легла са заети. Само за ден са приети три случая на колапс заради жегите, същата вечер е постъпил и пациент с инсулт, пак заради жегите. Това каза за Радио Кърджали кардиологът д-р..

публикувано на 21.06.19 в 17:16

Христо Кръстев: Оставихме нашата земя да пустее, работим чуждите ниви

Чакаларово е едно от най-големите села в община Кирково. Кметът Христо Кръстев е разтревожен, че земеделието и животновъдството умират и това принуждава хората да бягат в по-големите градове, а мнозина заминават в Европа, често направо емигрират. Как изглежда животът в селото, какви са проблемите на жителите му, защо нивите пустеят, а чакаларовци..

публикувано на 21.06.19 в 14:41

Кеворк Киркориян: Ние, арменците, от душа и сърце можем да дадем приятелство на всеки

Родителите му идват в България от Текирдаг, Турция. Той е роден в Хасково през 1919 година, но семейството му пристига в Кърджали, когато е на 5 години.Изучава обущарския занаят и днес, на почти 90 години, продължава да го упражнява. Кеворк Киркориян вероятно е най-възрастният работещ обущар в България. Неизменно до него е съпругата му Мариана,..

публикувано на 21.06.19 в 08:40

В Кърджали отбелязват Международния ден на йога с урок от индийска школа

В Кърджали ще бъде отбелязан 21 юни, Международен ден на йога . Денят се чества в почти целия свят по предложение на Организацията на обединените нации . Какво е йога - дали е само система от упражнения, или пък от дихателни практики и релаксация . Кои са състоянията, които се повлияват от йога и ефикасна ли е срещу паническите атаки...

публикувано на 21.06.19 в 09:15

Равда остава най-желаното място за летен ученически лагер

Базите на Ученически отдих и спорт са готови да посрещнат и тази година летуващите ученици. Въпреки че към дружеството към Министерството на образованието, се водят няколко морски бази, най-желана от децата си остава Равда . Те робуват на старата слава на курорта като летен морски лагер . За учениците почивката по линия на местния офис към..

публикувано на 20.06.19 в 14:00