"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

4
Мишо Йосифов
Снимка: 24 часа

Здравейте, вие сте с предаването Вкусен следобед и с мен, Радка Петкова. Надявам се да си прекарате добре в моята компания и в тази на радио Кърджали. Днес правим реверанс към музиката в нейните най-красиви жанрове - родния фолклор и американския джаз.
Поводите са наближаващият събор Рожен 2019 и отминалия джазфестивал Долината на Орфей вчера в Кърджали.
Но затова - малко по-късно.
Първата част на предаването ще започнем леко несериозно, с анкета на тема дали скъпите сватби могат да доведат до развод. Това го твърдят не кои да е, а група учени. Кърджалийци разсъждават и по темата весела ли трябва да бъде сватбата или скъпа. Както и какво трябва да си купят младоженците с парите, събрани от тържеството.След шеговитата анкета, правим лек завой и ще си говорим за роженския събор. Тази година съборът включва конкурс за най-хубава автентична носия. Така че всеки, който има запазена народна носия от раклите на баба или предавана от поколенията, може да се включи. Роженските поляни са посетени от над 550 000 души за две години, казва Владислава Андреева от организаторите. След това ще чуем за едно неустоимо кулинарно предложение. Селото, прочуто с наденицата си - Житница отправи атрактивна покана за побратимяване към селото, известно с боба - Смилян. Нека да бъдем в една чиния, приканват от Житница.
След това, съвсем тематично, ще преминем и към кулинарната ни изненада.
Във втората част на предаването ще чуем как премина  вокалният концерт на оперетната певица Иванка Христева. Със спектакъла тя отпразнува по нетрадиционен начин 40 години на сцена.


Ще ви предложа и богата звукова картина, от Джазфестивала "Долината на Орфей". Той се проведе за трети път в областния град с голям успех и събра стотици ценители на музиката на свободните хора. Медиен партньор на проявата бе радио Кърджали.
Мненията на участниците във фестивала, звукова картина от културното събитие и анкета с посетителите -  във втората част на предаването.
Останете с мен, Радка Петкова и с Вкусен следобед по радио Кърджали!

Галерия

Вижте още
Ансамбъл

Спектакълът "Тайната Българе" развълнува Кърджали

За четвърта поредна година фолклорен ансамбъл „Българе“ зарадва кърджалийци в навечерието на Деня на града. Този път спектакълът, дело на ръководителя на групата Христо Димитров, представи ретроспекция на изминатия път от създаването му до днес. Представлението  със заглавие "Тайната Българе".имаше по-особен вкус, тъй като бе бенефис на ръководителя..

публикувано на 21.10.19 в 15:03

Транспортен кувьоз ще получи болницата в Момчилград от кампанията "Капачки за бъдеще"

Благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще"  осигурява три нови кувьоза за болниците в Асеновград, Момчилград и Мадан. Общинската болница "Д-р Сергей Ростосцев" в Момчилград когато се налага транспортиране до друго лечебно заведение на новородено се налага да чакат транспортен кувьоз от областната кърджалийската болница, което..

публикувано на 18.10.19 в 15:03
Марияна Павлова

Родопчанка постави рекорд на Гинес с най-нисък глас на планетата

Родената в Смолян Марияна Павлова, дъщеря на известната народна певица Христина Лютова постави рекорд на "Гинес" за певицата с най-нисък глас на планетата. Чувствам се много щастлива и съм много развълнувана, макар, че бях абсолютно уверена в себе си и за мен изпяването на най-ниския тон не беше никакъв проблем,  казва Марияна...

публикувано на 18.10.19 в 11:30

“Sweet Child O’ Mine” на Guns N’ Roses е първото видео от 80-те с 1 млрд. гледания

Видеото към сингълa на легендарната рок банда Guns ‘N Roses’ , “ Sweet Child O’ Mine ” , официално е първото музикално видео от 80-те години, достигнало 1 млрд. гледания в YouTube. Това постижение е второто по рода си за бандата, чието видео към епичното парче “November Rain” (1992 г.) през 2018 г. се превърна в първото (и единствено до..

публикувано на 16.10.19 в 16:11
Танцов клуб Хоро - гр. Смолян

Танцов клуб "Хоро" отбелязва 15-годишнината си с концерт

Смолянският клуб „Хоро“ се готви за голям концерт в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ с който ще отбележат 15 години от основаването си. Хороигралците ще представят танцовия спектакъл „От Коледа до Димитровден – народните празници в четири сезона“. Самодейците са разделени в четири възрастови групи, които ще представят богатството на..

публикувано на 15.10.19 в 12:13

Джеймс Артър посвещава своя нов албум "Yоu" на Вас!

Британската суперзвезда Джеймс Артър издава нов албум, озаглавен "You" , който посвещава на Вас! Епичният проект от 17 парчета, сред които хитовите сингли “ Naked ”, “ Treehouse ”, “ Empty Space ” и “ Falling Like The Stars ”,представя най-смелото лице на изпълнителя, с още по-емоционални текстове и съвкупност от музикални..

публикувано на 14.10.19 в 14:11
инж. Ивана Калчева

„На чаршията, в чата“ с Галина Стефанова

Разговаряхме за урока, който научи обществото ни след поредния случай на изоставено от родителите си дете. Чухме размислите на Деница Бакалова – млад юрист и човек на възрастта на хората, чиято постъпка провокира обсъждането на темата. Става въпрос за човечност, а тя се учи в семейството, каза Бакалова. Родителството не е игра и трябва да..

публикувано на 13.10.19 в 20:35