Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят временно пътя Средногорци - Рудозем

Снимка: БГНЕС

От днес затварят пътя Средногорци - Рудозем поради взривни работи. Пътят е ремонтиран по Програмата за трансгранично сътрудничестово ИНТЕРРЕГ Гърция - България 2014-2020,  финaнcиpaнa чpeз Eвpoпeйcĸия фoнд зa peгиoнaлнo paзвитиe и нaциoнaлния бюджeт. Божидар Чолаков с още информация. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13
Момчилград

Момчилградчани се подготвят за международна родова среща

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе от 22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят, се завръщат в родния край в последната седмица на юли . Благодарение на нея веднъж в годината се събират роднини, приятели и..

публикувано на 22.04.24 в 16:28

Паисиевци призовават за опазването на планетата с флашмоб

В Международния ден на Земята - 22 април, ученици от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали с флашмоб призоваха за опазване на планетата . Повече от 150 деца, облечени в бяло и синьо, танцуваха под звуците на популярна мелодия.  Директорът на училището Златко Атанасов каза, че по този начин децата са изразили  своята загриженост и подкрепа по..

публикувано на 22.04.24 в 16:21

РИК в Кърджали заседава за първи път днес

Първото заседание на РИК в Кърджали ще се състои днес от 17 часа. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали председателят на комисията Иван Робов: "Предстои да вземем организационно решение къде комисията ще заседава. Тя ще заседава и работи в ОбА в стая 202. Същото време ще се вземе решение за работното време, то е всеки ден без почивка от 9 до 5. Също..

публикувано на 22.04.24 в 16:02
Слизането на Благодатния огън на Гроба Господен.

Без българска делегация за Благодатния огън

Заради продължаващите военни действия в Израел Светият Синод реши, че тази година представител на нашата страна няма да пътува до Ерусалим за пренасянето на Благодатния огън в България. Това съобщи Старозагорският митрополит Киприан, който е говорител на Синода. Той посочи и имената, включени в списъка с избираеми епископи за предстоящите избори за..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Танцьори от Крумовград с първа награда от фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Учениците от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева отново спечелиха първото място с участието си в XXIV Национален музикално - фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в гр. Стара Загора, който се проведе от 19 до 21 април 2024 г. И тази година конкурсът е включен в..

публикувано на 22.04.24 в 15:04

15 482 души в областта ще получат хранителна помощ

618 хиляди души в страната ще получат хранителни пакети чрез БЧК . За помощите в област Кърджали информация дава Светломира Димитрова, директор на Областния съвет на БЧК - Кърджали: "На територията на област Кърджали хранителни пакети ще получат 15 482 души . Критериите са определени от Агенция Социално подпомагане".  Пакетите съдържат..

публикувано на 22.04.24 в 14:17