Опозицията пак спечели Истанбул

Екрем Имамоглу (Ekrem İmamoğlu)
Снимка: www.internethaber.com

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу печели убедително изборите за кмет на Истанбул. Според неокончателните данни за него са гласували около 4,7 млн. души, около 3,9 млн. избиратели са подкрепили съперника му Бинали Йълдъръм.

За политика от опозиционната Народнорепубликанска партия са гласували над 54% от избирателите в града или с около 9% повече от гласовете, подадени за кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

При обработени повече 99% от протоколите разликата между двамата конкуренти е между 770 и 820 000 гласа, съобщават Анадолската агенция и  агенция АНКА.

Бинали Йълдъръм потвърди преднината на Имамоглу и го поздрави.

От своят страна победителят Екрем Имамоглу заяви, че е спечелил целият Истанбул, а не отделна група хора. Той поиска среща в най-скоро време с президента Реджеп Ердоган и се обърна към него:

"Уважаеми господин президент, всички виждаме важността на осигуряването на хармония и сътрудничество между централната и местната власт по спешни въпроси на Истанбул като подготовката за земетресения, по-бързият строеж на метрото, бежанските въпроси".

По думите на Екрем Имамоглу изборите са ново начало и откриване на нова страница, с която се слага край на разхищенията, арогантността и изключването в истанбулската община.


Вижте още

Председателят на общинската ГЕРБ Ервин Хасан влиза отново в битката за кмет на Джебел

ПП ГЕРБ Джебел регистрира в ОИК кандидатите си за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници на предстоящите местни избори. Председателят на общинската структура Ервин Хасан влиза отново в битката за кмет на Джебел . 11 са кандидатите за кметове на кметства. Сред тях е безспорният Стефан Джуванов, който е без конкуренция в село..

публикувано на 19.09.19 в 17:06

Арда взе бразилски защитник

Отборът на АРДА подписа днес договор с бразилския защитник Матеус Леони . След преминаване на медицинските прегледи Леони проведе заключителни разговори с президента на ПФК АРДА Петър Пешев. Двете страни парафираха контракт за една година. Матеус Леони играе на поста ляв бек, като до преди няколко месеца той бе част от Берое. Леони ще се..

публикувано на 19.09.19 в 16:35

Сунай Хасан: Наградата "Smart City" е за всички жители

Сунай Хасан, кметът на община Момчилград получи наградата "Smart City" в  тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината" , който се организира от  портала на българските общини. Това се случи на специална  церемония , проведена в Зала 6 на НДК в София. Защо точно в тази категория, чуйте от Сунай Хасан: Тази награда е за целия екип и за..

публикувано на 19.09.19 в 16:25

Заловиха "терорист" и спасиха човек в Гимназията по селско и горско стопанство

В  Професионална гимназия по селско и горско стопанство бе представена темата: „Планиране и реагиране в административни и образователни институции за защита от терористична заплаха“. В звуковия файл чуйте репортажа на Ангел Шенков от мястото: Пред възпитаниците на гимназията в практическото занятие „Действие на застрашените и на  силите от единната..

публикувано на 19.09.19 в 15:26

Диана Овчарова: Определям наградата "Кмет на гражданите" като най-важната за всеки кмет

В края на своя втори мандат като кмет на община Ивайловград, Диана Овчарова получи шестата си награда в престижния конкурс Кмет на годината.Този път тя е получила признанието на хората в категория Кмет на гражданите. Чуйте как се постига това в звуковия файл: Диана Овчарова: Това се постига с много труд и всеотдайност всеки ден и всеки миг. Снощи..

публикувано на 19.09.19 в 14:51

Деца извършиха кражба на 20 килограма сладолед в Кърджали

Двама малолетни на 12 и 13 години и непълнолетен на 14 години са извършили кражба на около 20 кг сладолед от фризер в Градската градина в Кърджали. Това установиха полицаи от полицейското управлението след подадена жалба. Сектор „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая продължават работата по случая.

публикувано на 19.09.19 в 14:14

5 камери следят трафика по пътя за Маказа през почивните дни

Засилено полицейско присъствие по време на почивните и празничните дни ще осигурят от Областното управление на МВР в Кърджали в целия регион . Това обяви на пресконференция директорът старши комисар Атанас Илков. Ще бъдем изправени пред изпитанието да обезпечим обществения ред и да гарантираме сигурността на гражданите, както и..

публикувано на 19.09.19 в 14:12