Община Черноочене въвежда патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания

Снимка: Таня Иванова

60 души от община Черноочене ще получат качествена почасова грижа за период от 12 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолог, социален работник и домашни помощници. Това ще стане възможно след въвеждането на услугата Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, за което общинските съветници на Черноочене гласуваха единодушно на последната си сесия. Кметът Айдън Осман обяви на заседанието, че от 2013 година, когато се открива Центърът за социални услуги в общината, досега, над 170 жители на Чернооченско са получили услуги от този вид.
Общинските съветници в Черноочене приеха и предложенията на временната комисия към общинския съвет за избор на съдебни заседатели за Районен съд-Кърджали, за мандат 2020-2023 година и допълниха и обекти към Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост.

Вижте още

Златен хеттрик за каякаря Емирджан Дурали на шампионата в Пловдив

Янко Мандаджиев: Блестящо се представи  младата надежда Емирджан Дурали, който грабна три златни медала на държавния личен шампионат в Пловдив. На едноместен каяк и в трите дисциплини - 500, 1000  5000м -  Емирджан победи убедително, с голяма преднина пред останалите. Резултатът му от 1,48 мин. на 500 м не е постиган досега от състезател във..

публикувано на 22.07.19 в 13:12
Роженски събор 2019

Рожен събра близо 300 хиляди българи

В продължение на три дни съборът на Роженските поляни събра над 280 хиляди посетители и 3500 певци, танцьори и инструменталисти от всички краища на страната. Съборът бе закрит в неделя с церемония по награждаването на лауреатите на Националния фолклорен конкурс. Поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2019" протече..

публикувано на 22.07.19 в 11:22

Всички държавни институции са ангажирани при евентуален случай на африканска чума по свинете в област Кърджали

Всички държавни институции са ангажирани и знаят как да реагират при евентуален случай на африканска чума по свинете в област Кърджали. В това е категоричен директорът на Областната служба по безопасност на храните д-р Георги Грозев. На последното заседание на областната епизоотична комисия се начертаха мерки за превенция и реакция срещу вируса,..

публикувано на 22.07.19 в 11:07

Днес е краен срок за записване на приетите седмокласници

Днес е краен срок за записване на приетите след второто класиране на 18 юли седмокласници. Записването се извършва в училищата с оригинала на свидетелството за завършено основно образование, а за професионалните паралелки - и с оригинала на медицинското удостоверение. При второто класиране учениците могат да се класират на по-горно свое желание, ако..

публикувано на 22.07.19 в 08:23

Животновъдите могат да кандидатстват по мярка 14 “Хуманно отношение към животните”

От днес животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 “Хуманно отношение към животните” от Програмата за развитие на селските райони. Документите се подават до 20 август.  Помощта за хуманно отношение е насочена към ферми, в които се отглеждат животни, в това число говеда, биволи, овце и кози. Парите се дават за добър здравен статус на..

публикувано на 22.07.19 в 08:15
Небето над село Момчиловци

Летните температури се завръщат

Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. На отделни места в северните и планинските райони ще има слаби превалявания и прегърмявания. Ще е почти тихо и горещо. Максималните температури за страната  ще са предимно между 32° и 37°. Над Родопите също ще бъде слънчево и горещо ще духа слаб северен вятър. Максималните..

публикувано на 22.07.19 в 08:06
Африканската чума по свинете е силно заразно вирусно заболяване по домашните и дивите свине.

Д-р Георги Грозев: Няма гаранция, че африканската чума ще прескочи област Кърджали

Няма гаранция, че африканската чума по свинете ще прескочи област Кърджали. Това каза за Радио Кърджали д-р Георги Грозев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните. Опасността заразата да стигне и до Източните Родопи е реална - един път заради популацията на дива свиня, и втори път заради румънските туристи, които преминават..

публикувано на 21.07.19 в 18:22