Арда попълва редиците с арменски национал, холандски нападател и български полузащитник

Футболният отбор АРДА Кърджали e на път да вземе трима нови играчи, а ръководството на клуба определи трансферите като сензационни. Футболистите днес минаха медицински прегледи. Единият е 22-годишният централен нападател на Айндховен Илиша Сам, който е израелец, но има белгийски паспорт. Сам има 33 мача и 8 гола за холандския тим.

Арменският национал Румян Овсепян пристигна в сряда сутринта в София и веднага бе откаран за пълни медицински прегледи. Овсепян игра за Армения в последните две европейски квалификации срещу Гърция и Лихтенщайн в началото на месец юни. Той е полузащитник и е 27 години. 

Емил Мартинов също мина медицински прегледи. Той игра за последно в азербайджанския Сабаил. Мартинов е юноша на Славия, играе на поста дефанзивен полузащитник и е на 27 години.

Вижте още

Арда пуска в продажба билетите за мача с ЦСКА

Арда приема ЦСКА на стадион "Арена Арда" в Кърджали.  Мачът е осминфинална среща от турнира за Купата на България и ще се играе на 30 октомври от 14.00 ч.  От днес, 15 октомври са пуснати в продажба и билетите за мача, които ще бъдат между 10 и 20 лв. 

публикувано на 15.10.19 в 14:53

КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" в Кърджали

Днес в Кърджали областната структура на КНСБ организира дискусионен форум "Парламент на работеща България" с работници и служители. Целта на форума е да се обсъдят проблемите на работещите, дори и те да не са членове на синдикална организация. Това каза пред журналисти вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.  Само 25% от работниците членуват в..

публикувано на 15.10.19 в 14:42

Семинар за средношколци организира Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали

До какво може да доведе употребата и злоупотребата с алкохол ще научат днес около 70 средношколци от кърджалийските училища. Те ще присъстват на семинар, посветен на темата и организиран от Регионалната здравна инспекция и Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали. Лекция от лекар за влиянието на алкохола върху психиката, среща със зависим от..

публикувано на 15.10.19 в 09:47

В Кърджали стартира Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищата

Дейностите по превенция на употребата на психоактивни вещества в България се регламентират от Наредба № 6 от 11 април 2014 г. за условията и реда за осъществяване на програми за превенция на употребата на наркотични вещества, издадена от Министерство на здравеопазването  и Министерство на образованието и науката . От началото на октомври започват и..

публикувано на 15.10.19 в 09:46

Ансамбъл "Българе" показват в Кърджали уникалния бенефисен спектакъл на Христо Димитров

"Тайните на Ансамбъл "Българе" ще научат кърджалийци на 20 октомври от 19 часа пред Дома на културата. Така е нарекъл уникалния си бенефисен спектакъл ръководителят на групата Христо Димитров. Той е решил да го покаже в Кърджали за втори път след представянето му в НДК в София. Ансамбъл "Българе" идва в Кърджали за четвърти път благодарение на..

публикувано на 15.10.19 в 09:40

Неправилното използване на отоплителни уреди е рисков фактор за пожари през есенно-зимния сезон

През изминалия отоплителен сезон 2018-2019 г. на територията на област Кърджали са възникнали общо 84 броя пожари, от тях 76 са без материални загуби - най често запалване на комини и контейнери за смет от изхвърлена в тях пепел. Пожарите с материални загуби са 8 на брой. Основна причина за възникването на тези пожари е неправилното ползване на..

публикувано на 15.10.19 в 09:20

Изложба „80 години Ден на Кърджали" откриват в Регионалната библиотека

Наближава 21 октомври, когато отбелязваме Деня на Кърджали. Как се е стигнало до обявяването на тази дата за празник на града и как местните хора са го отбелязвали през годините, разказва специална изложба под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”, подготвена и експонирана в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"...

публикувано на 15.10.19 в 09:18