1 млрд. деца по света са жертви на насилие


1 млрд. деца в световен план са били засегнати от някакви форми на насилие през последната година. Данните изнесе
Юлия Андонова от фондация ПУЛС:  "В световен аспект 1 милиард деца всяка година, по данни на СЗО са засегнати от различни форми на насилие. И представете, че това е заболяване. Заболяване, което оставя трайни щети в развитието на децата. Миналата година, нашата организация заедно с Националната мрежа за децата, направихме национално представително проучване за насилието над деца, телесното наказание и нагласите на българските родители по този въпрос. 80 % от българските родители не приемат телесното наказание като подходящо възпитателно средство. 
За съжаление, обаче 2/3 от родителите са го прилагали". 
Фондация ПУЛС от Перник проведе работна среща в Кърджали, за да намери работещи на местно ниво решения, свързани с насилието срещу деца. Срещата продължи с дълга дискусия с участието на много институциии и граждани. Тук ПУЛС си партнират с БЧК в Кърджали.

Вижте още

Паспортна служба спира временно обсужване на граждани

Сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали спира временно обслужването на гражданите тази сутрин поради възникнал  проблем в електрозахранването. В момента експерти работят по отстраняването на повредата, след което ще бъде възстановен приемът на заявления.   Извиняваме се на гражданите за причиненото неудобство.

публикувано на 23.07.19 в 09:33
Народно събрание

Депутатите се събират на извънредно заседание за промени в изборния кодекс

Днес от 14.00 ч. депутатите в парламента ще проведат извънредно заседание на което ще бъде обсъдено предложението за промяна в Изборния кодекс за отмяна на машинното гласуване на изборите за местни органи на властта и на парламентарни избори. Извънредното заседание е свикано по искане на председателя на парламента Цвета Караянчева от 12 юли, след като..

публикувано на 23.07.19 в 08:18
Бяло море, село Алкион, обл. Родопи

Отново валежи и гръмотевици

Днес над източната половина от страната, а по-късно през деня и в планинските райони от Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. Със слаб до умерен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър ще..

публикувано на 23.07.19 в 08:09

Златен хеттрик за каякаря Емирджан Дурали на шампионата в Пловдив

Янко Мандаджиев: Блестящо се представи  младата надежда Емирджан Дурали, който грабна три златни медала на държавния личен шампионат в Пловдив. На едноместен каяк и в трите дисциплини - 500, 1000  5000м -  Емирджан победи убедително, с голяма преднина пред останалите. Резултатът му от 1,48 мин. на 500 м не е постиган досега от състезател във..

публикувано на 22.07.19 в 13:12
Роженски събор 2019

Рожен събра близо 300 хиляди българи

В продължение на три дни съборът на Роженските поляни събра над 280 хиляди посетители и 3500 певци, танцьори и инструменталисти от всички краища на страната. Съборът бе закрит в неделя с церемония по награждаването на лауреатите на Националния фолклорен конкурс. Поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2019" протече..

публикувано на 22.07.19 в 11:22

Всички държавни институции са ангажирани при евентуален случай на африканска чума по свинете в област Кърджали

Всички държавни институции са ангажирани и знаят как да реагират при евентуален случай на африканска чума по свинете в област Кърджали. В това е категоричен директорът на Областната служба по безопасност на храните д-р Георги Грозев. На последното заседание на областната епизоотична комисия се начертаха мерки за превенция и реакция срещу вируса,..

публикувано на 22.07.19 в 11:07

Днес е краен срок за записване на приетите седмокласници

Днес е краен срок за записване на приетите след второто класиране на 18 юли седмокласници. Записването се извършва в училищата с оригинала на свидетелството за завършено основно образование, а за професионалните паралелки - и с оригинала на медицинското удостоверение. При второто класиране учениците могат да се класират на по-горно свое желание, ако..

публикувано на 22.07.19 в 08:23