Серия от срещи проведе в Турция Сунай Хасан

Бъдещото съвместно сътрудничество и общи проекти обсъди кметът на община Момчилград Сунай Хасан с представители на най-голямата изселническа организация "Балгьоч" в Бурса.
"Разговорът беше ползотворен. Изяснихме позициите по различни въпроси, възникнали през последните години. С временно изпълняващият длъжността председател на организацията Вели Юзтюрк намерихме допирни точки. Убеден съм, че има бъдеще в отношенията ни с Балгьоч, но това е въпрос на добра воля и от двете страни", заяви Сунай Хасан. Сунай Хасан се срещна и с кмета на община Нилюфер Тургай Ердем. Заедно обсъдиха детайли за новоизградения културно-информационен център на името на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу.

Вижте още

Слънцезащитните продукти предотвратяват кожни раздразнения и алергични реакции през лятото

Превантивните мерки срещу алергични обриви, слънчеви изгаряния и кожни раздразнения са кремовете със защитен фактор. За децата има специална детска серия, която е с висок слънцезащитен фактор - 50 +. Това съветва педиатърът д-р Нели Димова, като допълва още:  „Силициевият двуокис в пясъка е много агресивен към кожата. Солта  предразполага към много..

публикувано на 19.07.19 в 16:02

Затваря се кръговото до пазара в Кърджали за 3 месеца

За 3 месеца се затваря поетапно за движение и паркиране кръговото кръстовище на площад  "Хаджи Димитър"" до пазара в Кърджали. Улиците ”Македония”,  „Иван Вазов”  и „Беласица” са с ограничен достъп  за времето  от  18 юли   до 18 октомври, 2019 г. Ограничението е във връзка с изпълнение на строително-монтажните работи по проект за ремонт и..

публикувано на 19.07.19 в 15:49

Благотворително детско парти в помощ на 11-месечния Мартин

Две актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 11-месечния Мартин. На 20 юли (събота) от 10.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и игри, а в замяна ще поставят кутия за събиране на средства за малкия Марти. Повече разказва Илияна Типова:..

публикувано на 19.07.19 в 15:29

Хероин, амфетамин, марихуана и коноп в домашна наркосбирка на 28-годишен кърджалиец

Хероин, амфетамин, суха листна маса марихуана и коноп в саксии се оказаха в домашната наркосбирка на 28-годишен кърджалиец. В хода на специализирана операция срещу разпространението на наркотици, мъжът е проверен вчера от полицейски служители в двора на учебно заведение в областния център. Полицаите намерили в него суха листна маса, която при тестване..

публикувано на 18.07.19 в 13:17

По кликанията в мрежата може да се състави точен психологически портрет

Никой не може да гарантира 100-процентова защита в Интернет към момента . Има препоръки за безопасност. Ако ги спазвате, увеличавате вероятността да предпазите личните си данни, но не елиминирате напълно заплахата да бъдете уязвими: "Най-сигурният начин е изобщо да не споделяте нищо в Интернет, най-добрият - изобщо да се откачите от..

публикувано на 18.07.19 в 11:37

Спортисти разпъват българския флаг на Роженските поляни

Днес от 13:00 часа популярни спортисти на България ще се включат в   инициативата „Знамето на Рожен - Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни. В инициативата ще се включат биатлонистката Екатерина Дафовка, боксьорът Тервел Пулев, автомобилните състезатели Крум Дончев и Павел..

публикувано на 18.07.19 в 10:59

Георги Гачев: Личните ви данни не са защитени на 100 % в Интернет

Интернет е относително безопасно място, що се отнася до банкови операции например , но що се отнася до лична сигурност и лични данни, които се предоставят в мрежата , остава недобре защитено място. Това коментира за Радио Кърджали IT специалистът Георги Гачев. Вашите лични данни, когато вие ги споделяте, е възможно и да не са защитени,..

публикувано на 18.07.19 в 10:28