Националният тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29-и юни


Националния тракийски събор Кърджали 2019 ще се проведе на 29 юни, събота в парк Простор до детската железница. Организатори са Тракийско дружество "Димитър Маджаров", читалище "Тракия" и община Кърджали. Очаква се над 400 самодейци от цялата област Кърджали и други краища на страната да вземат участие. Яни Янев с още подробности: "Тази година съборът е част от инициативата на областна администрация, която е в рамките на комуникационната стратегия на България за Европейския съюз. Нарича се от "Багри от Тракия и Родопите в палитрата на Европа". Целта е да се популяризира живото културно наследство и приносът на страната ни към европейските ценности, да се стимулира интересът на младите хора и да се покаже, че фолклорът на Тракия и Родопите е конвертируем продукт". 
Чуйте подробностите от Яни Янев в прикрепения звуков файл. 

Вижте още

36 кандидати за кметове в община Кърджали нямат конкуренти за кметския пост

В 36 населени места в община Кърджали има по един кандидат за кмет. Техният избор на практика е предрешен, тъй като, за да бъде избран един кандидат, е необходимо той да получи повече от половината от действителните гласове в кметството.  Това хипотетично би могло да се случи и с един действителен глас, с една бюлетина.  Припомняме, че избори за..

публикувано на 16.10.19 в 10:51

Обновената болница в Ардино посреща посетители в Деня на отворени врати

Изцяло обновена и модернизирана, болницата в Ардино приема граждани и пациенти в Деня на отворените врати - 16 октомври. Всеки, който желае, може да разгледа новата апаратура и благоустроената сграда. Иновациите се осъществиха в последните две години по европейски проект за подобряване на медицинската помощ при изолирани общности в трансграничните..

публикувано на 16.10.19 в 10:48

Архивите разказват за Деня на Кърджали в Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров"

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, бе подредена днес на втория етаж на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" под надслов „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания”. Тя разказва чрез старите вестници и снимки от Държавния архив в Кърджали за обявяването на Деня на..

публикувано на 15.10.19 в 19:21

„Аида” Караманци победи Любимец с 5:3

Децата от Футболен клуб „Аида” Караманци добиха самочувствие и донесоха радост на своите привърженици след победата с 5:3 над състава на ФК „Любимец 2000”. Това е първа победа на младите футболисти от Караманци в Областна група – Хасково.  На полувремето резултатът бе 5:1 за „Аида” Караманци, но след почивката малко се отпуснахме и дадохме възможност на..

публикувано на 15.10.19 в 17:43

На 19 октомври в Смилян откриват празника на фасула

В родопското село Смилян на 19 октомври откриват празника на фасула. Фестивалът се провежда за 17 година.  В този ден ще се проведе конкурс за най-хубаво бобено пано и най-добро ястие от фасул. Ще бъде раздаден и курбан за здраве. Във фолклорната програма ще вземат участие самодейни състави от Смилян, Виево и София. Веселието в родопското село ще..

публикувано на 15.10.19 в 17:27

Първи случай на африканска чума край асеновградското село Узуново близо до Паничково

Положителна проба от заболяването африканска чума по свинете е дало диво прасе, отстреляно от ловци в района на високопланинското село Узуново в землището на община Асеновград, на 6 км от чернооченското село Паничково. Това съобщи директорът на Държавното горско стопаство в Асеновград инж. Слави Богутев. По думите му, месото от отстреляното..

публикувано на 15.10.19 в 15:36

Арда пуска в продажба билетите за мача с ЦСКА

Арда приема ЦСКА на стадион "Арена Арда" в Кърджали.  Мачът е осминфинална среща от турнира за Купата на България и ще се играе на 30 октомври от 14.00 ч.  От днес, 15 октомври са пуснати в продажба и билетите за мача, които ще бъдат между 10 и 20 лв. 

публикувано на 15.10.19 в 14:53