Повече от 14 километра общински пътища в Мадан ще бъдат обновени

Започна рехабилитацията на отсечката за село Боровина, общ. Мадан, като в момента се работи по разширяване на трасето, оформяне на пътното платно, изграждане на нови водостоци, банкети и трасе за широколентов интернет. От няколко дни стартира и втората отсечка от три километра на пътя за с. Студена. 

Средствата за инвестицията в инфраструктурните обекти са в размер на 6 598 401 лева и са по одобрен проект на общината от програмата за развитие на селските райони. Проектът има за цел да подобри инфраструктурата на 4 общински пътя: Върбински мост - с. Върбина; Върбина – Студена ; Студена – Боровина и пътя Мадан – Равно нивище - Тънкото.

Предвидените дейности са цялостно възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на пътната настилка и част от пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението, добро отводняване на участъците, комфорт на пътуващите. 

От общината призовават жителите на селата Върбина, Студена, Боровина, както и всички, преминаващи по участъците в ремонт, да бъдат внимателни!


Вижте още

Откриха официално рудника "Ада тепе"

С официална церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов край Крумовград беше открит първият от 40 години новоразработен рудник за добив на злато. Инвестицията е на частна компания, която изгради изцяло мината и съпътстващите съоръжения. Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас – върху тези два приоритета..

публикувано на 23.08.19 в 14:30
Бойко Борисов пред

Бойко Борисов: Ще помогнем на "Арда"

Министър - председателят Бойко Борисов се срещна в Кърджали с ръководството на ПФК "Арда 1924". С него бяха и министърът на младежда и спорта Красен Кралев, както и министърът на финансите Владислав Горанов. Големият проект на "Арда", който засяга тотална модернизация на стадиона и на инфраструктурата около него бе разгледан от делегацията от..

публикувано на 23.08.19 в 12:57

Красен Кралев: Осветление на "Арена Арда" ще има

След срещата с ръководството на ПФК "Арда", относно модернизацията на стадион "Арена Арда", министърът на спорта Красен Кралев заяви: "Държавата се е ангажирала да помага на всички отбори които влязат във висшия ешалон, като изгражда терени и осветление. По същия начин и тук ще реализираме нашите обещания. Трябва да довършим разговорите по детайлния..

публикувано на 23.08.19 в 12:16

Мила Авренлиева от Кърджали вече е в националния отбор по водна топка

Ватерполистката от Спортен клуб по водна топка "Арда" Мила Авренлиева е включена в националния отбор и се готви за европейското първенство за девойки на 17 години, което започва на 1 септември в гръцкия град Волос. Ето какво още съобщи Иван Кръстев, старши треньор на Спортен клуб по водна топка "Арда:  След като Мила Авренлиева и Ивана Колева..

публикувано на 23.08.19 в 11:34

Гроздан Колев алармира за лошите битови условия пред бл. "Стара планина"

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Гроздан Колев алармира кмета на общината за недопустимите битови условия, в които са принудени да живеят обитателите на блок „Стара планина“ в  кърджалийския квартал „Студен кладенец”, се казва в писмо до медиите. Улицата пред блока е като след бомбардировка, тротоарите са напълно разбити, зелените площи са обрасли с..

публикувано на 23.08.19 в 10:19

Кърджалийци ще поднесат цветя на паметника на отец Благой Топузлиев

На 23 август Европа отдава почит на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век - националсоциалистическия,  фашисткия и комунистическия режими. С решение на Народното събрание този ден се отбелязва и в България. Кърджалийци ще поднесат цветя на паметника на отец Благой Топузлиев в 11 часа . Подробности от организатора Радослав Милев , областен..

публикувано на 23.08.19 в 09:26

Бойко Борисов открива рудник "Ада тепе" край Крумовград

Днес на обяд е церемонията по официалното откриване на рудник "Ада тепе" от находище "Хан Крум". Златодобивната компания "Дънди Прешъс Метълс - Крумовград" изгради от нула рудника и съпътстващите съоръжения. На церемонията се очаква да присъстват министър председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри и..

публикувано на 23.08.19 в 09:15