Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-РобъртДве актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт. На 13 юли (събота) от 19.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и игри, а в замяна ще поставят кутия за събиране на средства за малкия Алекс. Сигурно сте чули в ефира на Радио Кърджали за Александър-Робърт, който страда от вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища). За лечението му са необходими 500 000 лв. за чернодробна трансплантация в клиника в Германия. 
В студиото на Радио Кърджали Ангел Чавдаров разговаря с Илияна Типова и Велина Ясенова за каузата с която са се заели:

Първият ми въпрос е какво ви подтикна да подкрепите тази благородна кауза?

Илияна: Подтикна ме това, че можем да бъдем добри като не ни коства толкова много нито време, нито енергия. Ние, така или иначе, го правим. Вили е известна в града с детските партита, които прави. И решихме, че така можем да забавляваме малките деца, а в същото време майките да дадат колкото могат за бебето. Преди време като прочетох статията за бебе Александър-Робърт, видях, че са необходими 500 000 лв. и само няколко месеца, дори лекарите не знаят колко време има детето за трансплантация. И си казах „Боже, това са 500 000 лв. – половин милион лева! Как ще ги съберат?!“. Но пък се оказа, че българите се включваме в такива общи каузи, единен народ сме, когато можем и наистина добрата новина е, че остават още по-малко от 100 000 лв.

Велина: Аз бих допълнила, че въпреки това, което се случва на малкото бебе Александър, че не е въобще позитивно нито за него, нито за семейството му, наистина се вижда, че ние в крайна сметка можем да се обединим като народ в името на една добра кауза. и съм много щастлива, че можем да го направим, и че ще бъдем заедно и се надявам да съберем повече хора, и с една обща енергия да помогнем на това дете да живее щастливо и пълноценно…

Илияна: Да, той е само в началото на живота си.

Какво ще представите на майките с техните деца?

Илияна: По принцип партито е за децата. Разбира се родителите могат също да се включат. Ние участваме в общоградски събития, както казах, забавляваме децата, също и на детски рождени дни, така, че повечето майки са запознати с нашата програма. Знаят, че правим детски дискотеки със забавни танци и игри. Общо взето едно незабравимо детско шоу ги очаква.

Тъй като Вили е по-опитна от теб в тези неща, може би тя ще ни каже повече?

Велина: Ами това е. Няма какво повече да добавя. Просто ни очаква едно весело шоу със забавни танци и игри и наистина ще се радвам да се съберем повече хора.

Илияна: Ще има кутия в помощ за Бебе Александър-Робърт, в която всеки родител, колкото прецени може да даде. Това очакваме ние.

Винаги съществува моментът на песимизъм и на отрицание на такъв тип прояви от хора, които мислят, че тези средства отиват за хонорари на съответните артисти. Как ще покажете на хората колко пари сте събрали и че наистина ще ги дарите за тази благородна кауза?

Илияна: С подкрепата на фейсбук, този път. Мислим, след представлението, „на живо“ в самото събитие, да отворим кутията (тя ще бъде запечатана), да изброим парите, да покажем колко са и след това да ги преведем по банков път. Така не искаме да има спекулации на зли езици, че има нещо за нас. Това което ще бъде за нас е наистина да дарим нещо и бебето да има един пълноценен и щастлив живот в който да може да се радва и да живее.

Велина: Дай, Боже! 

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

Ако нямате възможност да посетите събитието, но желаете да помогнете на малкия Александър-Робърт, можете да го направите по следния начин: 

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
BIC RZBBBGSF
Бенефициент: Александър - Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574/


Харесайте страницата на Радио Кърджали във Facebook


Вижте още
Зоологът Деян Духалов

Зоологът Деян Духалов: Следим влиянието върху костенурки, малка жаба и нощна пеперуда

През 2008 година зоологът от София Деян Духалов се среща за първи път с хора от ръководството на "Дънди Прешъс Металс".Той е известен в средите на еколозите като човек, отдаден на опазването на животните. В началото е доста резервиран, но впоследствие се убеждава в искреното желание на златодобивната компания да направи всичко необходимо, за да спаси..

публикувано на 20.08.19 в 13:17
Мартин Ралчевски

Християнският писател Мартин Ралчевски: Надявам се държавата да подкрепи първия православен филм

Христинският автор Мартин Ралчевски представи книгата си "Смисълът в живота" в храма "Свето Успение Богородично" по покана на отец Боян Саръев . В нея мюсюлманинът Исмаил, който учи за ходжа, преминава през перипетии и впоследствие приема православието. Събитията се случват в Кърджали и са плод на художествена измислица. Книгата бе..

публикувано на 18.08.19 в 12:11

Айдън Осман: С корекцията на дерето предотвратяваме наводненията в централната част на селото

В община Черноочене започнаха дейности по покриване на една част от дерето на входа на селото на територията на квартал 67. Целта е предотвратяване на рисковете от наводненията , а финансирането е осигурено от общината. Благоустройственото мероприятие освен корекция , ще даде и приветлив вид на участъка, каза кметът на общината Айдън Осман...

публикувано на 16.08.19 в 10:26

Джейсън ДеБоз: В България хората са топли, а храната е наслада

Много харесвам храната в България и това, че е прясна. Наслаждавам се на всяка хапка. А тук, в Дъждовница, се чувствам в безопасност, въпреки че никога не съм живял в място, в което има стотина жители. Това каза за Радио Кърджали Джейсън ДеБоз, американец, социолог и автор на арт-фотографски проекти. Той е родом е от Пасадена, Калифорния, но живее в..

публикувано на 15.08.19 в 17:10
Ирена Цакова, Дънди Прешъс Металс Крумовград

Ирена Цакова: Минният бизнес дава все повече възможности на жените

На 23 август 2019 година предстои официалното откриване на рудник "Ада тепе" на находище "Хан Крум" край Крумовград. Златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" изгради от нула първия за последните 40 години в България нов рудник, както и всички съпътстващи съоръжения. Част от ръководния екип на фирмата е Ирена Цакова, директор "Разрешителни и..

публикувано на 14.08.19 в 12:00

Шампионът Емил Златев: Кръвното може да бъде излекувано за две седмици

А сега ще ви представя интервю с един впечатляващ спортист, вицерепубликански шампион по плуване и тенис на корт, специално за радио Кърджали и предаването "Вкусен следобед". Емил Златев е завършил българска филология и висш инстутит по физическо възпитание . Понастоящем е инструктор по карате, йога, фитнес и диетология във Варна. Има..

публикувано на 09.08.19 в 13:53

РЗИ в Кърджали разпореди да се окосят тревите на двата плувни басейна в комплекс "Арпезос"

Предписания за окосяване на тревите покрай двата открити плувни басейна на комплекс "Арпезос" издадоха от Регионалната здравна инспекция в Кърджали . Както всяко лято, от инспекцията извършват текущи рутинни проверки на плувните съоръжения, които в областта са 31 открити и 3 закрити . Кой е горещият телефон, на който можем да звъним при..

публикувано на 09.08.19 в 13:42