Себихан Мехмед: До месец в Ковил ще потече вода в чешмите

За първа година община Крумовград организира Плувно лято за най-малките жители на града и близките села. А вече втори път общината е инициатор и на безплатно футболно лято за децата, в което квалифициран треньор работи с бъдещите звезди на футболния терен. Интересът и към двете прояви е изключителен, а грижата ни към най-малките е ангажимент, който приемаме с удоволствие, каза за Радио Кърджали кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.
Тренировките по футбол вече започнаха. Те протичат на два етапа с теоретична част, запознаване на малките футболисти с основните техники на играта чрез филми и беседи и практическа част с футбол на стадиона. 
Футболът определено е най-общественият спорт на територията на община Крумовград, с най-много желаещи да го упражняват и да го тренират. Имаме събрани вече една група, която стига до 50 деца. Разбира се, ние ги разделяме на две. Имаме едно момче треньор, който е студент от НСА и на добра воля и срещу граждански договор поема ангажиментът да малките футболисти, каза кметът Себихан Мехмед
Изключително висок е и интересът към плувните занимания, които общината провежда за първи път организирано. Работят и различни работилници към ОДК в Крумовград. Правят се състезания, конкурси за рисунки и други организирани мероприятия за децата. Миналата седмица те осъществиха еднодневна екскурзия до Природния център в Маджарово, а на връщане децата направиха плаж на плувен басейн, разказа Себихан Мехмед.
Тази година има организиран и курс по спортни танци за по-големите крумовградчани, към който също има голям интерес, коментира кметът.
От удоволствията през лятото в община Крумовград, разговорът със Себихан Мехмед се прехвърля върху горещите теми на сезона - водоснабдяването на населените места в района и проблемите с безстопанствените кучета. Три са вече населените места, които са подали заявки за снабдяване на вода с водоноски. Те са отдалечени и да се изгради дотам водопроводна мрежа не е рентабилно. Това са Джанка, Скалак и Качулка. В същото време усилено се работи по водоснабдяването на село Ковил, където се очаква водата да потече от чешмите до месец. Следващата седмица ще се направи и първа копка на ремонта на вътрешната водопроводна мрежа в село Егрек, която в последните години е амортизирана и дава много аварии.

цялото интервю на Станислава Георгиева с кмета на Крумовград Себихан Мехмед може да чуете в прикачения звуков файл.

Вижте още
Мартин Ралчевски

Християнският писател Мартин Ралчевски: Надявам се държавата да подкрепи първия православен филм

Христинският автор Мартин Ралчевски представи книгата си "Смисълът в живота" в храма "Свето Успение Богородично" по покана на отец Боян Саръев . В нея мюсюлманинът Исмаил, който учи за ходжа, преминава през перипетии и впоследствие приема православието. Събитията се случват в Кърджали и са плод на художествена измислица. Книгата бе..

публикувано на 18.08.19 в 12:11

Айдън Осман: С корекцията на дерето предотвратяваме наводненията в централната част на селото

В община Черноочене започнаха дейности по покриване на една част от дерето на входа на селото на територията на квартал 67. Целта е предотвратяване на рисковете от наводненията , а финансирането е осигурено от общината. Благоустройственото мероприятие освен корекция , ще даде и приветлив вид на участъка, каза кметът на общината Айдън Осман...

публикувано на 16.08.19 в 10:26

Джейсън ДеБоз: В България хората са топли, а храната е наслада

Много харесвам храната в България и това, че е прясна. Наслаждавам се на всяка хапка. А тук, в Дъждовница, се чувствам в безопасност, въпреки че никога не съм живял в място, в което има стотина жители. Това каза за Радио Кърджали Джейсън ДеБоз, американец, социолог и автор на арт-фотографски проекти. Той е родом е от Пасадена, Калифорния, но живее в..

публикувано на 15.08.19 в 17:10
Ирена Цакова, Дънди Прешъс Металс Крумовград

Ирена Цакова: Минният бизнес дава все повече възможности на жените

На 23 август 2019 година предстои официалното откриване на рудник "Ада тепе" на находище "Хан Крум" край Крумовград. Златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" изгради от нула първия за последните 40 години в България нов рудник, както и всички съпътстващи съоръжения. Част от ръководния екип на фирмата е Ирена Цакова, директор "Разрешителни и..

публикувано на 14.08.19 в 12:00

Шампионът Емил Златев: Кръвното може да бъде излекувано за две седмици

А сега ще ви представя интервю с един впечатляващ спортист, вицерепубликански шампион по плуване и тенис на корт, специално за радио Кърджали и предаването "Вкусен следобед". Емил Златев е завършил българска филология и висш инстутит по физическо възпитание . Понастоящем е инструктор по карате, йога, фитнес и диетология във Варна. Има..

публикувано на 09.08.19 в 13:53

РЗИ в Кърджали разпореди да се окосят тревите на двата плувни басейна в комплекс "Арпезос"

Предписания за окосяване на тревите покрай двата открити плувни басейна на комплекс "Арпезос" издадоха от Регионалната здравна инспекция в Кърджали . Както всяко лято, от инспекцията извършват текущи рутинни проверки на плувните съоръжения, които в областта са 31 открити и 3 закрити . Кой е горещият телефон, на който можем да звъним при..

публикувано на 09.08.19 в 13:42
сащ жега

Д-р Спас Котев: Топлинният удар се съпътства от пребледняване и изпотяване, кръвното може да се срути

Код жълт за опасни жеги е в сила в Кърджали през последните дни, а август е още в разгара си . Как да разпознаем топлинния удар и как да се държим адекватно, ако някой около нас изпадне в такава ситуация? Увеличават ли се чувствително случаите на тежки катастрофи със загинали по международния път за Маказа и какви са причините за тях? Опасни..

публикувано на 13.08.19 в 10:00