Пръска ли се срещу комари в Кърджали?

Снимка: Уикипедия

Пръска ли се против комари в Кърджали след като те са опасни преносители на болести, а тигровият комар се развъжда в заблатени места и в локви и това предполага задължително третиране на тези пространства. Това попита общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев на сесията на Общинския съвет в Кърджали днес. Той е сигнализиран от граждани за рояци комари по парковете, чуйте подробности:
 


Общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев в свое питане на сесията на Общинския съвет в Кърджали.
Според отговора на кмета на община Кърджали Хасан Азис в Кърджали се пръска за комари като част от рутинната дейност на ОЧБ. В същото време обаче той призна, че е необходима държавна подкрепа за решаване на проблема и трябва да му се обърне повече внимание:


Кметът на община Кърджали Хасан Азис в отговор на питане на общинския съветник Радослав Милев за това дали се пръска против комари в Кърджали, колко често и кога.
На страницата си във Фейсбук общинският съветник Радослав Милев публикува позиция като реакция на отговора на кмета Хасан Азис. В нея се казва, че цитирам "за съжаление, отговорът на кмета, който твърди че е пръскано многократно, не кореспондира с реалността. Кърджали продължава да е в плен на комарите, от което страдат жителите му". Радослав Милев казва още:
"В същото време в общинската фирма се наливат необосновано средства. В бюджета на общината има 677 264 лева за Озеленяване чистота и благоустройство, като за заплати, осигуровки, издръжка и храна на служителите и работниците са предоставени 345 940 лева.
Разходите за различни материали са около 100 хиляди лева, но за медикаменти няма записан нито лев.
Щом кметът твърди, че е пръскано, аз се чудя с какви медикаменти е станало това, щом не са предвидени и закупени никакви.

Плащаме куп пари за заплати на ОЧБ, а резултатът от работата на фирмата е незадоволителен от години. Нещо повече, тя си е позволила да изхарчи над 105 хиляди лева за външни услуги.
В същото състояние са и гробищните паркове, където комарите нападат на ята и хората не могат да стигнат по гробовете на близките си".


Вижте още

"Скариада" сближава четири народа в Златоград

Празникът " Балканска Скариада" ще се проведе в Златоград в края на седмицата . Организира го за единадесета поредна година Етнографския Ареален комплекс. В събота в стария град ще задими скара с характерни местни специалитети. Организаторите предлага т музика и танци на балканските народи със специалното участие на Славка Калчева, Никос..

публикувано на 17.10.19 в 17:52

800 души се прегледаха в кампания на Ротари клуб-Момчилград срещу диабета

800 души от общините Момчилград и Кирково бяха обхванати в безплатни прегледи на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане на 800 души. Инициативата е на Ротари клуб Момчилград с подкрепата на общинските администрации на Момчилград и Кирково. Тя е под надслов "Заедно срещу диабета". Изследванията бяха извършени от специалисти с мобилна лаборатория от..

публикувано на 09.10.19 в 10:27

След 106 години по стъпките на тракийските мъченици

След 106 години тракийци отново изминаха пътя на своите предци от Дедеагач (сега Александропулис в Гърция) до с. Ятаджик (гр.Маджарово)  на р. Арда. На 26, 27 и 28 септември 2019 г. Фондация „Д-р Щерев“ , съвместно със Съюза на тракийските дружества организираха шестия пореден поход под  името „По стъпките  на тракийските мъченици от 1913 г.“ ...

публикувано на 02.10.19 в 17:28
банкомат

Работодатели забавят заплати за над 34 000 лева в област Кърджали

През месец август, трудовите инспектори в област Кърджали са извършили 87 проверки , в резултат на които са дадени 571 предписания. Забавени са заплати на стойност 34 000 лева . Какво отчитат още служителите на Инспекцията по труда в контролната си дейност, съобщава директора на институцията Ангелина Бабунска: "Почти всички дадени..

публикувано на 26.09.19 в 11:21

Инспекцията по труда засилва проверките по прибирането на есенната реколта

Инспекцията по труда засилва контрола във връзка с прибирането на есенната реколта и началото на учебната година. Трудовите инспектори следят за деца на полето, за да се предупреди в такъв случай регионалното управление на образованието . Има ли случаи на нарушения и какви са санкциите, при престъпване на закона, съобщи на пресконференция директорът на..

публикувано на 26.09.19 в 10:33

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път участва и съпругът на Дима Георги Гачев, който се класира осми на 42 км. Голямата изненада поднесе синът..

публикувано на 25.09.19 в 17:04
ФК

"Импулс" победи в турнира по мини футбол "FIVE CUP" за 2019

Отборът на "Импулс" стана  шампион на турнира "FIVE CUP" за 2019, който проведе кърджалийската организация към Българската асоциация по мини футбол в Кърджали. Участието бе ограничено до 8 отбора, въпреки големия интерес към състезанието. Повече за турнира и за предстоящите прояви разказва Благовест Саръев, регионален представител на БАМФ, в звуковия..

публикувано на 25.09.19 в 09:19