"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" това е епизодът от 14 юли, когато ще си говорим за нещата от живота и живота от нещата :) Морето е близо, и така всеки иска да изглежда добре на плажа. Маратонецът Георги Гачев ни дава полезни съвети коя е най-добрата кардиотренировка, колко време е нужно, за да придобием плажна форма и разбира се, с какви маратонки и колко време да тичаме. След това, обръщаме внимание на малките неща в живота - кои са те, кои малки неща ни радват и осмислят деня ни, колко малки са всъщност, малките неща. Илияна Типова поседна на сянка в ресторант и попита хората там, пиещи следобедното си кафе.


Междувременно, ще чуете фейлетон на тема защо лятната почивка може да се окаже мираж и помага ли Гугъл за това. Над темата разсъждава Божидара Ангелова. Кулинарната ни изненада е с привкус от Средиземноморието.Втората част, започва с вдъхновяващия пример на ученици от малкото родопско градче Чепеларе, успяли да се изкачат в елита на световния конкурс по енергийна ефективност в транспорта на Шел. След това, ще научите трудно ли е да се отгледат три деца. Анелия Крумова разговаря с педагогическия съветник от СУ "П.Р.Славейков" Нешка Шопова. Желая ви красив следобед! Слушайте "Вкусен следобед" на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21

Следете страницата на предаването за качените епизоди http://bnr.bg/kardzhali/vkusen-sledobed/broadcast

Галерия

Вижте още

Децата в кърджалийксия квартал Веселчане са принудени да играят в мръсотията

Група  майки заявяват, че децата им играят в мръсотията, защото няма детска площадка за тях. За майките от кърджалийския квартал Веселчане да изведат децата си навън да играят е предизвикателство, защото единствената близка детска площадка се състои от 2 счупени люлки и трябва да обслужва над 20 деца от блокове и къщи в района. Майките от Веселчане се..

публикувано на 22.08.19 в 09:36

Спортът държи младите далеч от вредни навици

Спортът държи младите заети и е добър за здравето, а когато е лесно достъпен, той става начин на живот за широк кръг от хора.  На все повече места в паркове и училищни дворове могат да се забележат лостове и други фитнес уреди. Този тип спорт на открито набира по-голяма популярност с годините и сред мъже, и сред жени.  Той включва силови и..

публикувано на 21.08.19 в 18:13
Манатарка

Гъбите - вкусна храна и успешен бизнес

Изкупуването на гъби може да увеличи месечния ви доход, но  може и да останете гладни, защо в някои години те никнат в рамките на 2-3 месеца. Може ли изкупуването на гъби да бъде основно препитание за едно семейство и кои гъби са най-търсени, чуйте  какво казва Росен Николов от Кърджали, за който гъбите са не само любимо ястие, но и професия вече над 10..

публикувано на 21.08.19 в 15:53

Автобусите в Кърджали са на възраст над 15 години. Възможни ли са подобрения в градския транспорт

Автобусите в Кърджали са на възраст над 15 години. Това отблъсква гражданите и ги кара да прибегнат до използване на лични автомобили, което от своя страна увеличава значително трафика в града. Кърджалийци искат да използват личен автомобил по-рядко за по-чист въздух и редуциране на задръстванията, но са възпрепятствани заради липса на надежден градски..

публикувано на 21.08.19 в 15:32

Кърджалийци не знаят как да допринесат за редуциране на големия трафик

Прекалено много са колите в Кърджали за размерите на града. Гражданите не знаят, че могат да помогнат за решаване на проблема, придвижвайки се понякога с колело или автобус или пеш, вместо с кола. Обърнахме се към кърджалийци, за да открием кое ги спира да използват алтернативни методи за придвижване. Чуйте в анкетата на Елена Кьосева как се придвижват..

публикувано на 21.08.19 в 15:24

Михаела Маринова въвлечена във виртуална любов

Михаела Маринова е безспорно един от най-добрите женски вокали сред младите ни изпълнители. Кариерата ѝ тръгва шеметно след Х Factor, където става финалист в третия сезон на предаването.Върви нагоре с успешни парчета като „Стъпка напред“, „Не ти ли стига“, „Един срещу друг“, „Листата падат“,   „ Tiempo”.   Видеото на последната песен ѝ спечелва..

публикувано на 21.08.19 в 10:45

Родопски изпълнители ще пеят в Кърджали за Голяма Богородица

Пенсионерски клуб Капитан Петко Войвода в квартал Веселчане ще отбележат големия християнски празник Успение Богородично с курбан за здраве и с концертна програма, като целта им е това да стане традиционен събор. Празника се организира от пенсионерския клуб съвместно с община Кърджали. Великият родопски глас Валя Балканска и Петър..

публикувано на 14.08.19 в 10:00