Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

Снимка: kmeta.bg

Днес честваме 182-а годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски. Представители на военни подразделения от цялата страна ще участват в ритуалите по честване на годишнината, съобщават от Министерството на отбраната. В родния град на Апостола-Карлово, на рождената дата на Васил Левски и празник на деня, честванията ще започнат с тържествена света литургия в храма Свети Николай. Представителен взвод и военен духов оркестър на 61-а механизирана бригада ще участват в поднасянето на цветя на гроба на майката на революционера Гина Кунчева
От 21 часа ще се състои тържествена заря-проверка на площад Васил Левски, на която ще гостува президентът Румен Радев.
В Кърджали от 11,30 часа пред Паметника на Васил Левски ще се проведе тържествено честване на 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. Община Кърджали кани жителите и гостите на града на церемонията. 

Вижте още

Езиковата гимназия в Кърджали и училището в село Припек са сред стоте училища с най-висок резултат на матурата по БЕЛ

Езиковата гимназия в Кърджали и СУ "Паисий Хилендарски" в село Припек са сред стоте училища в страната с най-висок резултат на матурата по български език и литература за 2019 г. Класацията е направена на база резултатите на близо 1000 училища в страната, сред близо 53 хил. ученици, явили се на матурата. От положили матурата 181 ученици в езиковата..

публикувано на 24.08.19 в 15:40

Стартира бетонирането на малки улици по селата в община Момчилград

Започна бетонирането на по-малките и стръмни улици в населените места на община Момчилград. Стартът беше даден в района на селата Груево и Свобода. Улици, които са с покрити с настилка от трошен камък или без настилка се бетонират, като преди това се поставя армировка. Стартиралите ремонти са залегнали в капиталовия списък и се финансира от..

публикувано на 24.08.19 в 15:27
Красен Кралев

Красен Кралев: Когато хората са убедени, че има феърплей, тогава ще се върнат по стадионите

Проблеми в съдийството е една от причините за недостатъчен брой зрители по трибуните на стадионите в България. Това каза за Радио Кърджали министърът на спорта Красен Кралев след срещата с ръководството на ПФК „Арда“ в Кърджали. Министър Кралев коментира българското съдийство от началото на сезона във футболната ни лига: Гледам, че отборите за..

публикувано на 24.08.19 в 15:18

Ясни са номинациите на ДБГ – Кърджали за кандидат кмет и общински съветници

Стоян Георгиев е номинацията за кандидат кмет и водач на листата за общински съветници на Движение България на гражданите - Кърджали за местните избори, които ще се проведат на 27 октомври тази есен. Това стана ясно след проведено местно събрание. Кандидатурата на общинския съветник е изпратена за утвърждаване от Изпълнителния съвет, който ще излезе с..

публикувано на 24.08.19 в 13:39

Откриха официално рудника "Ада тепе"

С официална церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов край Крумовград беше открит първият от 40 години новоразработен рудник за добив на злато. Инвестицията е на частна компания, която изгради изцяло мината и съпътстващите съоръжения. Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас – върху тези два приоритета..

публикувано на 23.08.19 в 14:30
Бойко Борисов пред

Бойко Борисов: Ще помогнем на "Арда"

Министър - председателят Бойко Борисов се срещна в Кърджали с ръководството на ПФК "Арда 1924". С него бяха и министърът на младежда и спорта Красен Кралев, както и министърът на финансите Владислав Горанов. Големият проект на "Арда", който засяга тотална модернизация на стадиона и на инфраструктурата около него бе разгледан от делегацията от..

публикувано на 23.08.19 в 12:57

Красен Кралев: Осветление на "Арена Арда" ще има

След срещата с ръководството на ПФК "Арда", относно модернизацията на стадион "Арена Арда", министърът на спорта Красен Кралев заяви: "Държавата се е ангажирала да помага на всички отбори които влязат във висшия ешалон, като изгражда терени и осветление. По същия начин и тук ще реализираме нашите обещания. Трябва да довършим разговорите по детайлния..

публикувано на 23.08.19 в 12:16