Георги Гачев: Личните ви данни не са защитени на 100 % в Интернет

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Интернет е относително безопасно място, що се отнася до банкови операции например, но що се отнася до лична сигурност и лични данни, които се предоставят в мрежата, остава недобре защитено място. Това коментира за Радио Кърджали IT специалистът Георги Гачев. Вашите лични данни, когато вие ги споделяте, е възможно и да не са защитени, защото къде да ги споделяте, е ваша отговорност. Но тези, които са на съхранение в институциите, би трябвало да се пазят достатъчно добре, за да няма достъп до личните данни или най-вече вашите лични данни да не се съхраняват в открит вид".  
Чуйте мнението на IT специалистът Георги Гачев.

Вижте още

400 ТОЛ камери ще следят за претоварени пътни превозни средства

Електронната система за събиране на пътни такси има потенциал да подпомогне превенцията на пътната безопасност чрез осигуряване на данни за контрол на извънгабаритните товари и претоварването на пътни превозни средства. Това заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, на семинар за пътната..

публикувано на 20.08.19 в 19:05

Нова доза жега ни очаква утре

През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре, 21 август, отново ще е слънчево, след обяд и горещо. В източните райони ще има временни увеличения на облачността - без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг. В Кърджали утре се очаква слънчево време с максимална..

публикувано на 20.08.19 в 16:39

Ардинското село Чубрика кани на събор

Ардинското село Чубрика кани на събор в събота и неделя. Организатори са кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. В събота от 10.30 часа в местната джамия ще бъде отслужена молитва за здраве и берекет. Всички присъстващи ще бъдат нагостени с традиционния пилаф. В неделя в рамките на селищния празник ще се..

публикувано на 20.08.19 в 15:19

Община Ивайловград приключи 18 проекта за саниране

Община Ивайловград е приключила успешно през последната година 18 проекта за саниране на жилищни блокове и административни сгради. Ползите от това се доказват с издадените сертификати за енергийна ефективност. Подробности от Диана Овчарова, кмет на община Ивайловград Диана Овчарова: Само преди месец приключихме 18 проекта на територията на..

публикувано на 20.08.19 в 13:31

20 август е световен ден на комара

Днес /20 август/ е световен ден на комара. На този ден светът почита британския лекар сър Роналд Рос за работата му върху механизма за предаване на маларията, което  полага основите за борба с болестта. У нас маларията е ликвидирана през 1965 година. Това е голям успех и оттогава в България  няма местни случаи на малария, каза за Радио Кърджали д-р..

публикувано на 20.08.19 в 13:30

Изграждат се две нови отсечки за средна скорост с цел дисциплина над водачите

Изграждат се две нови отсечки за средна скорост в България с цел дисциплина над водачите на МПС. Това заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“. Едната ще е бъде разположена по пътя Русе Бяла, а другата в района на с. Микре. На този етап в България има  две изградени отсечки за мерене на средна скорост. На..

публикувано на 20.08.19 в 13:09

Номинираха Ресми Мурад за кандидат за кмет на Ардино

Кметът на Ардино Ресми Мурад има номинации за кандидат за кмет на общината на предстоящите местни избори от всички населени места, където досега са се провели общоселски събрания на ДПС.  Има и други номинирани за предстоящите местни избори, научи Радио Кърджали. В още десетина населени места в общината  предстои провеждането на събрания. Те трябва да..

публикувано на 20.08.19 в 11:26