По кликанията в мрежата може да се състави точен психологически портрет


Никой не може да гарантира 100-процентова защита в Интернет към момента. Има препоръки за безопасност. Ако ги спазвате, увеличавате вероятността да предпазите личните си данни, но не елиминирате напълно заплахата да бъдете уязвими: "Най-сигурният начин е изобщо да не споделяте нищо в Интернет, най-добрият - изобщо да се откачите от Интернет. Защото, в момента Вие и да не споделяте лични данни, е възможно да ви бъде направен такъв психологически анализ и с вероятност примерно от 10 до 100 кликания, щракания с мишката, или харесвания във Фейсбук, може да се направи много точен ваш портрет. И първото нещо, което трябва да ви завиши вниманието, е това че от социална медия започвате да получавате много точни реклами, които да бъдат насочени към вас, с цел да похарчите пари". 

Повече - в прикрепения файл. 

Вижте още
Милко Багдасаров

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали

Националният съвет на БСП утвърди кандидатурата на Милко Багдасаров за кмет на Кърджали. Той се впуска в надпреварата за местните избори на 27 октомври. Вчерашният пленум на левицата утвърди и още други 100 номинации за кметове на общини. Бившият омбудсман Мая Манолова е одобрена единодушно от Националния съвет на БСП за кмет на София.

публикувано на 15.09.19 в 17:42

Цвета Караянчева: Добре съм, благодарности на екипа в болницата в Шумен

Инцидентът с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е станал на пътя Шумен-Силистра близо до Хитрино. Във Фейсбук тя съобщи, че е със счупена раменна става. Eто какво написа в личния си профил Цвета Караянчева: " Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях..

публикувано на 15.09.19 в 15:39
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание

Председателят на НС Цвета Караянчева е със счупена раменна става след катастрофа край Хитрино

Инцидент с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е станал на пътя Шумен-Силистра близо до Хитрино. Във Фейсбук тя съобщи, че е със счупена раменна става. По информация на „Хоризонт“ тя е откарана с хеликоптер в софийска болница . В инцидента има още двама леко пострадали. Кортежът на Националната служба за..

публикувано на 15.09.19 в 14:47

В Ивайловград превръщат улица в пешеходна зона в Седмицата на мобилността

Ивайловград ще се включи с богата програма в европейската седмица на мобилността, съобщава РИОСВ в Хасково. Туристическият информационен център в Ивайловград ще предоставя велосипедите си за ползване безплатно от 16 до 22 септември . И на двете дати част от улица "България" ще бъде превърната в пешеходна зона , забранена за движение на коли...

публикувано на 15.09.19 в 14:42

Комисар Валентин Карев: Забранено е пълненето на газови бутилки на газстанциите за автомобили

Изрично е забранено пълнененето на битови газови бутилки на газстанциите за автомобил и. На тези места единствено е разрешено замяната на празна бутилка с пълна . Това заяви комисар Валентин Карев, директор на Пожарна безопасност в община Кърджалв . Техническият контрол на битовите газови бутилки е поверен на Държавната агенция за..

публикувано на 15.09.19 в 13:49

Мъж и жена получиха изгаряния след пожар от газова бутилка в Кърджали

Жена на 42 години и мъж на 50 години са пострадали при инцидент с  газова бутилка вчера в Кърджали . След теч на пропан-бутан избухнал пожар в жилище в квартал ”Възрожденци” и двамата обитатели получили изгаряния по тялото . На мястото на инцидента са изпратени екипи на Центъра за спешна помощ, на пожарната служба и полицейски патрул. Пострадалите са..

публикувано на 15.09.19 в 13:47

Предстоят промени за учениците в 4 клас

През новата учбна година за учениците в четвърти клас ще има осезаеми промени. Националното външно оценяване ще бъде само по български език и литература и по математика, а не и по “Човек и природа” и “Човек и общество”, както досега. За първи път учебната година за четвъртокласниците ще е до 16 юни. През нея випускът, който е първият по новите..

публикувано на 15.09.19 в 10:40