Пълна кошница с медали от Държавното лично първенство по кану-каяк за "Арда" Кърджали

7 медала - 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови, спечелиха гребците от спортен клуб по кану каяк Арда Кърджали в първите дни от държавния личен шампионат за деца, юноши и младежи в Пловдив.
При момчетата Венцислав Илков завърши втори на 1000 м и на 2000 м, и трети - на 500 м. При юношите старша възраст Галин Урумов, който е национален състезател, грабна 3 медала: златен на 5000 м, сребърен - на 1000 м и бронз - на 500 м.

В двойка момчета тандемът  Георги Ангелов и Радослав Василев се класираха трети в „Б“ финала. На едноместен каяк Никола Иванов също завоюва трето в „Б“ финала.

Гонките на Гребния каналв Пловдив продължават до неделя. Предстои шампионатът за юноши младша възраст. При двойките на тази възраст ще гребе екипажът Венцислав Илков и Мирослав Петков. Очакваме добри резултати отЕмирджан Дурали. Миналата година той спечели всички състезания, на които участва. Нещо повече, Емирджан „загря“ вчера на ДЛШ при юношите старша възраст като се нареди на трето място в едноместния каяк на 5000 м, където Галин спечели златото. Така на стълбичката се качиха двама състезатели от Спортен клуб по кану каяк „Арда“ – Кърджали.

Какви са очакванията за класиране на гребците от Арда Кърджали в събота и неделя, чуйте от треньора на отбора Янко Мандаджиев в прикачения звуков файл.
на снимката: Венцислав Илков, Янко Мандаджиев, Галин Урумов

Вижте още

Въвеждат паспортизация за автомобилите

Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед.Това предвижда проектозаконът за пътните превозни средства, който е пуснат за обществено обсъждане, заяви Бойко Рановски, директор на ИА Автомобилна администрация. В него ще се вписва информацията, която и сега фигурира в регистрационния..

публикувано на 25.08.19 в 13:15

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус. Учителите ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12..

публикувано на 25.08.19 в 11:26

Правителствово иска ресор киберсигурност в новата ЕК

"Измишльотина" е, че България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия съобщи премиерът Бойко Борисов на медиите при посещението си в Крумовград, където в петък тържествено откри рудник за добив на злато. Министър-председателят опроверга информацията във вестник "Политико", че България иска ресор земеделие...

публикувано на 25.08.19 в 09:18

След първи септември ще се изплащат помощите за стопаните на прасета

След 1 септември 2019 г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства. Право на обезщетение имат стопанствата в 20 км санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок..

публикувано на 25.08.19 в 09:10

Катастрофа затвори главния път към ГКПП Маказа

Движението по главния път към ГКПП „Маказа” временно се пренасочва през село Първица заради пътно произшествие. Два леки автомобила с кърджалийска регистрация са се сблъскали челно тази сутрин около 6,30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”. Пострадали са мъж и жена от единия автомобил. Съответните са транспортирани в Спешното приемно..

публикувано на 25.08.19 в 08:16

Езиковата гимназия в Кърджали и училището в село Припек са сред стоте училища с най-висок резултат на матурата по БЕЛ

Езиковата гимназия в Кърджали и СУ "Паисий Хилендарски" в село Припек са сред стоте училища в страната с най-висок резултат на матурата по български език и литература за 2019 г. Класацията е направена на база резултатите на близо 1000 училища в страната, сред близо 53 хил. ученици, явили се на матурата. От положили матурата 181 ученици в езиковата..

публикувано на 24.08.19 в 15:40

Стартира бетонирането на малки улици по селата в община Момчилград

Започна бетонирането на по-малките и стръмни улици в населените места на община Момчилград. Стартът беше даден в района на селата Груево и Свобода. Улици, които са с покрити с настилка от трошен камък или без настилка се бетонират, като преди това се поставя армировка. Стартиралите ремонти са залегнали в капиталовия списък и се финансира от..

публикувано на 24.08.19 в 15:27