Преодолян е кадровият дефицит при пожарникари и спасители

Снимка: БГНЕС

Преодолян е и кадровият дефицит в българската пожарна, след последния конкурс за назначаване на 79 служители на практика ще бъде постигнато пълно кадрово обезпечаване на службите в страната. Проблемът с наречения недокомплект в българската пожарна е на път да бъде решен 100 процента. Това обяви в Кърджали директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов.
В рамките само на три години обърнахме процесите и сега назначаваме повече хора, отколкото освобождаваме. И в момента тече конкурс, до 27-ми е срокът, в който могат желаещите да подават документи. Назначаваме 79 нови пожарникари. След тяхното назначение на практика недокомпектът ще бъде под един процент, нещо, което е в рамките на теоретичното само. Т.е. на практика всички вакантни длъжности за пожарникари и спасители ще бъдат запълнени, каза главен комисар Николай Николов.
Не така обаче стои въпросът с техните ръководители, където все още се усеща недостиг на хора за попълване на длъжностите, каза още гл. комисар Николов.
чуйте повече в звуковия файл

Вижте още

Въвеждат паспортизация за автомобилите

Всеки автомобил в България ще трябва да има технически паспорт, който ще се издава след тежък основен преглед.Това предвижда проектозаконът за пътните превозни средства, който е пуснат за обществено обсъждане, заяви Бойко Рановски, директор на ИА Автомобилна администрация. В него ще се вписва информацията, която и сега фигурира в регистрационния..

публикувано на 25.08.19 в 13:15

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите

С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус. Учителите ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12..

публикувано на 25.08.19 в 11:26

Правителствово иска ресор киберсигурност в новата ЕК

"Измишльотина" е, че България иска да получи ресор "Земеделие" в новата Европейска комисия съобщи премиерът Бойко Борисов на медиите при посещението си в Крумовград, където в петък тържествено откри рудник за добив на злато. Министър-председателят опроверга информацията във вестник "Политико", че България иска ресор земеделие...

публикувано на 25.08.19 в 09:18

След първи септември ще се изплащат помощите за стопаните на прасета

След 1 септември 2019 г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства. Право на обезщетение имат стопанствата в 20 км санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок..

публикувано на 25.08.19 в 09:10

Катастрофа затвори главния път към ГКПП Маказа

Движението по главния път към ГКПП „Маказа” временно се пренасочва през село Първица заради пътно произшествие. Два леки автомобила с кърджалийска регистрация са се сблъскали челно тази сутрин около 6,30 часа в района на село Първица по главния път за „Маказа”. Пострадали са мъж и жена от единия автомобил. Съответните са транспортирани в Спешното приемно..

публикувано на 25.08.19 в 08:16

Езиковата гимназия в Кърджали и училището в село Припек са сред стоте училища с най-висок резултат на матурата по БЕЛ

Езиковата гимназия в Кърджали и СУ "Паисий Хилендарски" в село Припек са сред стоте училища в страната с най-висок резултат на матурата по български език и литература за 2019 г. Класацията е направена на база резултатите на близо 1000 училища в страната, сред близо 53 хил. ученици, явили се на матурата. От положили матурата 181 ученици в езиковата..

публикувано на 24.08.19 в 15:40

Стартира бетонирането на малки улици по селата в община Момчилград

Започна бетонирането на по-малките и стръмни улици в населените места на община Момчилград. Стартът беше даден в района на селата Груево и Свобода. Улици, които са с покрити с настилка от трошен камък или без настилка се бетонират, като преди това се поставя армировка. Стартиралите ремонти са залегнали в капиталовия списък и се финансира от..

публикувано на 24.08.19 в 15:27