Боян Кехайов ще поиска втори вот на доверие от неделинци

Международни групи с участие в Неделино
Снимка: Бпжидар Чолаков БНР КърджалиОтмина 18-то издание на фолклорния фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. В рамките на празничните дни Неделино отбеляза и 45 години от обявяването му за град. Кметът Боях Кехайов смята, че това е правилната посока в която се развива родопския град, а имено с изграждането на първия парк в града, изграждането на информационен център, обновяване на детски градини и училища, подобряване на инфраструктурата и социалния статус на хората в населеното място.

В историческите летописи има информация, че днешният град Неделино е основан през 1607 година. До 9 август 1934 година селището носи името Узундере, което в превод означава дълго дере. Селището е разположено на двата бряга на едноименната река. След това близкият връх Света Неделя дава новото име на голямото родопско село. На 3 септември 1974 година Неделино е обявен за град и от тогава до сега града е претърпял много промени.

За последните четири години е изграден пътя с. Крайна – с. Долен с което се скъсява пътуването до Кърджали и вътрешността на страната. Преобрази се главната улица в центъра на града. Асфалтираха се много улици в града и селата в общината. Построиха се шест детски площадки, построени са три моста от голяма важност за общината. Градът се сдоби с туристически информационен център и нов парк, който носи името на академик Николай Кауфман.

В града бликна и минерална вода. Водата е хваната и тече от новоизградена чешма, която се намира до училище „Св.Св. Кирил и Методи“. Температурата на водата не се променя независимо от атмосферните условия и сезоните.

Все още има какво да се направи за града, казва кмета Боян Кехайов. 

Затова се кандидатирам за втори мандат и ще поискам втори вот на доверие от моите съграждани. Неделинци са упорити хора, трудолюбиви, но проявяват и разбиране. Аз се гордея, че съм един от тях, казва още Боян Кехайов.  

Чуйте цялото интервю в прикачения звуков файл.
Вижте още

"Скариада" сближава четири народа в Златоград

Празникът " Балканска Скариада" ще се проведе в Златоград в края на седмицата . Организира го за единадесета поредна година Етнографския Ареален комплекс. В събота в стария град ще задими скара с характерни местни специалитети. Организаторите предлага т музика и танци на балканските народи със специалното участие на Славка Калчева, Никос..

публикувано на 17.10.19 в 17:52

800 души се прегледаха в кампания на Ротари клуб-Момчилград срещу диабета

800 души от общините Момчилград и Кирково бяха обхванати в безплатни прегледи на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане на 800 души. Инициативата е на Ротари клуб Момчилград с подкрепата на общинските администрации на Момчилград и Кирково. Тя е под надслов "Заедно срещу диабета". Изследванията бяха извършени от специалисти с мобилна лаборатория от..

публикувано на 09.10.19 в 10:27

След 106 години по стъпките на тракийските мъченици

След 106 години тракийци отново изминаха пътя на своите предци от Дедеагач (сега Александропулис в Гърция) до с. Ятаджик (гр.Маджарово)  на р. Арда. На 26, 27 и 28 септември 2019 г. Фондация „Д-р Щерев“ , съвместно със Съюза на тракийските дружества организираха шестия пореден поход под  името „По стъпките  на тракийските мъченици от 1913 г.“ ...

публикувано на 02.10.19 в 17:28
банкомат

Работодатели забавят заплати за над 34 000 лева в област Кърджали

През месец август, трудовите инспектори в област Кърджали са извършили 87 проверки , в резултат на които са дадени 571 предписания. Забавени са заплати на стойност 34 000 лева . Какво отчитат още служителите на Инспекцията по труда в контролната си дейност, съобщава директора на институцията Ангелина Бабунска: "Почти всички дадени..

публикувано на 26.09.19 в 11:21

Инспекцията по труда засилва проверките по прибирането на есенната реколта

Инспекцията по труда засилва контрола във връзка с прибирането на есенната реколта и началото на учебната година. Трудовите инспектори следят за деца на полето, за да се предупреди в такъв случай регионалното управление на образованието . Има ли случаи на нарушения и какви са санкциите, при престъпване на закона, съобщи на пресконференция директорът на..

публикувано на 26.09.19 в 10:33

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път участва и съпругът на Дима Георги Гачев, който се класира осми на 42 км. Голямата изненада поднесе синът..

публикувано на 25.09.19 в 17:04
ФК

"Импулс" победи в турнира по мини футбол "FIVE CUP" за 2019

Отборът на "Импулс" стана  шампион на турнира "FIVE CUP" за 2019, който проведе кърджалийската организация към Българската асоциация по мини футбол в Кърджали. Участието бе ограничено до 8 отбора, въпреки големия интерес към състезанието. Повече за турнира и за предстоящите прояви разказва Благовест Саръев, регионален представител на БАМФ, в звуковия..

публикувано на 25.09.19 в 09:19