Александър Кадиев: Нашата професия ни дава шанс да се срещаме с различни хора

Тончо Токмакчиев в Кърджали: Обичайте България, гледайте българско кино и театър!

Александър Кадиев и Тончо Токмакчиев
Снимка: Валентина Иванова


Тончо Токмакчиев няма нужда от специално представяне. Той е сред най-обичаните български актьори, познат от телевизията, киното и театъра. Кърджали често го аплодира на сцената на драматичния театър. Валентина Иванова разговаря с него за актьорската професия, за простащината в ежедневието, за красотата на България и за още много неща. Към края разговорът става весел, защото се включва и Александър Кадиев, друг обичан български актьор и любим колега на Тончо. Чуйте интервюто на Валентина Иванова с двамата популярни актьори, които зарадваха театралната публика в Кърджали:

Тончо Токмакчиев: Много пъти съм идвал вКърджали и много го харесвам, един от хубавите български градове. В момента се готвя за турне в Америка. То стартира на 26 септември в Канада, после - в САЩ, в градове, където живеят много българи. Заминавам с Камен Ваденичаров и Георги Мамалев с представлението "Майстори на комедията", което играхме в Кърджали тази пролет.

Пожелавам на слушателите да обичат страната, да гледат българско кино и театър, да слушат българска музика, да ядат хубава българска храна и да харесват нашата природа.

Александър Кадиев: Повечето хора си стоят в градовете и селата и си хейтват. Ние, с нашата професиа, имаме късмета да пътуваме из цялата страна и да се срещаме много хора. На 15 септември започва "България търси талант", където участвам. На 18 октомври е премиерата на филма на Ники Илиев "Завръщане", който снимахме в Пловдив. На 9 и 10 октомври имам премиера в Сатиричния театър.

Вижте още

Златка Янева: Мара Михайлова е все още неизследвана от краеведите

Специална тематична изложба с ценни архивни документи, издирени в Пловдив, разказва как е основан празника на Кърджали и за един от символите на града - паметника на Освободителите, в подножието на който се честват всички национални празници. Архивните единици са събрани от отдел Краезнание на Регионалната библиотека "Никола Йонков..

публикувано на 17.10.19 в 12:40

Васил Визев: Трагедията в българския футбол се подготвя 30-40 години

Няма стратегия на БФС за развитието на детско-юношеския футбол, а  добрите футболисти се градят в детско-юношеските школи.  Така легендарният играч на Арда Васил Визев, сега треньор в Кърджали, коментира резултата на мача България - Англия. Няма условия, тренирам децата на разорана ливада, каза още той: Всеки един ръководител, всеки един..

публикувано на 16.10.19 в 14:37
Проф. Хикмет Мехмедов

Хикмет Мехмедов: Пожелавам на кърджалийци да носят красотата в душите си

В навечерието на Деня на Кърджали радио Кърджали ви среща с почетния гражданин Хикмет Мехмедов. Той е роден в Кърджали. Десетгодишен постъпва в школата по балет в Дома на културата. След завършване на Държавното хореографско училище в София работи като балетист в Софийската народна опера и Балет "Арабеск". През 1982 година завършва с отличие балетна..

публикувано на 15.10.19 в 11:44
Михаил Михаил

И на остров Родос усетиха фалита на "Томас Кук"

Фалитът на британската туристическа компания "Томас Кук" се усети и на гръцкия остров Родос - една от най-атрактивните летни дестинации. Някои от пристигналите там с ваучери от компанията чуждестранни туристи заминаха с граждански полети на своите държави, а разходите по тяхното прибиране бяха поети от съответните правителства. " Нито един от..

публикувано на 14.10.19 в 11:56
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Медиите не могат да спират военни конфликти, но помагат за предотвратяването им

Захари Карабашлиев ще посети за първи път Кърджали на 11-ти октомври  по покана на Регионалната библиотека Н.Й.Вапцаров. Той ще се срещне със свои почитатели в Читалище Обединение в 17,30 часа.  Ето какво каза Карабашлиев за радио Кърджали преди пристигането си в града: Писателят  е роден във Варна. Завършва Шеста гимназия в родния си град. В..

публикувано на 11.10.19 в 09:01
Елена Паскалева

Елена Паскалева: Националната система 112 непрекъснато се усъвършенства

Вече 11-та година в България работи Националната система 112. Тя е създадена като ангажимент, поет от страната ни във връзка с присъединяването ѝ към ЕС. Системата функционира самостоятелно от 30 септември 2008 година в цялата страна, в т.ч. и в Кърджали. За какво най-често звъним на 112, има ли все още недобросъвестни граждани, които се..

публикувано на 11.10.19 в 08:11
Здравко Карамитев

Здравко Карамитев: Дейността на хосписите е неглижирана от държавата

Хоспис "Добролюбие" в Кърджали се готви да отбележи Световния ден на милосърдието и палиативните грижи. Той се чества всяка втора събота на месец октомври. Доброволците и здравните работници в този сектор са го приели за свой професионален празник.  Идеята за палиативните грижи е възникнала в Лондон в края на 60-те години. Тя намира своя реален..

публикувано на 11.10.19 в 07:34