Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали с рекорден брой ученици

Златко Атанасов: Интересът към компютърните паралелки нараства

Златко Атанасов
Снимка: Валентина Иванова


Най-старото училище в Родопите "Отец Паисий" посреща новата учебна година със санирана сграда, обновени и оборудвани компютърни кабинети и спортни съоръжения. Рекорден брой за всички учебни години досега,1240 са учениците, които ще пристъпят училищния праг на 16 септември. От тях 136 са първолаците. В навечерието на първия учебен ден се срещаме със Златко Атанасов, директор на Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Чуйте разговора на Валентина Иванова със Златко Атанасов в звуковия файл:
Златко Атанасов: Посрещаме с оптимизъм новата учебна година. Постъпват нови 250 ученика. 136 деца в 6 паралелки ще бъдат първокласниците, които с трепет очакват своята първа учебна година. Софтуерните и хардуерни паралелки за първ агодина са 4 и ние очаква 104 ученици да започнат обучение по компютри, компютърни технологии, софтуерни и хардуерни науки. Изключително голям беше интересът на деца и родители към тези паралелки.

Какво ново очаква децата тази година: обновена сграда, фасада, двор, спортни съоръжения, стол. Но най-интересните неща са свързани с процеса на обучение. Всички компютърни зали са обновени, всяка класна стая е оборудвана с компютър, интерактивна дъска, интернет. Поставяме в център на вниманието обучението, методиката и искаме нашите ученици да почувстват внимание и любов.

Вижте още
Михаил Михаил

И на остров Родос усетиха фалита на "Томас Кук"

Фалитът на британската туристическа компания "Томас Кук" се усети и на гръцкия остров Родос - една от най-атрактивните летни дестинации. Някои от пристигналите там с ваучери от компанията чуждестранни туристи заминаха с граждански полети на своите държави, а разходите по тяхното прибиране бяха поети от съответните правителства. " Нито един от..

публикувано на 14.10.19 в 11:56
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Медиите не могат да спират военни конфликти, но помагат за предотвратяването им

Захари Карабашлиев ще посети за първи път Кърджали на 11-ти октомври  по покана на Регионалната библиотека Н.Й.Вапцаров. Той ще се срещне със свои почитатели в Читалище Обединение в 17,30 часа.  Ето какво каза Карабашлиев за радио Кърджали преди пристигането си в града: Писателят  е роден във Варна. Завършва Шеста гимназия в родния си град. В..

публикувано на 11.10.19 в 09:01
Елена Паскалева

Елена Паскалева: Националната система 112 непрекъснато се усъвършенства

Вече 11-та година в България работи Националната система 112. Тя е създадена като ангажимент, поет от страната ни във връзка с присъединяването ѝ към ЕС. Системата функционира самостоятелно от 30 септември 2008 година в цялата страна, в т.ч. и в Кърджали. За какво най-често звъним на 112, има ли все още недобросъвестни граждани, които се..

публикувано на 11.10.19 в 08:11
Здравко Карамитев

Здравко Карамитев: Дейността на хосписите е неглижирана от държавата

Хоспис "Добролюбие" в Кърджали се готви да отбележи Световния ден на милосърдието и палиативните грижи. Той се чества всяка втора събота на месец октомври. Доброволците и здравните работници в този сектор са го приели за свой професионален празник.  Идеята за палиативните грижи е възникнала в Лондон в края на 60-те години. Тя намира своя реален..

публикувано на 11.10.19 в 07:34

Доц. Бистра Ценова: Прегаря само този, който истински е горял в работата си

Само който истински гори в работата си, може да прегори и да стигне до състоянието, известно като бърнаут. Това е мнението на психолога доц. Бистра Ценова за пострадалите от бърнаут. Все по-често чуваме за него, все по-често оправдаваме нежеланието си за работа с това състояние. Какво представлява бърнаута, кои са факторите, които водят до това..

публикувано на 10.10.19 в 18:04

Божидара Ангелова с участие в инициативата за насърчаване на четенето "Приказки под лампите"

Авторката на приказки, стихове, песни и драматургия за деца и журналист от вестник "Нов живот" Божидара Ангелова чете свои творби пред малчугани в рамките на инициативата "Приказки под лампите". Божидара , или както всички деца я разпознават като Леля Приказка, е автор на  книгите „Огледалцето на Бог “ - приказки за добротата и..

публикувано на 10.10.19 в 15:50

Христина Мачикян: Думите имат своя мелодия

Христина Мачикян ще представи своята втора отпечатана книга като част от програмата за Деня на Кърджали . Уважаваната пианистка този път показва своята лирична страна, добре позната от интернет-пространството. Кърджалийци ще се срещнат с поезията на авторката във Военния клуб , на 16-и октомври, от 17 часа. Организатори са отново милите..

публикувано на 09.10.19 в 14:51