160 първокласници прекрачват прага на СУ "Петко Рачов Славейков"

Първия учебен ден в СУ "П.Р.Славейков" започна за 35 поредна година с много усмивки, засмени родители и тръпнещи в очакване, нетърпеливи да прекрачат училищния праг първокласници. В празничната атмосферата попила аромата на цветя от купищата букети, притиснати емоционално от учители и възпитатели в себе си, 160 първокласници встъпиха в класните си стаи за първи път. След посрещането на училищното знаме, озвучено от  детски глъч, Милко Багдасаров директор на СУ „П.Р.Славейков“ произнесе тържествено слово с което постави началото на новата учебна година. На откриването присъстваха кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, представители на РУО-Кърджали,  Лукас Уилям от Арда 1924 и Невен Нешев, капитан на волейболен клуб Арда. След предвидената програма в която първолаците изнесоха песни и стихотворения, те бяха съпроводени от училищния звънец към класните си стаи.


На откриването кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис специално поздрави ученици, учители и родители по случай светлия и тържествен ден изпълнен с надежда и упование.


Въпреки големия училищен двор, развълнуваните славейковци едвам се събраха в него. Вълнението на дванадесетокласниците, които за последен път посрещат "първия си учебен ден" се забелязваше по сълзите в ресниците на очите им. Днес е и първи работен ден за 16 нови преподаватели в училището.


 

Галерия

Вижте още

Над 100 мотора ще бръмчат в местността "Кукуля" край Кирково

На 19 и 20 октомври за втора поредна година Крос клубът в Кирково е домакин на кръг от Българския екстремен Ендуро шампионат. Съорганизатори са Българската мото федерация и община Кирково. Над 100 мотора ще бръмчат в местността "Кукуля". Пламен Анев, председател на Крос клуб Кирково, разказва за подготовката на предстоящото състезание:

публикувано на 16.10.19 в 17:56

Сърдечен масаж и изкуствено дишане увеличават шанса за живот на пострадал с над 50 %

За втора поредна година спешните медици от Кърджали се включват в националната акция, посветена на Световния ден за рестарт на сърцето 16 октомври. Данни на Европейската комисия показват, че около 400 хиляди жители на Европейския съюз претърпяват извънболничен сърдечен арест, като при него процентът на оцеляване е под 10. Причина за това е,че всяка..

публикувано на 16.10.19 в 15:36

Синдикалните организации стартират подписка срещу злоупотребата със сумираното работно време

Синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа" стартират подписка срещу злоупотребата със сумирано работно време. Това съобщи в Кърджали Пламен Нанков, вицепрезидентът на КНСБ. Синдикатите са си поставили за цел до Нова година да съберат около 100 000 подписа, които да представят в парламента, с искане да се промени настоящия режим на..

публикувано на 16.10.19 в 15:31

Шафранът измества тютюна в Кърджалийско

Двойно по-висок ръст на производството на шафранов минзухар очакват стопаните в Кърджалийско. Увеличени са и площите с тази култура, а интерес към нея вече има в райони, известни с традиционния тютюн.  Според Хасан Тахиров, председател на националната шафранова асоциация, доходът е толкова, колкото от тютюн за половин година работа.  "Едно..

публикувано на 16.10.19 в 14:34
Родопската Шипка. Връх Средногорец

Осигуряват безплатен транспорт до връх Средногорец за празника на Смолян - 21 октомври

Община Смолян осигурява безплатен транспорт на желаещите да участват в панихидата за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, и поднасянето на венци и цветя пред Паметника-костница на 21 октомври 2019 г. /понеделник/. Автобусите ще тръгнат в  14:00 часа - от Автогара Смолян и от спирка „Синдикат” в кв. Устово.  Превозните..

публикувано на 16.10.19 в 14:07

36 кандидати за кметове в община Кърджали нямат конкуренти за кметския пост

В 36 населени места в община Кърджали има по един кандидат за кмет. Техният избор на практика е предрешен, тъй като, за да бъде избран един кандидат, е необходимо той да получи повече от половината от действителните гласове в кметството.  Това хипотетично би могло да се случи и с един действителен глас, с една бюлетина.  Припомняме, че избори за..

публикувано на 16.10.19 в 10:51

Обновената болница в Ардино посреща посетители в Деня на отворени врати

Изцяло обновена и модернизирана, болницата в Ардино приема граждани и пациенти в Деня на отворените врати - 16 октомври. Всеки, който желае, може да разгледа новата апаратура и благоустроената сграда. Иновациите се осъществиха в последните две години по европейски проект за подобряване на медицинската помощ при изолирани общности в трансграничните..

публикувано на 16.10.19 в 10:48