Областният управител Никола Чанев: Децата са нашите надежди и бъдеще

Никола Чанев
Снимка: Вилдан Байрямова / Снимка: БГНЕСВ днешния празничен 16 септември, областният управител Никола Чанев бе гост на откриването на учебната година в Средно училище "Отец Паисий", най-старата гимназия в Източните Родопи. Никола Чанев сподели, че вълнението му е голямо, защото самият той е завършил това учебно заведение. Ето какво пожела той за първия учебен ден:
"Честит празник на всички пораснали и непораснали ученици, на всички, които днес ще пристъпят за първи път прага на училищата, ще почерпят за първи път сила от този храм на знанието. Разбира се, искам да честитя празника на всички учители и искам да ги призова, както и досега да бъдат до своите възпитаници, да бъдат не само техни учители, но и техни приятели, техни близки".


Вижте още

Стамо Гачев от Кърджали бе най-младият участник на Софийския маратон

Стамо Гачев от Кърджали бе най-младият участник в тазгодишното издание на Софийския маратон. Той е само на 14 години, но пробяга дистанцията от 21 километра наравно с мъжете. В състезанието традиционно се включиха и родителите на малкия бегач Георги и Дима Гачеви, като Дима достигна до престижното 3-то място в своята възрастова група между 45 и 49..

публикувано на 14.10.19 в 16:24

"Арда бокс" възпрепятстван да участва в Държавно лично първенство

Днес започва вторият кръг на Държавното лично първенство по бокс за ученици до 14 години. Макар че има добре подготвени състезатели, "Арда бокс" е в невъзможност да пътува за Горна Оряховица , поради липса на средства. Субсидията от общината отдавна е похарчена и треньорът Стоян Узунов бие отново тревога, чуйте го: "Лошото е, че нямаме..

публикувано на 14.10.19 в 13:17

Художниците ни канят на изложба, посветена на Деня на Кърджали

Дружеството на художниците в Кърджали подготвя традиционната изложба , посветена на Празника на града , 21 октомври . Тя ще бъде подредена в Артгалерия Дар в Керимовата къща и ще бъде открита на 16 октомври , сряда, в 17.30 часа. Галеристът Пенка Атанасова с още информация: "Художниците наистина сме вдъхновени да работим, първо, защото..

публикувано на 14.10.19 в 12:00

Ден на отворените врати за пръв път в болницата в Ардино

За първи път болницата в Ардино провежда на 16 октомври ден на отворени врати . Предвиждат се безплатни прегледи при специалисти, за които е необходимо предварително записване, и възможност хората да се запознаят с новата модерна апаратура и цялостното обновяване на сградния фонд на лечебното заведение. Повече за инициативата, казва..

публикувано на 14.10.19 в 09:31

Православната църква почита Света Петка

Православната църква отбелязва паметта на преподобна Параскева - Петка Търновска. Света Петка е една от най-почитаните светици не само у нас , но и в целия православен свят. На този ден хиляди поклонници се стичат в румънския град Яш, за да се поклонят пред мощите ѝ, които имат целителна сила. Света Параскева e живяла през 11-и век. Родена е в..

публикувано на 14.10.19 в 09:14

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев посети туристическото изложение в Смолян

Заместник министърът на туризма Любен Кънчев и областният управител на Смолян посетиха щандовете на Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ където се събраха хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власт, неправителствени организации в туристическия бранш от..

публикувано на 13.10.19 в 10:49

Задържаха в Гърция автомобил с хасковска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.  Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не..

публикувано на 13.10.19 в 10:29