Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златко Атанасов: Нека новата учебна година бъде една хубава и красива година

Златко Атанасов
Снимка: Валентина Иванова



Златко Атанасов, директор на най-старото училище в Източните Родопи Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали пожелава една успешна година на ученици и учители, чуйте го: "Искам да пожелая 2019-2020 година да бъде една хубава година от нашия живот. Желая здраве, и пожелавам на колеги, родители, ученици, тя да бъде една красива година". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Смолян избирателите за Европарламент са повече от тези за Народно събрание

97 070  са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107  избиратели. Това заяви пред Радио Пловдив новият председател на 22-ра Районна избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова...

публикувано на 25.04.24 в 10:15

Запалиха огъня на "Южна пролет" в Хасково за 52-ри път

Лауреатът от 2011 година Иван Ланджев запали огъня на 52- то издание на литературните дни “Южна пролет“в Хасково.  Ладжев направи своя дебют преди 13 години точно на фестивала в Хасково. Авторът днес призна, че е на прага на своя втори важен дебют в живота, тъй като му предстои да стане родител. Ланджев призна, че наградата през 2011 година е..

публикувано на 25.04.24 в 09:11

Забрана на рекламата на хазарт в медиите разглеждат депутатите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 08:34

Облаци и захлаждане

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 25 април.  В четвъртък през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици. На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има..

публикувано на 25.04.24 в 07:50

Изтича срокът за заявки за повишаване на оценки от матури

Зрелостниците, които са положили успешен изпит на държавно външно оценяване, но не са доволни от резултата си, могат да се явят за повишаване на оценката. За целта е нужно да заявят това си желание в съответното училище, а срокът да го направят е едва тридневен - от 24 до 26 април . Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното..

публикувано на 25.04.24 в 01:09

Любомир Колев се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация

Любомир Колев: "Той разглежда три основни проблема - единият със замърсяването на околната среда , вторият с вандализма и третият с агресията при младите хора. Едни хора се събират на едно място и започват да мърсят. Но у единият герой се поражда това, че казва: "Защо да мърсим, ние се събираме тук често, защо да мърсим. Не е ли по-добре да..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

РЗИ: Водата в четирите села е вече годна за пиене

Четирите села в Кърджалийска област Секирка и с.Гривяк в общ. Кирково и с.Богатино и с. Боровица в общ. Ардино, чиито вода беше заразена с бактерията ешерихия коли в момента е годна за косумация. Д-р Виктор Кирчев: " Пуснали сме предписание към ВиК-оператора, водата е дезинфекцирана допълнително, взети са нови проби и всичко вече е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:34