Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От какво страдат слънчевите знаци на зодиака

zodiak

Малцина са тези, които знаят че планетите оказват влияние върху начина ни на живот, хранене и здраве. Мнозина са тези, които не вярват на звездите и на влиянието на планетите върху човешкия организъм. Така или иначе балансираното и правилно хранене е важно условие за доброто ни здраве. Но астрологията приема, че все пак има основни звездни предпоставки, с които трябва всеки да се съобрази. 
Всеки рожден хороскоп е уникален и единствен. Съставя се на базата на датата, часа и мястото ни на раждане. 
Според астрологията върху човека и неговото развитие влияят както слънцето, така и изгряващия знак - асцендента, луната и различните планети, които образуват помежду си връзки - благоприятни, напрегнати или неутрални.
От часа на раждане зависи кой е изгряващия ни знак - асцендента. Той определя външността ни, структурата на организма и показва резерва от физически сили. Знакът на асцендента е точно толкова важен, колкото и слънчевия ни знак, който е сърцето на хороскопа и е основен източник на жизнени сили.
Както приливите и отливите, така и човешкото тяло е подвластно на Лунния ритъм. Луната събира, трансформира и отразява енергията на Слънцето. Тя управлява храносмилателната система в организма. Отговаря за водния баланс и храненето.  И има силно влияние върху психиката, а оттам и върху мисленето. Двете светила - Слънцето и Луната, заедно с асцендента и останалите планети оказват допълнително влияние върху енергетиката в организма, разказа в предаването "Чай от мащерка" астрологът Таня Георгиева.
Но има и общи характеристики, които са заложени в слънчевия знак или зодията, както я знаем. Такива характеристики или общи черти има и в здравето на всяка зодия. 
Ето някои от тях за различните зодиакални знаци. Овен са огнен, жизнен, хиперактивен знак. Най-често страда от главоболие, мигрена, очите са също слаба страна. Телец е най-земният от трите земни знака. Обича всичко, което е сетивно, но обича и да си угажда, най-вече с храна. Склонен е към излишество в това отношение и донякъде и към напълняване. Близнаци, като интелектуален знак, може да ги споходи невротичност. Слаби места са им белите дробове и дихателната система. Рак са подвластни на Луната, а Луната управлява психиката. Това обяснява и риска Рак да страда от психосоматични заболявания. Ако са притеснени, това може да рефлектира върху здравословното им състояние и най-вече стомаха. При Лъв най-честите проблеми са при сърцето и кръвоносната система, а при Дева, заради прекомерното мислене и тревожност,  проблемите са свързани със стомаха и храносмилателната система. Слабото място на Везни са бъбреците и отделителната система, а Скорпион са заредени с вътрешна сила и пасивна агресия, която може да ги направи както лечители, така и разрушители. Стрелец имат здравословни оплаквания от повишена кръвна захар и склонност към диабет, Козирог пък от проблеми в костната структура и зъбите. Слабото място на Водолей са глезени и стави. Те страдат и от необичайни заболявания. Риби са склонни към депресия и тревожност и се изживяват или като жертва, или като спасител, което се обяснява с тяхната крайна емоционалност.
Още за здравословните проблеми и слабите страни на слънчевите знаци, както и за индийския прочит на астрологията, може да чуете в целия разговор на Станислава Георгиева с астролога Таня Георгиева в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ансамбъл "Филип Кутев" представя "Извори" в Кърджали

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Кърджали най-мащабния си спектакъл “Извори”, който е част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 6юни, от 19 ч., в Театрално - музикален център Кърджали (театъра).   Със специалното участие на “Quarto Quartet”. В новаторския спектакъл участват над 100 певци,..

публикувано на 24.04.24 в 11:57
Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в известното кулинарно предаване на Иван Звездев. Във втората част на предаването, веднага след новините в 17..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на лов. Преди няколко десетилетия започва възстановяването му. Държавно ловно стопанство "Женда" е..

публикувано на 19.04.24 в 16:56
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за отварянето на пункта и изрази надежда, че поне до средата на тази година "Рудозем-Ксанти" да бъде отворен за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Хотелите в Златоград са резервирани преди година за празника на чевермето

Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от миналата година. Цената за килограм агнешко чеверме още не е определена, но търговците работят без..

публикувано на 16.04.24 в 14:21